oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Jeden Milion Ojro, Jeden milion ojro
WsiuBzdziu
post 08.11.2013 - 13:46
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Drodzy Bracia i Siostry, wspólni w wierze.
Nie chce Was męczyć i nie chcę być monotematyczny. Jednak kusi mnie, żeby ponownie wrócić do, tego już rozsławionego tematu: jednego miliona euro, ufundowanego przez Stowarzyszenie Klub Sceptyków Polskich, dla osoby która udowodni przed komisją naukową iż ma paranormalne moce. Jak dotąd KSP, dokonuje bezlitosnej selekcji. W końcu nikomu nie udało się tej nagrody zdobyć!

Jednak skupmy się na rzeczy. Pan Krzysztof Jackowski, który jest twarzą flagą Fundacji Nautilus (jako jasnowidz, mentalista), wielokrotnie występuje w TV, chwaląc się swoimi umiejętnościami. Dlaczego KSP nie chce uznać jego zdolności?? Warto ten temat skomentować ponownie. Ostatecznie, pojawiły się nowe fakty w tej kwestii.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pavveł
post 09.11.2013 - 17:42
Post #2

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 09.11.2013 - 16:29) *
Rozważając nagminność i częstość występowania wszelakiej maści kursów parapsychologicznych i psychotronicznych - sądzę że zdecydowana większość z tych ludzi robi to za pieniądze - więc dlaczego nie chcieli by miliona euro? Myślę że chcą tylko wiedzą że to kłamstwa i manipulacja -bazujące na mentaliźmie.

A wiesz jak wyglądają te kursy, że używasz ich jako argument?
Jak dla mnie w wielu przypadkach to tylko zwykły biznes bazujący na wciskaniu ludziom maślanego masła i oczywistych oczywistości, ale pod otoczką terminologii 'psychotronicznej', a czasami nawet totalnej ściemy. W takich przypadkach nikt się nie zgodzi na twoją propozycję, bo nic nie ma do zaoferowania w tej kwestii.
Ale cała ta szarlataneria wcale nie dyskredytuje prawdziwej sprawy, która ma miejsce niezależnie od tego, co niektórzy wyprawiają, co głoszą i co sobie przypisują...
Niektórzy rzeczywiście mają kontakt z czymś, co jest na rzeczy... jednak jak pisałem, te sprawy, nie wszystkie są zewnętrzne i wielu z nich nie da się pokazać tak o.
Bo to tak, jak próbować wytłumaczyć ślepemu jak wygląda jakiś wspaniały krajobraz, albo głuchemu jak brzmi jakaś wspaniała muzyka... Tak jak nie wytłumaczysz niewrażliwcowi, co to jest wrażliwość i jakie odczucia i zajebeeste kombosy doznajesz, gdy jesteś wrażliwy.
Ty byś chciał telekinezy pewnie i nie wiadomo czego. Takie rzeczy to już tylko nieliczni potrafią, niektórzy tylko sporadycznie, spontanicznie, niektórzy na zawołanie, ale żaden z nich nie robiłby tego dla pieniędzy z prostych powodów...
Po pierwsze moim zdaniem żeby robić takie rzeczy, trzeba mieć pewną świadomość, a mając taką świadomość nie robiłoby się tego w nieodpowiedzialny i niemądry sposób.
Po drugie idąc do takich gości osoba naraża się na ujawnienie i inwigilację, ubezwłasnowolnienie, badania na niej, a może nawet i uśmiercenie. Co do pieniędzy, to zakładam, że nawet można by je chcieć dla jakiegoś dobrego celu, to pozostałe powody wykluczają takie zachowanie.

CYTAT(Deimond @ 09.11.2013 - 16:29) *
Oczywiście kursy które mają za zadanie doświadczyć OOBE czy innych stanów umysłu nie wiążą się z udawadnianiem ich istnienia - a jedynie mają wspomóc uczestników w ich doświadczeniu.

LOL o.O' A co za różnica OoBE czy psychotronika? Oba kursy mają to samo na celu. A OoBe jakoś nie wykluczasz, podczas gdy resztę ostro atakujesz o.O

+Quote Post
Deimond
post 09.11.2013 - 18:03
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Pavveł @ 09.11.2013 - 18:42) *
A wiesz jak wyglądają te kursy, że używasz ich jako argument?
Jak dla mnie w wielu przypadkach to tylko zwykły biznes bazujący na wciskaniu ludziom maślanego masła i oczywistych oczywistości, ale pod otoczką terminologii 'psychotronicznej', a czasami nawet totalnej ściemy. W takich przypadkach nikt się nie zgodzi na twoją propozycję, bo nic nie ma do zaoferowania w tej kwestii.
Ale cała ta szarlataneria wcale nie dyskredytuje prawdziwej sprawy, która ma miejsce niezależnie od tego, co niektórzy wyprawiają, co głoszą i co sobie przypisują...
Niektórzy rzeczywiście mają kontakt z czymś, co jest na rzeczy... jednak jak pisałem, te sprawy, nie wszystkie są zewnętrzne i wielu z nich nie da się pokazać tak o.
Bo to tak, jak próbować wytłumaczyć ślepemu jak wygląda jakiś wspaniały krajobraz, albo głuchemu jak brzmi jakaś wspaniała muzyka... Tak jak nie wytłumaczysz niewrażliwcowi, co to jest wrażliwość i jakie odczucia i zajebeeste kombosy doznajesz, gdy jesteś wrażliwy.
Ty byś chciał telekinezy pewnie i nie wiadomo czego. Takie rzeczy to już tylko nieliczni potrafią, niektórzy tylko sporadycznie, spontanicznie, niektórzy na zawołanie, ale żaden z nich nie robiłby tego dla pieniędzy z prostych powodów...
Po pierwsze moim zdaniem żeby robić takie rzeczy, trzeba mieć pewną świadomość, a mając taką świadomość nie robiłoby się tego w nieodpowiedzialny i niemądry sposób.
Po drugie idąc do takich gości osoba naraża się na ujawnienie i inwigilację, ubezwłasnowolnienie, badania na niej, a może nawet i uśmiercenie. Co do pieniędzy, to zakładam, że nawet można by je chcieć dla jakiegoś dobrego celu, to pozostałe powody wykluczają takie zachowanie.

LOL o.O' A co za różnica OoBE czy psychotronika? Oba kursy mają to samo na celu. A OoBe jakoś nie wykluczasz, podczas gdy resztę ostro atakujesz o.O

LOL o.O Piszesz tony fioletowego tekstu a prostych dwóch zdań nie rozumiesz:D

Chodzi mi o to że niezależnie które to kursy nie mają za cel udowadniać istnienie jakiegoś zjawiska i nigdy nie udowodnią.
Osiągnięcie jakiegoś stanu mumysłu nie udowadnia jego istnienia w świetle nauki. Rozumiesz?

Chcesz powiedzieć że takie osoby są narażone na ubeznowłasnowolnienie ?

Podasz jakieś znane przykłady?

Nie podasz - bo pewnie powiesz że to oczywista oczywistość że to tajne:D
Skąd ja to znam:D

+Quote Post

Posty w temacie
- WsiuBzdziu   Jeden Milion Ojro   08.11.2013 - 13:46
- - Foks   CYTAT(WsiuBzdziu @ 08.11.2013 - 13:4...   08.11.2013 - 18:57
- - Pavveł   Gdyby ktoś się przyznał, to nie miałby życia,...   08.11.2013 - 19:18
- - Deimond   Tiaaa- to przecież logiczne - Ci ludzie są zastr...   08.11.2013 - 19:21
|- - Foks   CYTAT(Deimond @ 08.11.2013 - 19:21) ...   08.11.2013 - 19:36
- - Deimond   Foksiu:) czy to sa bzdety jak ktos maluje forum na...   08.11.2013 - 19:57
|- - Foks   CYTAT(Deimond @ 08.11.2013 - 19:57) ...   08.11.2013 - 20:20
- - Zielarz Gajowy   No, no...a technologia tesli dlatego nie weszła d...   08.11.2013 - 20:08
- - Zielarz Gajowy   Podstawowe umiejętności Siddha Jogi: Mistyczne ...   08.11.2013 - 20:19
- - Zielarz Gajowy   Jak te dupki dadzą mi tego miliona to wtedy dopie...   08.11.2013 - 20:43
- - MadziaKK   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 08.11.2013 - 20...   09.11.2013 - 10:20
- - Deimond   Rozważając nagminność i częstość występowa...   09.11.2013 - 16:29
- - Pavveł   CYTAT(Deimond @ 09.11.2013 - 16:29) ...   09.11.2013 - 17:42
|- - Deimond   CYTAT(Pavveł @ 09.11.2013 - 18:42) ...   09.11.2013 - 18:03
|- - Pavveł   CYTAT(Deimond @ 09.11.2013 - 18:03) ...   09.11.2013 - 19:17
- - Zielarz Gajowy   Bardzo dobry tekst obrazują kalectwo dzisiejszej ...   09.11.2013 - 18:14
- - Deimond   powtórzyłeś to już któryśnasty raz - a to da...   09.11.2013 - 18:17
- - Zielarz Gajowy   To nie banal tylko fakt. Nauka ma swoje granice zr...   09.11.2013 - 18:33
- - Deimond   Wystarczy ze Ty wyjaśniasz i wszystko staje sie ...   09.11.2013 - 18:37
- - TyHu   już jest wyjaśnione choćby w fizyce kwantowej.   09.11.2013 - 18:40
4 Stron V   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park