oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zeitgeist, Idziemy Naprzód
Pavveł
post 13.09.2013 - 15:29
Post #1

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Garot
post 13.09.2013 - 15:34
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Oglądałem poprzednią część, funkcjonowanie banków mnie rozwaliło.

Właśnie oglądam. Ogarnięty filmik.
Co do uzależnień to jestem tego samego zdania - jak ktoś w pełni świadomym pije alko, pali zioło to nie potrafi się uzależnić. Wg mnie aby się uzależnić najpierw potrzebne są konflikty wewnętrzne , gonitwa za doświadczeniami, fikcyjne pragnienia.

Dla mnie uzależnienie od alkoholu nie różni się tak bardzo od uzależnienia od adrenaliny, od swojej dziewczyny/chłopaka, od boga... doświadczeń
Różny jest stopień szkodliwości, ale każde uzależnienie jest szkodliwe.

Nie potrafię słuchać tego, że kultura to ludzka natura. Mój kumpel jest bardzo oczytany, jest chyba uzależniony od wiedzy i autorytetów.
Wydaje mi się, że on myśli, że taka wiedza da mu coś czego mu brakuje, albo rozwinie prawidłową koncepcje na siebie, życie i wszystko.
Pozjadał wszystkie rozumy, a dalej widzę że jest albo w depresji, albo w przekonaniu że może ją kontrolować.
Czym głębiej w to brnie tym widzę, że z nim gorzej :( Ale potrafię z nim nawiązać kontaktu, kiedyś ten kontakt był, ale on się coraz bardziej zamyka.

Autorytety, uzależnienia, przekonania to więzienia, które sobie tworzymy i często próbujemy je przekazać innym.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park