oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Socjologia I Społeczności.
Soly
post 10.12.2013 - 23:14
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Cześć.

Chciałbym się zapytać jak Wy widzicie to wszystko co dzisiaj dzieje się obok nas, wsród nas, a i tam dalej.

Jak Wy widzicie manewry społeczne? Do kąd zmierzają? Co nimi targa?
Czy może się to mieć do duchowości?

O czym chciecie rozmawiać?

Wierze że głos społeczeństwa niesie za sobą głębszą myśl, wspólną myśl.

Zapraszam do dyskusji :)

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zielarz Gajowy
post 11.12.2013 - 20:36
Post #2

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Jak mawia Gaweł ja jestem najmądrzejszy i wiesz co g00rnik Ci powiem? Nie odrzucaj ludzi tylko dlatego, że są tacy jacy są. Pierwotna natura każdego z nas jest taka sama. Jesteśmy czyści jak noworodki. Niestety później umysł pod wpływem różnych sytuacji wykorzystuje nas i ludzie stają się nienormalni. Nienormalni w takim sensie, że krzywdzą, manipulują itd. Jeżeli będziesz patrzył na takich ludzi przez pryzmat tego jakim się stali i wykluczał ich a nawet odbierał człowieczeństwo to krzywdzisz głównie siebie. Ja staram się patrzeć na ludzi, społeczeństwo, świat jak najbardziej pozytywnie. Człowiek zaczyna dopiero cenić co ma lub miał jak wszystko straci albo zachoruje. Wtedy szybko następuje przewartościowanie i zmienia się postrzeganie rzeczywistości.

Zawsze zdumiewa mnie jak widzę ciężko chore dzieci bardzo doświadczone przez życie a mimo wszystko dużo szczęśliwsze niż nie jeden człowiek opływający w dostatkach. Psioczyć, narzekać jest bardzo łatwo...znacznie trudniej jest cieszyć się życiem. Dziwne a jednak prawdziwe.

Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park