|
|
01.11.2013 - 03:07
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam. Założyłam ten temat w celu uzyskania wszelkich informacji z ciekawości ,...ciekawości siębie. Mam do was pytanie Co to jest Grokking zkad wzieło sie to pojecie? kto je opisał , wszystko co wiece piszcie. Ja przeczytałam w necie tylko to http://silarownowagi.blogspot.com/2012_09_16_archive.html ale niechce mi sie wiecej czytac chciałabym temat poruszyć na forum . Dlaczego tego szukałam >i zkad to wygrzebałam a to dlatego ze szukałam informacji o sobie.Szukałam informacji gdyż od dziecka mam taką umiejetność że potrafię się w czuć do tego stopnia w drugą osobę , nie wybieram jej celowo, to dzieje sie spontanicznie , w jej gesty sposób mówienia ,uczucia również gdyż cechuje mnie ogromna empatia , i wrażliwosć nawet za duża wrażliwość , nie wiem nie potrafie tego opisać ale ja staje sie tą osobą . To bardzo silne odczucie i naprawde ciezko mi opisać, czasem trudno jest coś opisać w słowa.Czasem traktowałam to jako zabawę .Pamiętam pewna sytuację za czasów szkolnych w liceum jak naśladowałam sposób mówienia pewnej koleżanki na sali gimnastycznej zrobiłam to tak dobrze ze jej przyjaciółka która była obecna na ćwiczeniach była świecie przekonana że ona tam jest .Przerwała rozmowe z koleżankami , Szukała jej , rozgladała się , byłam zdziwiona ze az tak mi sie udało wprawić ja w zakłopotanie , śmieszna sytuacja.Kiedy wczuwam się w drugą osobę zapominam kim jestem a staje se jakby tą osoba. Nie bedę dokładnie tego opisywała ale wiem jedno że niektóre osoby w które jakos spontanicznie się wczuję wywieraja na mnie bardzo korzystny wpływ i tak z mega zwariowanej i pełnje energii nadpobudliwej osoby staje się spokojna ,.Z kim przestajesz takim się stajesz hahahaha I tak sobie mysle ze bedac kimkolwiek kim jestem jako człowiek w tym życiu i tak nie jestem żadna z tych osób , można mieć za sobą tysiące wcieleń nie jestem żadna z tych osób. Możemy być kim chcemy ale nie jesteśmy żadną z nich, jesteśmy tym kim myslimy ze jesteśmy a to jest złudne. nabywamy jedynie doświadczenia. Nie ważne jest już późno , narobiłam tysiace błędów w temacie , wszystko jest nie wyraźnie opisane hah jestem zmeczona. W każdym razie napiszcie mi coś na temat Grokkingu.tyle. I jeszcze druga sprawa która mnie nurtuje.a nie ma związku z tematem.Ciekawa jestem jak to działa i dlaczego tak sie dzieje, nie raz sie nad tym zastanawiałam wyrywajac mnie z codziennego zycia czyli praca , spotkania ze znajomymi itp.Zauważyłam że jeżeli z kimś się zaprzyjaźnię i jestem silnie związana emocjonalnie z jakaś osobą, ona spi u mnie w domu ma rózne odmienne stany swiadomości , obe itd. które nigdy wczesniej tego nie doswiadczył .Najgorzej jednak jest kiedy jestem zła na kogoś , ktos mnie zrani. Naprawdę ciekawe mieli doświadczenia, mój przyjaciel uciekł o 4 nad ranem , kiedy przyszłam do pokoju by go obudzić juz go nie było.Taki waleczny, bił się nie raz sam na 10 osób , nie raz mu szwy z głowy sciagałam a tu mi z domu zwiał hah.Nie powiem bardzo ciekawe to jest , i lubię słuchać coraz to kolejnych ich historii ale oby nikt nie zwariował od tego.I nie powiem że kiedy mój były chłopak zranił mnie a ja tej nocy powiedziałam na głos ze już nigdy nikomu nie zaufam i mam w dupie wszystko nieźle mu się oberwało np. jakaś siła miotała jego ciałem astralnym. i dobrze mu tak, :-) nic mu nie jest a miał okazje przynajmniej coś takiego przezyć ;-P Jeżeli ktos jest ciekawy tych historii to opisze je , np. w Notatniku. Pozdrawiam i przepraszam za błędy ale nie mam siły teraz tego poprawiać mam nadzieję że da sie to odczytać :-P
|
|
|
|
![]() |
01.11.2013 - 19:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Sformułowanie "grokking" wymyślił bodajże Serge Kahili King, po raz pierwszy (o ile mnie pamięć nie myli) użył je w książce "Szaman miejski".
Termin jak każdy inny... ;) |
|
|
|
Madlene26 Grokking 01.11.2013 - 03:07
wyspiarz To ciekawe co pisałaś, taka paranormalna empatia... 01.11.2013 - 14:11
Madlene26 A wsadź se gdzieś ten słownik, nie potrzebuje g... 01.11.2013 - 16:06
masa Jeśli tak pięknie umiesz wyczuwać to wiesz że ... 01.11.2013 - 18:51
TyHu Myśl jest zwróceniem uwagi na zmiany w czasie.
... 01.11.2013 - 19:33
Deimond mnie się to kojarzy z growling- z growling karaok... 01.11.2013 - 19:48
Zielarz Gajowy nabywamy jedynie doświadczenia. Czy jedynie to by... 01.11.2013 - 21:25
Korba-dawid Grokking?
Tak..
Znam to..
Chyba kazdy wie co t... 02.11.2013 - 02:55
Pavveł Mnie to wygląda na zwykłą rzecz, tylko przez ci... 02.11.2013 - 11:31
Madlene26 Wyspiarz . Ja tak to właśnie czuje. Kiedy szuka�... 02.11.2013 - 13:37
wyspiarz Nie wiem czy jest sens robienia tych medytacji sko... 02.11.2013 - 14:00
Madlene26 CYTAT(wyspiarz @ 02.11.2013 - 14:00)... 02.11.2013 - 14:17
MadziaKK Niestety nic o tym nie wiem... :)
Tez uzywam empa... 02.11.2013 - 21:51
Pavveł Była taka opowieść, którą skrócę, o człowi... 03.11.2013 - 00:14
Deimond Też miałem taki okres że wydawało mi się że ... 03.11.2013 - 00:35
Zielarz Gajowy (jesteś tym samym co atakujesz)
Czyli Niemcy ata... 03.11.2013 - 06:59
diaboliq Jest wiele rodzajów medytacji i wiele z nich jest... 03.11.2013 - 11:44
wyspiarz Zgoda że medytacja to technika. Liczy się jej sk... 03.11.2013 - 12:05![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |