oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Stan Koherencji Fizjologicznej
Pavveł
post 06.04.2014 - 21:54
Post #1

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pavveł
post 10.04.2014 - 13:20
Post #2

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Spokojnie, nikogo nie atakuję... To, że użyłem słowa "tandetna", nie znaczy, że to już atak ^^. Próbowałem jedynie wyrazić wartość tego typu "narzędzi", żeby ludzi przed tym przestrzec.

Tylko, że tabletki całej pracy nie zrobią, chwilowo jedynie sprawią, że poczuje się lepiej, ale bez pracy nad sobą i umiejętności kontroli, posługiwanie się takimi suplementami tylko czyni z człowieka fizycznego, mentalnego i emocjonalnego kalekę.
Poza tym tabletki nie są tak wydajne jak naturalne metody, a na dłuższą metę jeszcze dodatkowo szkodzą chemicznie.

Także rezultaty są natychmiastowe, ale jakie :/ ... adekwatna sytuacja odnosi się do wielu dziedzin życia, gdzie ludzie zamiast obserwować siebie i kontrolować, idą na łatwiznę, przez szpanowanie i poniżanie innych próbują siebie wywyższyć i uzyskać akceptację, poprzez dobra materialne próbują zyskać szczęście, itp. itd. ale to dygresja...

Te gry niczego duchowego nie uczą, a prędzej dezorientują. To, że masz podaną prędkość bicia serca, niewiele to ma do całej gamy emocji, odczuć i myśli. Informacja zwrotna nie powinna być tak pusta. Prawdziwa informacja zwrotna jest właśnie jako skutek koherencji ze światem i to ją właśnie powinniśmy nauczyć się wychwytywać. A skupiając się na jakimś wykresiku i częstości bicia serca nie skupia się na tym, co powinno w tym wypadku, nie odbiera się tego, przez co nic się nie osiąga.
A swoją drogą trochę żałosne jest, jeśli ktoś relaksując się nie czuje tego, że jest zrelaksowany, tylko musi zobaczyć to na ekranie, nieprawdaż? To taka osoba nie czuje, że dana technika działa, że musi zobaczyć to na ekranie? Chyba, że te techniki nie działają ;)

"A wiesz dlaczego są takie proste gry? Właśnie po to żęby cie nie wciągać w jakieś tam dziwne światy."
Po pierwsze to żadne dziwne światy, tylko naturalne i normalne. Nienormalne jest, że bardzo wiele ludzi znajduje się w sferze patologii jeśli chodzi właśnie o te światy ;/
Po drugie, w takim razie te gry nie mają się nijak, np. do takiej metody koherencji, a są po prostu niewiele dającym bajerkiem.

"Po wykonaniu ćwiczenia zamiast zgadywać czy dobrze poszło masz Natychmiastowe Wyniki. Poznaj najpierw o co chodzi zamiast atakować."
Napisałem, że nie atakuję... to żaden personalny atak. Po prostu takie mam zdanie na temat tego typu urządzeń i tyle i stanowczo przed nimi przestrzegam, co argumentuję.
Co do poznawania, chyba nie jest to zbyt skomplikowane by się nie wiem ile z tym zapoznawać, prawda?
A co do zgadywania, to napisałem wyżej. A powiedz mi, jak czujesz, że jesteś głodny/śpiący/itp., to zgadujesz, że jesteś głodny/śpiący/itp.? Czy może potrzebujesz migającego wskaźnika, który Ci o tym powie? :/
Przez takie coś przestajesz słuchać własnego czucia, intuicji, przez co pozbywasz się tego zmysłu, co jest odwrotnością np. tego, co prezentuje stan koherencji. Tyle.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park