CYTAT(Deimond @ 07.04.2014 - 21:35)

Dawno się z nimi zapoznałem zanim jeszcze fiolet Ci odbił do banii. Pytam w dalszym Ciągu co ma dać Twoja informacja - te filmy są tak znane jak stary ruski czołg T52. Co zamierzasz dalej w temacie? Oprócz idiotycznych sond typu czy lubisz colę i dyskoteki czy jesteś fajny i alternatywny.
Ty ciągle pytaniem na pytanie. Zacząłeś coś o konkretnych kwestiach i do tej pory nie rozwinąłeś, jakie masz na myśli i co z nimi.
Nie nie doceniaj informacji, edukacja bowiem to najpotężniejsza z broni. Społeczeństwo najpierw musi się uświadomić pewnych kwestii, aby móc się wyleczyć i coś zdziałać ku rozwojowi i przeciw autodestrukcji.
Co do tego, co zamierzam, to planów mam kilka, ale nie widzę celu się z nimi obnosić, szczególnie gdy dopiero są w fazie planów. Jeśli wypalą, w ten czy inny sposób się o nich dowiesz. A jak na razie muszę się zająć pierwszą fazą tych planów, bez której dalszym wypalić byłoby trudno. A w międzyczasie mogę dalej rozprzestrzeniać informację, by dotarła do jak najszerszego grona ludzi, mając nadzieję że tym ludziom jakoś zależy. Teraz powiedz, jak Ty wpływasz na kształt rzeczywistości polityczno-społeczno-gospodarczej wokół nas... Bo coś mi się wydaje, że jedyne co robisz, to próbujesz sabotażować w zalążku szczytne idee, hejtować i trollować, bez konkretnych argumentów na temat.
Co do sondy, to można się tylko domyślać, z jakiego powodu Twoja percepcja zatrzymała się na jej pierwszym punkcie -.-' :/
CYTAT(Deimond @ 07.04.2014 - 21:35)

Możesz mnie wyzywać od ignorantów - ale ja w przeciwieństwie do Ciebie nie zignorowałem faktu że większość ten film gówno obszedł. Za leniwi ludzie jesteśmy aby się wyzbyć swoich dóbr - tak obecnie mi się wydaje. Nie przekonasz szczęśliwych rodzin a jest ich wiele - nie przekonasz ludzi bo mamy wolność - wolność wyboru.
A jak komuś bardziej leży śmiecić i korzystać z ropy i kapitalizmu ile wlezie to nie poradzisz postami na oobe.pl
W sondzie otrzymałeś wynik 13 głosów - BRAWO!!!!! Zawojujecie świat:D
Myślisz że działanie kogokolwiek zależy od takiej przygłupawej sondy?
Zależy od postępowania tych co się w niej udzielali - a powiem Ci z doświadczenia że 50% jak nie mniej zzgodzi się działać na rzecz tej idei - bo reszta to idealiści bez pokrycia. Więc tak naprawdę zostaje Ci z 5 głosów przy założeniu że 13 Cię popierało - co zreszta nie jest prawdą.
To teraz porównaj to sobie do populacji samej Polski rzędu 38,540 000 ludzi.
Moim zdaniem jedynie jak to się da zrobić to systemowo - bo żadna taka rewolucja nie przejdzie na skalę światową.
A to co robisz to rzucanie się z patykiem do wydłubania otworu na dnie bałtyku aby spuścić wodę.
Łał, nie zignorowałeś faktu, że większość jest ignorantami. To postanowiłeś się do nich przyłączyć, co nie? Mamy tu paradoks kłamcy (kłamca, który mówi że zawsze kłamie - kłamie czy mówi prawdę?), mamy ignoranta, który nie ignoruje faktu, że jest ignorantem. W takim razie jest ignorantem czy nie jest? :D
No tak, że większość osób jest ignorantami, to rzeczywiście powód, by schować głowę w piasek i też zostać ignorantem -.-'
Pozwól, że zacytuję coś jakże aktualnego: "Trudno jest skłonić człowieka, by coś zrozumiał, gdy jego pensja zależy od tego, że tego nie rozumie!" - Upton Sinclair.
Także ci leniwi ludzie, o których wspominasz, ciekawe czy będą tak samo się lenić, gdy szariat wyważy im drzwi domowe, CIA wetknie swe oczy i uszy w prywatne listy miłosne, gdy z nieba spadnie nader kwaśny deszcz, gdy półki sklepów się ogołocą, gdy spadnie atomówka, albo powietrzem nie będzie się dało oddychać, gdy wszczepią im śmiertelne szczepionki, albo spuszczą z nieba szkodliwe chemitraile, albo zapodają chipy, które będą pilnować, byś nie wyszedł z budynku pracy przed godziną 22, gdy zabiorą im ich dzieci, gdy ich dzieci wyrosną na bezempatycznych złoczyńców i 'pokręceńców', gdy nie będą się mogli dłużej w swym domu czuć bezpiecznie, ani komfortowo, bo paczka młodych z naprzeciwka zrobi imprezę o północy, gdy ich pobiją z zarogu, gdy wymuszą forsę, gdy państwo zabierze im ponad pół pensji i nie da w zamian tego, co powinno, itd. itp., można by wymieniać, mniej lub bardziej niefajne kwestie...
Posty na oobe.pl to nie wszystko, ale nawet najdalsza podróż składa się z małych kroków, a duże przedsięwzięcia z mniejszych czynności. Poza tym nawet mały czynnik może dokonać wielkich zmian. A może to, co tu zamieszczę, trafi do kogoś z tego forum, kto odmieni wiele? A może to będziesz Ty? ;p ;)
Informacja rozprzestrzenia się wykładniczo, jeden klocek domino może pchnąć kilka gałęzi (w praktyce niewiele, ale jako metafora - więcej), a każda z nich kilka następnych.
Ten temat nie tylko składa się z owej sondy, ale przede wszystkim z treści, jaka po niej następuje, jakbyś nie zauważył. Przyczepiłeś się najmniej ważnych rzeczy, bo na konkrety brak Ci inteligencji?
A co do działania, to właśnie przyczyniasz się do zniechęcania ludzi, dzięki... nie wiem jaki w tym masz cel, ale wyraźnie zaliczasz się do grupy ludzi z ostatniego punktu drugiej sondy -.-'
Próbuję rozszerzać ideę, w czym ostentacyjnie przeszkadzasz. Nawet nie skontrargumentujesz samej idei, tylko spamujesz mi tutaj, próbując udowodnić, że to co robię, nie ma sensu. Pomijając, że jest to jedno z wielu działań, jakie mam w planie poczynić w tym kierunku, ma to sens, bo każda jedna więcej świadoma osoba, to wielki skarb. A ta osoba może uświadomić kolejnych ileś osób, a każda z nich może dodatkowo coś zdziałać. Choćby począwszy od bardziej świadomego wybierania polityków, przez jednoczenie się i organizowanie wszelkich akcji, aż po założenie własnych mediów i grup politycznych, które miałyby szanse wpłynąć bardziej bezpośrednio na zajście zmian. Być może tym tutaj tematem uda mi się dotrzeć do choćby jednej osoby, ale takiej która być może w przyszłości zostanie prezydentem, i co wtedy? Też powiesz, że to nie ma sensu?
Zaś to, co Ty tu robisz, to chowanie głowy w piasek i wtykanie nosa w sprawy, które wyraźnie Cię nie interesują ani trochę, najwyraźniej tylko po to, aby komuś przeszkodzić, w niewiadomym mi celu.