|
|
15.07.2013 - 18:17
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak rozróżnić w czasie zwykłego snu, że się trzymało ręką astralną lub eteryczną dany przedmiot lub wykonywało się jakąś czynność?
|
|
|
|
![]() |
16.07.2013 - 17:12
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak rozróżnić w czasie zwykłego snu, że się trzymało ręką astralną lub eteryczną dany przedmiot lub wykonywało się jakąś czynność? To zależy jak ty interpretujesz rękę eteryczną, a jak rękę astralną. Ja uważam, że podczas snu (zwykłego czy też LD albo niekiedy nawet podczas OBE, które jest różnie interpretowane) to wtedy posługujemy się tylko ciałem eterycznym w eteralu (czy tam innym świecie, np tym sennym). Z kolei ciałem astralnym podczas kiedy jesteśmy pewni w 100% że jesteśmy w astralu. Ale jakie to ma znaczenie...? ;) |
|
|
|
18.07.2013 - 12:26
|
|
|
To zależy jak ty interpretujesz rękę eteryczną, a jak rękę astralną. Ale jakie to ma znaczenie...? ;) W tej chwili nie za bardzo odróżniam ręki astralnej od eterycznej dlatego założyłem ten temat. Ciałem astralnym uważałem że mogę tylko odczuwać emocje i mieć sen wysokiej jakości. A ciałem eterycznym uważałem, że tylko dzięki niemu mogę dotykać w czasie snu i nie tylko. Ogólnie to śniłem ciałem mentalnym- drugiej osobie. Mimo, że sny stały na wysokim poziomie to przebudzeniu nie mogłem powiedzieć, że ja osobiście brałem w nich udział. Teraz śnię w pierwszej osobie- mocno nie stabilnie. Po miesiącu śnienia doszedłem do takiego wniosku, że ciało astralne też potrafi czuć ruch i dotyk. Skąd taki wniosek? Po przebudzeniu stwierdziłem, że czasem czuję, że mam nogę ale jest przezroczysta, a czasem czuję nogę jednocześnie widząc ją prawie tak jak w realu. Do tego intensywność czucia jest inna. Tak samo jest z innymi częściami ciała. Do tej pory byłem pewien, że ręka astralna jest przezroczysta- niepotrafiąca nić dotykać ani czuć. Dopiero jak ciało eteryczne dołączy się do astralnego może czuć i wyglądać jak w fizyku lub podobnie w zależności od ich połączenia. ,,Ale jakie to ma znaczenie...?'' Duże dla mnie. Przed snem zawsze wyrażam intencję np; 1.Chcę tej nocy śnić ciałem eterycznym- czyli chęć czuć dotyk, zimno, smak, grawitację... Przypominam sobie wtedy wszystkie sceny ze snów gdzie śniłem tym ciałem i mówię do podświadomości, WJ albo ciałka eterycznego, że znowu chcę tego doświadczyć. 2 Chcę śnić ciałem astralnym- czyli chcę czuć radość, przyjemność, lub strach- Przypominam sobie w tedy sceny ze snów gdzie w których śniłem tym ciałem i mówię znowu do podświadomości, WJ albo ciałka astralnego, że chcę znowu tego doświadczyć. 3.Chcę śnić ciałem mentalnym- czyli chcę rozmyślać, analizować i rozmawiać z ludzmi, śnić w drugiej osobie- tak samo jak w poprzednich przypadkach; przypominanie, snów, intencja, podświadomość. Teraz jak wyrażam intencję, że chcę śnić ciałem astralnym lub eterycznym nie mogę tego zrobić tak jak kiedyś. Intencja nie jest czysta. Podczas intencji pojawiają się myśli nieproszone typu. Skąd wiesz że ten dotyk należał do ciała eterycznego? a może do astralnego? A może to widoczne ciało należało do astralnego? Teraz jak ropamiętuje sen to nie wiem kiedy mam uznać że ruch -czucie jeszcze należy do ciała astralnego a kiedy już do eterycznego. Masa- Bardzo dobrze to opisałeś na przykładzie obe. Jak to tam wygląda. Ale nie mogę tego wszystkiego przełożyć na nieświadomy sen. Tam jest inaczej. Jak byś mógł to napisz to samo ale na przykładzie jakiegoś nieświadomego snu. |
|
|
|
klucznik Reka Astralna Areka Eteryczna 15.07.2013 - 18:17
rafal13-50 Chłopie to podstawy. Wykonaj TR czyli na przkład... 15.07.2013 - 18:39
masa Jak będziesz w op, obszarze przy cielesnym, jesz... 16.07.2013 - 18:42
KMA klucznik, a czy Ty w ogóle musisz rozróżniać d... 18.07.2013 - 13:20
Sagle CYTAT(klucznik @ 18.07.2013 - 13:26)... 22.07.2013 - 18:07
masa Nie wiem jak to wygląda Klucznik w nieświadomej ... 23.07.2013 - 19:51![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |