|
|
02.03.2014 - 03:06
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ostatnio zauważyłam coś ciekawego. Przeważnie jem gotowane jedzenie i co jakiś czas mam oobe ale zawsze krótko ono trwa i mam problem z dostrajaniem. Ostatnio miałam taki dzień, że jadłam głownie owoce(polecam je zmiksować bo wtedy zjesz ich pewnie wiecej niż gdybys chciał jeść każdego osobno;), a gdy położyłam sie spać oobe przyszło do mnie samo i trwało o wiele dłużej niż zwykle, a dostrajanie, chociaż nie było idealne, też uległo niewielkiej poprawie:) Wedlug mnie "żywe" pożywienie ma wyższe wibracje i wiecej energii niż jedzenie "martwe", dlatego pomaga to w osiągnięciu OOBE. A pewnie większość osób wie, ze OOBE bez wystarczającej ilości energii raczej nie wyjdzie;) aha i odradzam mięso, którego jedzenie jest niemoralne, niezdrowe i utrudnia oobe. No ale to tylko moja rada, zrobicie jak chcecie;) Pozdrawiam
|
|
|
|
![]() |
02.03.2014 - 15:46
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie chcę być tu złośliwy, ale piszesz, że "śnienie jest owocem naszego życia za dnia, jak podchodzisz do dnia, taki będziesz we śnie, to odbicie lustrzane naszych starań"... w takim razie wszystkie te negatywy, które tam spotykasz, sam w końcu sobie odpowiedziałeś przyjacielu, czego są skutkiem. Pozdrawiam ;)
|
|
|
|
02.03.2014 - 16:02
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie chcę być tu złośliwy, ale piszesz, że "śnienie jest owocem naszego życia za dnia, jak podchodzisz do dnia, taki będziesz we śnie, to odbicie lustrzane naszych starań"... w takim razie wszystkie te negatywy, które tam spotykasz, sam w końcu sobie odpowiedziałeś przyjacielu, czego są skutkiem. Pozdrawiam ;) Hej fajnie że poruszyłeś temat, bo tu chodzi nie dosłownie o życie lecz raczej jakość percepcji, po za tym mam myśli gnostyckie, czyli uważam ten świat za matrixa, za kulisami którego są istoty które pociągają za sznurki, obniżają jakość naszej percepcji, pamięci czyniąc z nas niewolników własnych umysłów, na wieki, te istoty nazywają siebie Archontami, tzn. władcami ludzkości, to one zafundowały nam uwarunkowane punkty widzenia i wmówiły nam że to jesteśmy my, że jesteśmy ciałem, jesteśmy umysłem, ze to my myślimy. Gdy ciało zasila, ciało astralne, wtedy za każdym razem spotykam tam te właśnie byty, heh to co teraz pisze potwierdza twoje przemyślenia, czas pokaże jak to tam jest |
|
|
|
02.03.2014 - 16:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Hej fajnie że poruszyłeś temat, bo tu chodzi nie dosłownie o życie lecz raczej jakość percepcji, po za tym mam myśli gnostyckie, czyli uważam ten świat za matrixa, za kulisami którego są istoty które pociągają za sznurki, obniżają jakość naszej percepcji, pamięci czyniąc z nas niewolników własnych umysłów, na wieki, te istoty nazywają siebie Archontami, tzn. władcami ludzkości, to one zafundowały nam uwarunkowane punkty widzenia i wmówiły nam że to jesteśmy my, że jesteśmy ciałem, jesteśmy umysłem, ze to my myślimy. Gdy ciało zasila, ciało astralne, wtedy za każdym razem spotykam tam te właśnie byty, heh to co teraz pisze potwierdza twoje przemyślenia, czas pokaże jak to tam jest za dużo oglądasz filmów z żółtymi napisami. To co piszesz nie ma wiele wspólnego z Gnozą - Gnoza (stgr. γνῶσις gnosis "poznanie, wiedza") – forma świadomości religijnej podkreślająca wartość wiedzy jako narzędzia zbawienie. Mitologia gnostycka przedstawia człowieka jako pogrążonego we śnie - obudzenie z niego to poznanie prawdy o swoim duchowym powołaniu. Osobiście uważam się właśnie za gnostyka. Jak widać każdy ma swoją gnozę, OBE, sny itd. To co napisał Twistoid jest jak najbardziej zgodne z obserwacjami większości ludzi praktykujących LD, OOBE, śnienie - nawet sam Darek Sugier dokładnie o tym mówił. Każdy człowiek miewa OOBE gdy zasypia, albo nawet często gdy się zamyśla - problemem pozostaje jednak pamięć tego zdarzenia i tu nie każdy ma dostęp do tej pamięci. Jedzenie i dieta nie ma specjalnego znaczenia, a szczególnie wegetarianizm i bzdury o wyższych wibracjach wegetarian. Jestem osobiście wegetarianinem 25 lat i zapewniam, że to są bzdury. Można jedynie poprawić trochę pamięć snu poprzez dostarczenie mózgowi trochę pożywki - węglowodanów dla tego warto jeść na kolacje węglowodany. Dobrać można też suplementy wpływające na pracę mózgu np. Witamina B6. Tyle o jedzeniu i wychodzeniu z mojej strony. CYTAT Ja tam nie wiem czy wkładanie tożsamości w astral, w sen może mieć jakiekolwiek pozytywne skutki. xd. kolego Garot, czy tego chcesz czy nie, Twoja świadomość istnieje w astralu jak i w śnie, więc nie masz co gdzie wkładać. Twoja świadomość, która pisze tu rzeczy na forum to maleńka cząstka Twojej świadomości z POZA - Twojej świadomości prawdziwej. |
|
|
|
EWul Wpływ Jedzenia Na Oobe:) 02.03.2014 - 03:06
twistoid nawet jak masz sraczkę to przecież zaśniesz, cz... 02.03.2014 - 03:43
Rafael198 CYTAT(twistoid @ 02.03.2014 - 03:43)... 02.03.2014 - 15:30
fioletibiel CYTAT(Rafael198 @ 02.03.2014 - 16:02... 02.03.2014 - 17:20
Garot Ja tam nie wiem czy wkładanie tożsamości w astr... 02.03.2014 - 16:24
twistoid rafael nie obraź się ale ty chyba masz coś z g�... 02.03.2014 - 16:41
Rafael198 CYTAT(twistoid @ 02.03.2014 - 16:41)... 02.03.2014 - 17:03
Garot No ale w oobe się widzi to co się chce widzieć,... 02.03.2014 - 16:54
twistoid sam się o to prosisz synek, nie wkurwiaj mnie te�... 02.03.2014 - 17:08
Rafael198 CYTAT(twistoid @ 02.03.2014 - 17:08)... 02.03.2014 - 20:39
twistoid spierdalaj palancie idź zaruchać w końcu jeste�... 02.03.2014 - 17:25
Konopix CYTAT(twistoid @ 02.03.2014 - 16:25)... 02.03.2014 - 19:15
Garot Się zdycha, bo wszystkie myśli nie ważne jakby ... 02.03.2014 - 17:27
fioletibiel CYTAT(Garot @ 02.03.2014 - 17:27) Si... 02.03.2014 - 19:29
Deimond Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba... 02.03.2014 - 20:06
twistoid dokładnie A Z CIAŁA WY WYSZLI JAKBY WYSZLI TOBY ... 02.03.2014 - 20:10
Soly Wierny Vezuwio z nim biznes prowadzi,
i że to św... 02.03.2014 - 20:23![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |