Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Kształtowanie świata Snu...
Foks
post 02.07.2013 - 08:24
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9073

Ćwiczenie kształtowania sennego świata.

Skupiam sie na jednym przedmiocie podnosze go, mówie sobie do góry i patrząc na niego przez jakiś czas podnosi się.Następnie spróbowałem unieść wszystkie istoty ale unosząc ich uniosłem i sam siebie uderzając w sufit. Ktoś coś powiedział uciszyłem go myślą, energia myśli odpowiada za śnienie. Sama myśl potrafi wszystko kształtować. Ze staruszki zrobiłem ładną laseczkę, co sie działo później nei wspominam. Ogólnie świat w LD jest też pewnym rodzajem ucieczki od stresów, pracy, domu i tego co nas w....a....

Jak wy kształtujecie świat snu?? czy w jednej chwili potraficie stworzyć las?? jak u was to wygląda:)?

PS. istnieją postacie których nie da się zmienic stąd wydaje mi się że są prawdziwsze od mojej projekcjii...
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
KMA
post 08.07.2013 - 11:54
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 95

Już rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie. Myślę, że myślałam o czymś podobnym, kiedy powiedziałam w poprzednim poście, że może nam być coś trudniej stworzyć w wyraźnym śnie, bo wtedy łatwiej przenosimy nasze przekonania z realnego świata na świat snów. Ty nazywasz to pamięcią długotrwałą, ale zdaje mi się, że myślimy o czymś podobnym.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic