oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Nikola Tesla
Faithful
post 25.11.2013 - 10:14
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

http://www.youtube.com/watch?v=FJn2gHYpcZM

Film o fenomenalnym Tesli, który swoje wynalazki opierał o doświadczenia zbierane podczas odmiennych stanów świadomości. Wątek z tego filmu moim zdaniem doskonale mógłby wpisać się w naukowe podejście do teamtyki odmiennych stanów świadomości - OOBE. Sam Tesla mawiał, że jego wynalazki były inspirowane przez inne byty.

W filmie Tesla mówi o źródle, z którego można czerpać pomysły. Mówi też o poczuciu absolutnego szczęścia w odmiennych stanach świadomości. Chciał stworzyć urządzenie, któe umożłiwiłoby każdemu człowiekowi wejść w niewidzialną rzeczywistość, jakiej on sam doświadczał.

Ten film niewątpliwie jest ściśle powiązany z OOBE. Pozwala też spojrzeć na tematykę w pewnym sensie w sposób naukowy.

Film mówi też o "aurze", którą Tesla potrafił "pokazać" przy pomocy nauki. Mówił: "Wielka tajemnica naszego istnienia pozostaje nieodkryta. Może okazać się, że nawet śmieć nie jest końcem"

W filmie jest mowa o urządzeniu do kontaktowania się z duszami zmarłych które skonstruował Tesla.

Jest też w nim mowa o światach równoległych.

Mówi się, że Tesla opanował duchowość na wyższym poziomie.

Cytat: "Dzisiaj wiadomo, że mentalna siła człowieka jest w stanie zapanowąc na elementarnymi". Jest mowa też o tzw. "słabym skutku mentalnym", gdzie osoba z odległosci setek kilometrów była w stanie wpłynąc na zachowanie cząstek elementarnych.

Cytat: "Tesla był przekonany, że wszystko w we Wszechświecie, galaktyki i elektrony mają świadomość. Że Kosmos jest jednym, żyjącym organizmem. Tesla wierzył, że Wszechświat jest zintegrowanym organizmem który składa się z kilku części, które są do siebie podobne ale różnią się przez zmianę częstotliwości drgań.Każda część jest równoległym Światem. Wejście w rezonans z częstotliwością z innego świata, jest jak otwarcie okna do równoległego świata. W ten sposób możemy podróżować po wszechświecie."

Myślę, że to może być jedna z niewielu reacji dotyczących ścisłego powiązania przekonań wybitnego naukowca z wyznawanymi przez nas przekonaniami nt OOBE !!!

Zresztą, w relacji filmowej jeden z rosyjskich naukowców mówi: "Było dwóch geniuszy na Świecie - Leonardo da Vinci i Nicola Tesla" Ten pogląd wyznaje wielu ucznych dzisiejszych czasów.

Czy KIEDYKOWIEK, KOMUKOLWIEK z nas przyszłoby na myśl, że "aurę" można pokazać za pomocą nauki ?

Ta relacja to kamień milowy w OOBE ...

Baardzo interesujący film.

Pozdr !
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
rafal13-50
post 26.11.2013 - 21:37
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

(IMG:http://gadzetomania.pl/images/2011/09/tesla1.jpg)

Komu brakuje energii? Tesla wam ja dostarczy.

+Quote Post
Pavveł
post 26.11.2013 - 22:55
Post #3

Notatnik

CYTAT(rafal13-50 @ 26.11.2013 - 21:37) *
(IMG:http://gadzetomania.pl/images/2011/09/tesla1.jpg)

Komu brakuje energii? Tesla wam ja dostarczy.

Patrzcie! Świeci na fioletowo! :D ;)

PS: Czepiając się :p tak dla uściślenia, by ktoś sobie nie pomyślał, że cewka Tesli dostarcza energii, ona ją pobiera i jedynie przetwarza :p Ale inne urządzenie Tesli z pewnością by jej dostarczyło ;)

CYTAT(Faithful @ 26.11.2013 - 22:44) *
Cewka Tesli.

Mój kolega (zapalony fizyk) chce ją zbudować.

No i cóż z tego dla nas wynika? ;P

+Quote Post
Faithful
post 26.11.2013 - 23:09
Post #4

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Pavveł @ 26.11.2013 - 22:55) *
Patrzcie! Świeci na fioletowo! :D ;)

PS: Czepiając się :p tak dla uściślenia, by ktoś sobie nie pomyślał, że cewka Tesli dostarcza energii, ona ją pobiera i jedynie przetwarza :p Ale inne urządzenie Tesli z pewnością by jej dostarczyło ;)

No i cóż z tego dla nas wynika? ;P

Bierz po d uwagę cały film a nie jedynie fragmenty ... cewka Tesli jest cewką Tesli i tak już pozostanie. Film mówi m.in. o tym wynalazku ...

+Quote Post
Pavveł
post 26.11.2013 - 23:41
Post #5

Notatnik

CYTAT(Faithful @ 26.11.2013 - 23:09) *
Bierz po d uwagę cały film a nie jedynie fragmenty ... cewka Tesli jest cewką Tesli i tak już pozostanie. Film mówi m.in. o tym wynalazku ...

Już kiedyś dawno go oglądałem, dlatego teraz go nie obejrzałem, dlatego może coś zapomniałem/przeoczyłem, sorki. Co mówi ten film o cewce Tesli?

CYTAT(Deimond @ 26.11.2013 - 23:08) *
Aby stworzyć przepływ -nieważne w jakim kierunku czy pobierania czy oddawania- musisz stworzyć różnicę potencjałów tam gdzie jest stan ustalony (losowy tych potencjalów).
Tak więc musisz włożyć pracę aby wyprodukować różncę potencjałów- a więc nici z energii za free - ot taki wymyślony wynalazek który na żadne sensacje nie wskazuje:) Nie twórz kolejnych teorii bez poparcia.

Pavvel - jak to jest że niby studiujesz na mechatronice a zielonego pojęcia nie masz o prostych zasadach oporu elektrycznego, strat energii itp?????

Deimond, ale ja nie napisałem przecież o perpetum mobile, nie że to urządzenie sporządzone przez Teslę by stworzyło energię, tylko że by jej dostarczyło. Energii we wszechświecie jest tyle, że możemy ją brać "z powietrza" ile wlezie.

W którym miejscu nie mam zielonego pojęcia?

CYTAT(Deimond @ 26.11.2013 - 23:14) *
Czy wy na prawdę uważacie całe koncerny energetyczne za debili - że tracą kupę siana na stratach elektrycznych poprzez taki a nie inny przesył energii po kablach ? Cuś wam się w głowach miesza.

1. Straty energii na kablach
2. Koszt infrastruktury

Gdyby były możliwe te mity i legendy o Tesli już dawno to by zostało wykorzystane - z prostej przyczyny - dla zysku i kasy.

Poniekąd tak - bo zatruwają matkę Ziemię, mimo że już mamy dostęp do odnawialnych źródeł energii.
A co do kabli, to oni po prostu niewiedzą (większość podwykonawców), zaś ci najwyżej hierarchii, co siedzą na stołkach, doskonale pewnie zdają sobie z tego sprawę. I czemu tego nie wykorzystają w celu pozyskiwania ogromnej ilości energii za darmo? - właśnie dla zysku i kasy. Dzięki temu, że prąd jest płatny, trzymają władzę nad społeczeństwami. Gdyby to nic nie kosztowało, to ludzie nie zgodzili by się za to płacić, w dodatku takie generatory mogli by mieć we własnych domach. Silniki wszystkie byłyby na prąd, bo byłyby dużo wydajniejsze, ze względu na nieskończone "paliwo" i w dodatku darmowe i przyjazne środowisku. Gaz do kuchenek nie byłby potrzebny. Ropa jedynie byłaby potrzebna do wytwarzania tworzyw sztucznych. Ludzie przez to prawie uniezależnili by się od koncernów, władzy i pieniądza, bo mogliby żyć niemal za darmo, albo i za darmo, gdyby to dobrze skonstruować. Widzę mało znasz przypadków na temat tego, co w naszym światku naukowym i politycznym w tym zakresie się dzieje, skoro nawet nie podejrzewasz takiej możliwości... Już chyba nie raz o takich przypadkach pisałem na tym forum. Zacznijmy od tego, jak sytuacja przedstawiała się na początków dziejów energetyki i elektryki, czyli relacje pomiędzy dwoma głównymi postaciami na tej scenie - Teslą i Edisonem. Edison był możnym właścicielem biura patentowego i rzekomo kradł patenty (m.in. ten na żarówkę) i sponsorował Teslę do czasu, gdy dowiedział się, że wynalazł darmowe źródło prądu... Wtedy odciął mu fundusze i postarał się, by to nigdy nie ujrzało światła dziennego, dzięki czemu sprawował władzę nad całą energetyką i czerpał z tego grube pieniądze. Po nim przejęli pałeczkę inni, którzy chcieli z tego tytułu się dorobić i tak ta przykra zabawa toczy się do dzisiaj :/

+Quote Post

Posty w temacie
- Faithful   Nikola Tesla   25.11.2013 - 10:14
- - bielik110   Kurdę:) nie wiem jak Ci dziekować:):) serdeczne ...   25.11.2013 - 17:06
- - Tenshin   Wow, Tesla, jeden z moich idoli. :) Na pewno oglą...   25.11.2013 - 23:27
- - Deimond   Oglądnij oglądnij - ja tam wolę obejrzeć:D Zn...   25.11.2013 - 23:40
- - Zielarz Gajowy   Einstein kąpał się bardzo często i to po kilka...   26.11.2013 - 05:38
- - rafal13-50   Komu brakuje energii? Tesla wam ja dostarczy.   26.11.2013 - 21:37
|- - Faithful   CYTAT(rafal13-50 @ 26.11.2013 - 21...   26.11.2013 - 22:44
|- - Pavveł   CYTAT(rafal13-50 @ 26.11.2013 - 21...   26.11.2013 - 22:55
|- - Deimond   CYTAT(Pavveł @ 26.11.2013 - 22:55) ...   26.11.2013 - 23:08
|- - Faithful   CYTAT(Pavveł @ 26.11.2013 - 22:55) ...   26.11.2013 - 23:09
|- - Pavveł   CYTAT(Faithful @ 26.11.2013 - 23:09)...   26.11.2013 - 23:41
|- - Deimond   CYTAT(Pavveł @ 26.11.2013 - 23:41) ...   26.11.2013 - 23:52
- - Deimond   Czy wy na prawdę uważacie całe koncerny energet...   26.11.2013 - 23:14
- - fragles   CYTAT(Pavveł @ 26.11.2013 - 23:41) ...   27.11.2013 - 02:06
|- - iumi   CYTAT(fragles @ 27.11.2013 - 02:06) ...   27.11.2013 - 12:06
|- - fragles   CYTAT(iumi @ 27.11.2013 - 12:06) Ato...   27.11.2013 - 14:12
- - Zielarz Gajowy   A co chcesz od darmowej energii - masz przecie pan...   27.11.2013 - 05:43
- - masa   Wcześniej czy później i tak będziemy musieli k...   27.11.2013 - 12:20
- - Pavveł   CYTAT(masa @ 27.11.2013 - 12:20) Wcz...   27.11.2013 - 13:06
- - masa   CYTAT(Pavveł @ 27.11.2013 - 13:06) ...   27.11.2013 - 13:35
6 Stron V   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park