oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pierwsze Wyjście - Pytania ;)
Szymon108
post 19.10.2013 - 21:47
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Witam wszystkich ;)

Chciałbym zacząć przygodę z OOBE, ale najpierw chciałbym zadać kilka pytań. Jeśli taki tamat już był, to bardzo przepraszam.

1. Czy gdy pierwszy raz wyjdę to spotkam Przewodnika ?
2. Czy ten Przewodnik może udawać że chce mi pomóc, a będzie miał inne intencje ?
3. Czy częste wyjścia mogą zaszkodzić psychice ?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pavveł
post 20.10.2013 - 21:13
Post #2

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ci opiekunowie/przewodnicy to są te istoty, które nazywasz aniołami stróżami, a w rzeczywistości są tobą (tobą w sensie tego, co sobie wyobrażasz jako siebie), między innymi, bo są czymś jeszcze, co łącznie jest prawdziwym tobą... są twoją wyższą jaźnią (MTJ - Moja Totalna Jaźń). Oni są tobą, a Bóg jest nimi i wszystkim innym. Taka matrioszka :) Bywa, że tym aniołom stróżom dopomagają inne istoty i tak na przykład przy tobie mogą czuwać ze 3 istoty...

A co jeśli są źli? Wyczujesz to, poznasz... intencje się czuje. Np. jeśli cię nachalnie namawia do czegoś, próbuje sterować twoją wolą, to raczej taka istota ma na myśli swój jakiś cel, a nie twoje dobro. Czy są silniejsze? A z czego takie założenie? Odnieś sobie tutaj to, co doświadczasz w tym wymiarze. Też spotykasz "złe" istoty, niektóre tylko ci dokuczają, albo wyżywają się na tobie, wykorzystują cię, ale od ciebie zależy czy im ulegniesz.

Tak samo tam. Tylko, że tam jeszcze prawa mentalne, niecielesne są jeszcze mocniejsze. Tzn. nie walczysz siłą mięśni, tylko działasz umysłem, duchem... Silny jesteś na tyle, na ile uwierzysz we własną siłę, bo tak naprawdę każdy jest silny duchowo nieskończenie, tylko że dozujesz sobie tą siłę w zależności od wiary, i tylko że ta siła, jej wolność działa na zasadzie: "moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się twoja wolność" (co znaczy niemożność wpływania na cudzą wolę, jeśli tamta osoba na to nie zezwoli).

Co jeszcze trzeba dodać, walczyć możesz jedynie ciałem w wymiarze cielesnym, ale umysł i duch tu czy tam, zawsze są w wymiarze pozacielesnym, te światy się przenikają. I tymi "przestrzeniami" rządzą trochę inne zasady. Umysłem ani duchem nie walczysz. Kiedy bowiem nastawiasz się na walkę, to tworzysz niepotrzebnie scenerię walki, warunki walki, grę w walkę, a więc konieczność przegranego i wygranego, stwarzasz sobie automatycznie wroga, z którym musisz walczyć, nawet gdy go nie ma, albo nie jest twoim wrogiem... Dlatego wszelka walka mentalna czy duchowa tu czy poza, kończy się porażką, do momentu, w którym uzmysłowisz sobie, że jesteś silny na tyle, że możesz z miłością potraktować wszystkich innych i jest to silne na tyle, że wcale nie musisz walczyć, by wygrać, a w dodatku wtedy wszyscy wygrywają, nie ma przegranych :)

Czasem zdarzają się tu ludzie niebezpieczni, z bronią, to i tam. Ale cóż z tego? Wierzysz w Boga? To nie powinieneś obawiać się, że cię nie obroni czy tu, czy tam. Co więcej jeśli nie prowokujesz ludzi, nie dajesz im zaczepki, powodu, jeśli nie chodzisz po podejrzanych miejscach, to prawdopodobieństwo wpakowania się w tarapaty maleje. Tak samo tam, jeśli będziesz się bał, to przyciągniesz takie istoty do siebie takimi myślami, tym bardziej jeśli będziesz je traktował jako złe i wysyłał negatywne myśli do nich, to ich sprowokujesz. To samo i w tym wymiarze, prawie każdego sprowokujesz osądzając go jako złego. Dlatego miłość i szacunek dla każdego, to podstawa :)

A jakby zdarzyły się jakieś ekstremalne przypadki, to nic nie bój, bo od tego są opiekunowie i Bóg. Niby wierzysz w Boga J.J. a piszesz, jakbyś w niego nie wierzył, że ci nie pomoże, dziwne takie podejście, nieprawdaż?
Jeżeli wierzysz w możliwość pomocy i wyrazisz jej chęć (żeby chcieć pomocy trzeba w nią wierzyć, nieprawdaż? ^^), to ją dostaniesz, ale tylko w ostateczności, żeby uczyć cię samodzielności. Nikt nie da ci pomocy, wbrew twojej woli, jeśli jej nie chcesz. To dotyczy nie tylko poza, ale też tego wymiaru. A jeśli komuś dzieją się nawet tu jakieś wypadki, to dlatego, że nic nie dzieje się bez przyczyny, taki musiał być wybór duszy. Dlatego nie ma co siać paniki, tylko eksplorować, doświadczać i wyciągać z tego jak najwięcej :) ^^. Pozdro.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Szymon108   Pierwsze Wyjście - Pytania ;)   19.10.2013 - 21:47
- - Pavveł   1. Niekoniecznie. 2. Niekoniecznie. 3. Niekonieczn...   19.10.2013 - 22:02
- - Szymon108   A jak to jest ze złymi istotami? Jest jakiś spos...   19.10.2013 - 22:13
- - Pavveł   Kolejny co popada w paranoję zła -.- A co, w ży...   19.10.2013 - 22:17
- - Szymon108   Poprostu bardzo dużo o tym czytam i chcę się up...   19.10.2013 - 22:24
- - Pavveł   W porządku, że czytasz, ale jak chcesz w ten spo...   19.10.2013 - 23:29
- - suchowiec   osoby które zadają takie pytania nigdy nie wyjd�...   20.10.2013 - 03:38
- - Pavveł   Nie mów tak z nienawiścią... po co ci takie zac...   20.10.2013 - 05:27
|- - rafal13-50   CYTAT(Pavveł @ 20.10.2013 - 06:27) ...   22.10.2013 - 06:39
- - Negai1   1.Nie zawsze. Poza tym po co ci go zobaczyć? Praw...   20.10.2013 - 17:28
- - J.J   Pierwszy raz wyszedłem i żadnego przewodnika nie...   20.10.2013 - 20:01
- - Pavveł   Ci opiekunowie/przewodnicy to są te istoty, któr...   20.10.2013 - 21:13
- - J.J   Dobrze, ładnie to wszystko brzmi i sobie nad tym ...   21.10.2013 - 19:22
- - AntiChrist   A jak ktoś jest satanistą i wierzy w tą drugą ...   21.10.2013 - 21:34
- - J.J   Potraktuję to pytanie poważnie :). Jeśli tak j...   21.10.2013 - 21:49
|- - Pavveł   CYTAT(J.J @ 21.10.2013 - 22:49) Potr...   21.10.2013 - 23:16
- - Pavveł   Zacznijmy od tego, że wszystko, co ci napisałem ...   21.10.2013 - 22:59
- - J.J   Pawle, przeczytałem co napisałeś na temat satan...   22.10.2013 - 20:13
- - MadziaKK   CYTAT(Szymon108 @ 19.10.2013 - 22:47...   22.10.2013 - 21:00
- - Foks   CYTAT(MadziaKK @ 22.10.2013 - 22:00)...   23.10.2013 - 02:45

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park