Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Podział Emocji
rafal13-50
post 03.08.2013 - 11:10
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9121

Niewiem to jakigo to tematu pasuje ale rzecz jest ciekawa. Gdy wchodzisz do OOBE czy LD kierujesz się emocjami/odczuciami. Nie tylko w OOBE, w codziennym życiu np. gdy poruszasz palcami to używasz odczuć.
Odczucia są czymś w rodzaju poleceń/rozkazów/komend.

Zróbmy test:
1.Rożlużźnij rekę i dłoń oprzyj na stole/biórku.
2. I skup się na uczuciu które towarzyszy podczas poruszania palcami.
3. Teraz powtórz np. drugą reką, z nogą , ...

Kążde zgiecie ma sowje odczucie !! Róznica po miedzy nimi są niwielkie, subtelne ale SĄ.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
iumi
post 04.08.2013 - 14:54
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7715

Cos w tym jest. Czasem zdarza sie, ze siedzac w pokoju , w ktorym nie ma nikogo oprocz mnie, a nagle ktos stanie w drzwiach, za moimi plecami, bezglosnie to czuje ta obecnosc. Czesto mialam tak jako dziecko, wiedzialam czy ktos jest w domu jak otwieralam drzwi mimo, ze byla totalna cisza.
Jak mam sluchawki na uszach a ktos za mna stanie to wiem o tej obecnosci.
To jakby dzwiek, ale nie do konca. Dzwiek, ktorego nie slyszy sie ale czuje.
Profile CardPM
+Quote Post
rafal13-50
post 05.08.2013 - 11:46
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(iumi @ 04.08.2013 - 15:54) *
Cos w tym jest. Czasem zdarza sie, ze siedzac w pokoju , w ktorym nie ma nikogo oprocz mnie, a nagle ktos stanie w drzwiach, za moimi plecami, bezglosnie to czuje ta obecnosc. Czesto mialam tak jako dziecko, wiedzialam czy ktos jest w domu jak otwieralam drzwi mimo, ze byla totalna cisza.
Jak mam sluchawki na uszach a ktos za mna stanie to wiem o tej obecnosci.
To jakby dzwiek, ale nie do konca. Dzwiek, ktorego nie slyszy sie ale czuje.

Aura człowieka wykracza poza ciało fizyczne, a gdy takie dwie aury się zetkną to kreuje przeczucie ,,że ktoś tu jest,,
Wyczuwanie kogoś po zasiegu aury zanika z wiekiem, bo człowiek zamyka się w ,,klatce ograniczeń, zakazów, obowiązków,,
A poza tym podczas jesieni życia człowieka mózŋ powoli obumiera i jets to proces nie odwracalny.
Profile CardPM
+Quote Post
B.Soul
post 05.08.2013 - 16:51
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 9029

CYTAT(rafal13-50 @ 05.08.2013 - 12:46) *
Aura człowieka wykracza poza ciało fizyczne, a gdy takie dwie aury się zetkną to kreuje przeczucie ,,że ktoś tu jest,,
Wyczuwanie kogoś po zasiegu aury zanika z wiekiem, bo człowiek zamyka się w ,,klatce ograniczeń, zakazów, obowiązków,,
A poza tym podczas jesieni życia człowieka mózŋ powoli obumiera i jets to proces nie odwracalny.

nie koniecznie... nie jest powiedziane ze mamy przeminąć , zmarnieć , zestarzec sie i umrzec.
W I E M , ze nie do tematu piszę ale podejscie przejebane trochę , az mi sie zachciało zawinąć w kołdre i czekac na śmierc.
musze teraz isć zwymiotowac twoją wypowiedź, a taki dobry gulasz był
Profile CardPM
+Quote Post
rafal13-50
post 05.08.2013 - 19:23
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(B.Soul @ 05.08.2013 - 17:51) *
nie koniecznie... nie jest powiedziane ze mamy przeminąć , zmarnieć , zestarzec sie i umrzec.
W I E M , ze nie do tematu piszę ale podejscie przejebane trochę , az mi sie zachciało zawinąć w kołdre i czekac na śmierc.
musze teraz isć zwymiotowac twoją wypowiedź, a taki dobry gulasz był

a co ci nie pasuje przecięż to fakty z biologi wkompowane w tekst Roberta Monroe ;-)
Wiem że wypowiedź jest sceptyczna i co z tego?

cytat:
Jest bardzo ważne dla ciebie, abyś zdecydował się, do czego będzie służył ci ten kurs. Czy do tego, aby czynić cuda? Czy chcesz czuć się potężniejszy, niż kiedykolwiek w przeszłości? Jeśli to są powody, dla których właśnie to czytasz, to lepiej dla ciebie byłoby się tutaj zatrzymać. Wyłącz komputer i znajdź sobie coś innego, aby zająć swój czas. Jeśli to są twoje cele, nie osiągniesz ich. Jednakże, jeśli czytasz to, ponieważ uważasz, że żyjesz na tej planecie po to, aby być "Narzędziem Pokoju" (Instrument Of Peace) i uzdrowić świat, przez uzdrowienie swojego własnego umysłu, wtedy proszę czytaj dalej. Jeśli otworzysz swoje serce i umysł na cztery proste lekcje i poświęcisz się tej misji, to uda ci się. Gwarantuje!!!

Jest w tym jednak sprzeczność: Jeśli poszukujesz wyższych ideałów, miłości i rozumienia tego, że jesteś tu i teraz całością i oświeconym, wtedy cuda z pewnością przyjdą, i zrealizujesz siebie, aby być potężniejszym niż kiedykolwiek w przeszłości. To nie są cele, ale to są produkty wyższego celu. Jesteś tutaj po to, aby nauczyć się używać siły, którą nazywamy MIŁOŚCIĄ. To jest tak proste, jak nauczenie się pewnych technik, które są znane przez mistyków wielu duchowych tradycji od tysięcy lat. Teraz jest twoja kolej, aby nauczyć się jej i zacząć stosować w swoim życiu.

Czy jesteś gotowy wyjść z pudełka?

Wierzysz w pewne prawa, które stanowią doświadczenie otaczającego cię świata. Te prawa definiują obszar (pudełko), w którym żyjesz. Ściany pudełka ograniczają i definiują kim jesteś, i kim możesz się stać. "Ty" jesteś tym, co żyje wewnątrz pudełka, podczas gdy "Tym Nie Jesteś" jest tym, co jest poza pudełkiem. Tak powstało ego, pojęcie rozdzielenia oraz cały system myśli, którego używasz do życia i egzystowania w tym świecie.

Celem tego kursu jest zburzenie ścian pudełka, tak aby...
Profile CardPM
+Quote Post
B.Soul
post 05.08.2013 - 20:29
Post #6

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 9029

CYTAT(rafal13-50 @ 05.08.2013 - 20:23) *
a co ci nie pasuje przecięż to fakty z biologi wkompowane w tekst Roberta Monroe ;-)
Wiem że wypowiedź jest sceptyczna i co z tego?

nie czytałam Roberta Monroe
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic