CYTAT(suchowiec @ 07.07.2013 - 20:40)

Wydaje mi się ze zmiana czegoś w śnie może być trudna jeżeli coś jest w pamięci długotrwałej
Możesz to wyjaśnić? Bo nie bardzo rozumiem.
CYTAT(suchowiec @ 07.07.2013 - 20:40)

, wydaje mi się również ze im lepsze dostrojenie tym ciężej jest coś zmieniać, a nawet zmiana jest nie możliwa. Przy słabszym dostrojeniu mogę wszystko, tylko muszę koncentrować się żeby obraz nie zanikł. To taka moja odpowiedz na pytanie, być może każdy to zauważył u siebie.
Coś w tym jest, że przy słabym dostrojeniu można wszystko łatwo kształtować. A próbowałeś coś stworzyć przy dobrym dostrojeniu? Przy dobrym dostrojeniu też można łatwo ulec wrażeniu, że świat snu, w którym jesteś, jest realny, może dlatego trudniej jest tam coś stworzyć? Bo przenosimy nasze przekonania z normalnego świata na świat snów?
Muszę spróbować coś zmienić w śnie z dobrym dostrojeniem, mam wrażenie, że robiłam takie rzeczy, tylko działo się to dość spontanicznie, więc nie kojarzę tego z wysiłkiem, jaki miałam przy tworzeniu rzeczy w mentalkach. Pamiętam, że któregoś razu w LD zapłaciłam facetowi wyobrażonymi pieniędzmi i je przyjął, a nawet wydał resztę. Działy się też inne rzeczy... Mam wrażenie, że w dobrym dostrojeniu rzeczy o których pomyślisz moga się dotwarzać w trakcie kiedy o nich myślisz, jakbyś nie Ty je tworzył tylko jakby coś robiło to za Ciebie... nie wiem, to tylko takie wrażenie, wydaje mi się, że doświadczyłam czegoś takiego. ;)