oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zeitgeist, Idziemy Naprzód
Pavveł
post 13.09.2013 - 15:29
Post #1

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pavveł
post 16.09.2013 - 19:52
Post #2

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jest kilka filmów Zeitgeista, proszę ich ze sobą nie mylić!

Nie wiem Faithful jakby to nazwać, aby Cię nie urazić... ale to, co napisałeś, to raczej klasyczna wersja odpowiedzi ludzi, którzy w tej kwestii w ogóle nie myślą, tylko nauczyli się powtarzać te same "argumenty", typu newage, bzdura, pseudonauka, bełkot, utopia, itp. -.-'

Przyjrzyjmy się merytoryce Twojej wypowiedzi. Bo jak wiadomo łatwo jest rzucać oszczerstwa bez pokrycia, tylko trudniej brać za to odpowiedzialność -.-'
Po pierwsze nie ma tam nic o New Age. Po drugie co Ty wiesz o New Age...
"Klasyczna agitacja", ten zwrot sam w sobie pokazuje jak drwisz z tego tematu, a to z kolei pokazuje jak tego nie rozumiesz, a jak przyjmujesz bezmyślnie powtarzane głupie formułki nie mające jakiegokolwiek sensownego pokrycia.
Dalej - piszesz, że mnóstwo bzdur, napisz gdzie konkretnie.
Dalej piszesz o pseudonaukowym bełkocie. Nie wiem ile wiesz o nauce, ale to mi pozwala sądzić, że niewiele, albo i nic. Najwyżej tyle, co u nienaukowych obywateli świadomości o nauce, czyli to, co im się powie w kolorowych magazynkach i na DiscoveryShow albo National Geographic, gdzie merytoryki jak kot napłakał, tylko lanie wody.... czyli NIC.
Tak się składa, że studiuję inżynierię mechatroniczną, więc o nauce coś wiem i o najnowszych technologiach także i spokojnie mogę potwierdzić, że nic co w powyższym filmie mówią o technice nie jest nieprawdą. Tak więc Twój argument o rzekomej pseudonaukowości to jest dopiero bzdura i klasyczny beukot ślepych ludzi, którzy nie wiedzą o czym mówią, a nawet myślą.... a co dopiero mówiąc o tym niesamowitym, wręcz niezbitym argumencie o Utopi!! To pokazuje już tylko jak bardzo się pogrążyłeś w ignorancji i jak bezkrytycznie przyjmujesz to, co inni wpychają Ci do głowy. Nie ma czegoś takiego jak utopia. To tylko zabieg manipulacyjny, żeby ludzie nie wierzyli, że coś da się doprowadzić do efektywnej wydajności. Co oczywiście się da i się doprowadza, tylko w pojedynczych miejscach i tam gdzie to jest wygodne i na rękę tym, którzy wysysają dla siebie z tego systemu kosztem innych. Wszędzie indziej tego się nie stosuje, nie dlatego, bo nie da się, ale dlatego, że to by było nie na rękę wyzyskiwaczom, a żeby ludzie się niczego nie domyślili i niczego przeciw nim nie próbowali robić, wciśnięto ludziom bajeczkę o Utopii, a ci jak głupi uwierzyli -.-'
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park