Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ukryty Dźwięk - Dziwne Odkrycie
kulidemam
post 18.02.2014 - 19:16
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 9556

Witam, jestem nowy. Piszę w sprawie dziwnego odkrycia które miało miejsce niedawno.

Wszedłem w posiadanie płyty cd z filmem "Chicken run" i postanowiłem go pooglądać.
Jest to animacja wyprodukowana w USA i tam był też robiony dubbing. Oglądałem ze skupieniem aż nagle usłyszałem dziwne słowa, jakieś dwa a może to było jedno zdanie bo pomyślałem sobie "eh... znowu ta moja wyobraźnia" no i oglądałem dalej ale w pewnym momencie usłyszałem całą serię wyrazów PO POLSKU! i brzmiały one dość nieciekawie. Cały film jest naszpikowany takimi ukrytymi POLSKIMI słowami.

Dodam jeszcze że to nie pierwszy raz gdy słyszę ukryte dźwięki,głos polski w jakimś filmie.Dla przykładu film ostatnio oglądany z 1976 roku też ma tą samą cholerę ukrytą i bardzo zmyślnie wplecioną w słowa lub międzysłowa.Na początku kilka lat temu jak usłyszałem "to coś" to myślałem że mi się przesłyszało a później że jestem jakiś walnięty, ale teraz jestem pewny na 100% że coś jest nie tak i że to jest prawda z tymi ukrytymi głosami.Oczywiście mowa tutaj o filmach produkcji Amerykańskiej.

Poniżej link do urywku filmu na którym cała akcja się dzieje.Trzeba się UWAŻNIE wsłuchać w akcję ,na tak jakby "drugim planie" Akcja zaczyna się jak Farmer wysypuje ziarno dla kur i zaczyna się nagle Larmo i wtedy to słychać jak Larmo się kończy to wszystko wraca do normy (te osoby co "to" robią dobrze wiedzą co robią i na pewno nie jest to zrobione dla żartu, to jest fakt) Słuchać do skutku, nawet i 50 razy.
http://turbobit.net/jipvemtkpcmz.html
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
twistoid
post 19.02.2014 - 09:23
Post #2

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525