oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Dziwne Połączenie
Simonis
post 12.08.2013 - 16:09
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Witam.
Czy możliwe jest aby zmarli próbowali sie kontaktować z nami poprzez telefon?
Pytam o to bo dziś rano koło godziny 9:00 moja mama wychodząc do sklepu usłyszała że jej telefon oddaje dźwieki podobe do tych które słyszymy przy przyciskaniu różnych numerków na klawiaturze telefonu, tyle żę one były troche głośniejsze, i po chwili rozbrzmiał dźwięk dzwonka który moja mama ma ustawiony podczas jak jakis numer do niej dzwoni. Wyciągneła telefon z torebki i na wyświetlaczu nie pokazywał sie numer tylko ,,Nieznane'', odebrała i kilkukrotnie powiedziała ,,Halo" ale nie usłyszała żadnej odpowiedzi ani żadnych innym dźwięków, czekając i słuchając jeszcze chwile na potwierdzenie że nikt sie nie odezwie rozłączyła się. Ani w histori połączeń telefonu ani na koncie internetowym w orange nie było żadnej zmianki o połączeniu. Zadaliśmy sobie pytanie czy możliwe jest że ojciec mojej mamy który zmarł 1 sierpnia tego roku próbuje sie z nia skontaktować. Co wy o tym sadzicie? Bo to niecodzienne doświadczenie troszke nas zaszokowało.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
apostezjon
post 13.08.2013 - 14:03
Post #2

Znajomy Rodziny

Zwyczajowo, do czego już się na tym forum przyzwyczaiłem, większość udziela się na tematy i feruje osądy o rzeczach których nie ma pojęcia ale ma ochotę coś napisać . W końcu każdy gdzieś coś słyszał i coś czytał i chce tą ,,wiedzą?? się podzielić , nawet jak tak faktycznie nie wie o czym pisze i nie ma na ten temat faktycznej wiedzy . A czym jest faktyczna wiedza ? Doświadczeniem weryfikującym tezy i teorie .
To karygodny błąd przystosowywać nasze widzenie rzeczywistości do tego co chcemy zobaczyć lub jak chcemy tą rzeczywistość widzieć . Typowe zamykanie umysłu w systemie przekonań . Jeśli nie ma się wiedzy na jakiś temat to się nie pisze co jest możliwe a co nie , można jedynie wyrażać własne osądy które nie mają żadnej wartości poznawczej a tym samym nie dadzą pytającemu żadnej wiedzy .
Nie wiem co się działo z tym telefonem, może to była tylko kwestia techniki bez udziału sił nie fizycznych .
Wiem natomiast ze coś takiego jest możliwe i wcale nie jest to aż tak nie zwykłe czy rzadkie wbrew pozorom .
Zmarli mają możliwość oddziaływania na rzeczy materialne czy urządzenia techniczne , jest to dla nich okropnie trudne i wymaga od nich wielkiego skupienia i koncentracji , pomaga w tym siła emocji, namiętności, pragnień itp. Mogą to robić ale przez bardzo krótki czas ,parę chwil, czasami dłużej w zależności od poziomu energii danego ducha i jego poziomu rozwoju .
Oni sami nie mają tyle energii by w sposób częsty i mocny przenikać do świata materialnego.
Z pewnością urządzenie elektroniczne dość skomplikowane i podatne na subtelne zakłócenia może być narzędziem przez które zmarły daje o sobie znać . Dla niego jest to z pewnością łatwiejsze niż poruszenie liściem na drzewie . Lecz na rozmowę przez telefon raczej nie ma co liczyć aż tyle energii oni nie mają by coś takiego zaistniało, bardziej będzie to cisza lub lekki szum.
Urządzenie elektroniczne odbiorczo-nadawcze maja tak naprawdę bardzo niski próg wzbudzenia , (chodzi o energię jaką trzeba włożyć by uzyskać reakcję ). Kwestią jest tylko użycie właściwej częstotliwości oscylacji pola elektromagnetycznego. Dzięki temu właśnie między innymi jest możliwa komunikacja sond Voyager 1-2 pomimo ich znikomej energii emisji fal elektromagnetycznych , to jednak sygnał jest odbierany na ziemi choć same sondy są na skraju układu słonecznego.
W przypadku zmarłych jest na podobnej zasadzie , musza dobrać właściwą częstotliwość zakłóceń pola elektromagnetycznego na bardzo małym obszarze przestrzeni .
Liczę ze coś wyjaśniłem kładąc kres durnym spekulacjom o tym co jest i czego nie ma .

+Quote Post
stray.ghost
post 13.08.2013 - 14:32
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(apostezjon @ 13.08.2013 - 15:03) *
...A czym jest faktyczna wiedza ? Doświadczeniem weryfikującym tezy i teorie ...

...Zmarli mają możliwość oddziaływania na rzeczy materialne czy urządzenia techniczne...
Czy masz jakieś doświadczenia weryfikujące to co napisałeś?

+Quote Post

Posty w temacie
- Simonis   Dziwne Połączenie   12.08.2013 - 16:09
- - wyspiarz   Nie jest to raczej możliwe, aczkolwiek na pewno t...   12.08.2013 - 16:24
- - PigsOnTheWings   raczej to niemożliwe, ale nie umniejsza to faktu ...   12.08.2013 - 16:48
- - g00rmik   Oby opis tego zdarzenia był ewenementem techniczn...   12.08.2013 - 17:56
|- - Simonis   CYTAT(g00rmik @ 12.08.2013 - 18:56) ...   12.08.2013 - 18:38
- - Vesanya   To niemożliwe. Umarli czasem próbują się komun...   12.08.2013 - 19:05
- - g00rmik   Jeśli jesteś pewien tego co widziałeś/słysza�...   12.08.2013 - 19:23
- - krytyk   Możliwe ze Twoja mama włączyła przez przypadek...   12.08.2013 - 19:55
- - TyHu   To jest jakiś rodzaj energi fakt jest to.W ciele ...   12.08.2013 - 19:59
- - wyspiarz   Chociaż istnieje ponoć coś takiego jak odbieran...   12.08.2013 - 20:20
- - PigsOnTheWings   CYTAT(wyspiarz @ 12.08.2013 - 21:20)...   12.08.2013 - 20:38
- - rafal13-50   Ten duch musiał dużo zapłacić za roaming ;-)   13.08.2013 - 13:42
- - apostezjon   Zwyczajowo, do czego już się na tym forum przyzw...   13.08.2013 - 14:03
|- - stray.ghost   CYTAT(apostezjon @ 13.08.2013 - 15:0...   13.08.2013 - 14:32
|- - Vesanya   CYTAT(apostezjon @ 13.08.2013 - 15:0...   13.08.2013 - 19:26
- - Deimond   Powiem że to niemożliwe - a nawet więcej że mo...   13.08.2013 - 16:08
- - Emmi   yy, a mama pocztę głosową ma? parę razy przyda...   13.08.2013 - 17:27
|- - Simonis   CYTAT(Emmi @ 13.08.2013 - 18:27) yy,...   13.08.2013 - 17:59
- - Zielarz Gajowy   Vesanya a jak wytłumaczysz taką moją sytuację?...   13.08.2013 - 19:34
- - Vesanya   Wierzę Ci, bo szarpnięcia oraz inne doznania fiz...   13.08.2013 - 19:40
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park