oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Czy Ten świat Już Do Reszty Zwariował?
Zack Fair
post 10.08.2013 - 22:39
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Dokąd ten świat zmierza?
Oto dobre jest pytanie.
Nie wiem co mnie tak dzisiaj naszło na myślenie.
Musiałem to z siebie wyrzucić.
Dlaczego ludzie od zarania dziejów wciąż walczą jeden przeciw drugiemu?
Epoka kamienia łupanego, średniowiecza, 1 i 2 WŚ
Przeglądając dziś internet natknąłem się na arty posttapokaliptystycznej wizji świata. Wiecie wojna jądrowa i te sprawy.
Tak mnie coś ciągneło i poczytałem sobie o bomba stosowanych przez naszą cywilizację.
Bomba Atomowa, Broń Jądrowa i parę innych narzędzi zagłady.
Teraz wyobraźcie sobie taką teoretyczną sytuację.
Wybucha 3 WŚ, Korea Atakuje drugą koree, Ruskie Amerykanów a my jesteśmy w samym centrum tej zawieruchy.
Wystarczy niewiele około 10 bomb jądrowych i cały nasz kraj będzie stał w płomieniach.
Efekty zarzucenia takiej bombki to min.
-Zapalają nam się ubrania na ciele.
-Ciśnienie atmosferyczne skacze około 600 stopni na obrzeżach zrzutu ładunku, a w centrum ponad 1000 stopni.
-Wiatr zaczyna szaleć nawet do 170 km/h
-Miasto wielkości Londynu jeśli by zrzucić taką bombke na jego obrzeżach znika całe (zasięg bomby to ponad 25km).
To tylko kilka przykładów tego co za kilkaset, a może nawet nie kilkaset (35/40) lat może nas czekać.
Nie wiem jak wy, ale ja na pomoc naszych super polityków bym nie chciała liczył.
Już nic mnie raczej nie zdziwi na tym świecie, USA/ruskie/Francja/Anglia testują broń masowego rażenia na swojej armii.
I ludności cywilnej.
To jest chore!!!
A światowe rządy wciąż nam zamydlają oczy (wojna w Iraku, Afganistanie), co dalej? Napadną może na naszą Polskę, obalą wszystkie normalne inicjatywy obywatelskie (będą szerzyć te swoje dewiacje typu brak sumienia, do celu po trupach, braku szacunku dla ludzkiego istnienia?!)
Czy ten świat już do reszty zwariował? Czy to ze mną jest coś nie tak i mam urojenia?
Jeśli tak ma wyglądać moja przyszłość za kilkanaście lat, to jak to ktoś ostatnio napisał w internecie "I don't want live in this planet anymore".
Sorry że tak chaotycznie, ale spałem dziś tylko 4h i ledwo co sklejam zdania.
Zapraszam do dyskusji na ten temat.
Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zielarz Gajowy
post 11.08.2013 - 06:59
Post #2

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Przybyliśmy tutaj z powodu iluzji oddzielenia po to, aby zbadać całą cudowność istnienia. To w co ubierzemy wydarzenia jakie dzieją się wokół nas zadecyduje o tym kim będziemy w przyszłości a to co dzieje się z nami w skutek tych wydarzeń decyduje kim jesteśmy teraz.

Wojna musi być bo wojna to prawo dualizmu...jak galaktyka uderza w galaktykę to nie "wojna" kosmiczna? Ciągle coś się zderza, niszczy, rodzi...to naturalne procesy oparte o prawa iluzji oddzielenia.

Nawet na tym forum wystarczy, że ktoś będzie miał odmienne zdanie i już u wielu wzbudza się rywalizacja i to nie na argumenty a na inwektywy. To mała skala agresji a w większej skali jest zbrodnia, tortury i generalnie okrucieństwo.

To wszystko służy temu, abyśmy doskonali swój umysł a konkretnie chodzi oto, abyśmy to my zaczęli używać umysłu do przebudzenia i zrozumieli, że zło na ziemi dzieje się dlatego, że to umysł używa ludzi do swoich celów jakim jest między innymi walka człowieka z człowiekiem.

Stąd nauki buddy, jezusa i innych przebudzonych...wszystko mamy podane na tacy w dzisiejszych czasach, ale i tak trudno się ogarnąć. Trudno zaprzyjaźnić się z umysłem...to on ciągle rządzi i dlatego nasza cywilizacja jaka jest taka jest.

Kiedyś czas liczony był w eonach..teraz w sekundach...nie warto zbytnio zawisnąć w dzisiejszych realiach...chwila refleksji i akceptacja, zrozumienie tego co jest uwalnia od tego wszystkiego co sprowadza nas na manowce.

Zima to za zimno. Lato to za gorąco. Umysł się nami bawi a zabawa uczy i dlatego w pewnym sensie wszystko jest na swoim miejscu tylko trzeba to zrozumieć i przestać walczyć z myślami...trzeba przestać stwarzać problemy.

Trzeba np. zrozumieć (Ender:), że starożytni budowali z kamienia np. dlatego, aby nie produkować zbędnych śmieci a my co kuźwa...toniemy w śmieciach i która postawa jest mądra, inteligentna, starożytnych czy nasza? Wg mnie ta, która nie niszczy Matki Ziemi. Postawa taka, która szanuje Ziemię i szanuje drugiego człowieka, ale tu potrzeba rozwoju świadomości...obecna świadomość naszej ludzkości jest jaka jest...nie ma sensu jej oceniać...to sekunda w dziejach cykli eonów.

Miłej niedzieli...:)
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Zack Fair   Czy Ten świat Już Do Reszty Zwariował?   10.08.2013 - 22:39
- - g00rmik   Świat jest jaki był. To my więcej widzimy posze...   10.08.2013 - 23:30
|- - Jago   Bardzo trafne słowa. Ludzie są tacy jacy byli, j...   11.08.2013 - 00:06
- - Zielarz Gajowy   Przybyliśmy tutaj z powodu iluzji oddzielenia po ...   11.08.2013 - 06:59
- - wyspiarz   Jeśli oddzielasz siebie od świata wywołuje to f...   11.08.2013 - 08:18
- - serafis   Bo są egoistami.   11.08.2013 - 08:46
- - Garot   Dlaczego walczymy z sobą? Bo organizmy ludzkie ni...   11.08.2013 - 09:35
- - Negai1   Mi to zawsze tak smutno się robi jak widzę że w...   11.08.2013 - 10:23
- - Zielarz Gajowy   Globalne przebudzenie naszej cywilizacji? Sam Jezu...   11.08.2013 - 10:40
- - Zyga   Pytań DLACZEGO jest niskończenie wiele. To słow...   11.08.2013 - 10:42
- - Zielarz Gajowy   Pan Sugier? :-0 Ja tam Pana nie mam...no chyba, �...   11.08.2013 - 11:39
|- - Zyga   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 11.08.2013 - 12...   11.08.2013 - 12:13
- - santisteban   moje 3 grosze .... Była taka książka Jail Kuba...   11.08.2013 - 12:57
|- - Zyga   CYTAT(santisteban @ 11.08.2013 - 13...   11.08.2013 - 13:07
- - wyspiarz   Jail Kubacka "Dar Nieba" Oficyna CM Łó...   11.08.2013 - 14:25
- - Deimond   An insurrection of the lost With courage born from...   11.08.2013 - 14:31
- - Zack Fair   http://www.dailymail.co.uk/news/article-22...ex-gi...   11.08.2013 - 14:33
- - Deimond   i jeszcze jedno mam nadzieję że bez offtopu   11.08.2013 - 14:41
- - Zack Fair   @ Deimond Nie no co ty, sam napisałem że zaprasz...   11.08.2013 - 15:12
- - Zielarz Gajowy   Zyga, ale jeśli coś nad nami panuje to nasz wła...   11.08.2013 - 17:45
3 Stron V   1 2 3 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park