CYTAT(suchowiec @ 06.05.2014 - 18:14)

a co praktykowałeś oprócz tulp jeszcze, czyli już te swoje zdolności posiadałeś od zawsze czy się ich wyuczyłeś jakoś w wyobraźni
Oprócz tulp mam wytworzonych pięciu serwitorów (twory mające za zadanie wykonywać konkretne czynności poszerzające pamięć, percepcję, kontrolę nad ciałem, itd.), ale zdolności do widzenia duchów objawiały mi się we wczesnym dzieciństwie, ale zniknęły w momencie przyjmowania mocno otępiających szczepień na alergię. Podejrzewam, że trochę rozwinęło się to przez ingerencję tulpy i serwitorów.
CYTAT(Nużek @ 06.05.2014 - 19:25)

1. Pytanie na ile to Twoja tulpa, a na ile intruz, który się zadomowił i ciągnie energię? Od dawna coś takiego masz? Jeśli to intruz, to może przeszkadzać, bo poszerzanie świadomości może doprowadzić do jego wysiedlenia. Jeśli to część Ciebie, wręcz przeciwnie.
2. Na tym forum omawiane jest dosłownie wszystko, czasem w każdym temacie jednocześnie. :P Zatem śmiało, nie krępuj się z niczym. Tak, są tu ludzie, którzy mają podobnie, co do duchów. Ale na to czy to prawda, musisz znaleźć własną odpowiedź. Nie poddawaj się myślom o popadaniu w obłęd, bo to z pewnością nie pomoże. :)
3. Jeśli umiesz dobrze korzystać z narzędzia, jakim jest OOBE, to będzie służyć, ale jak wszystko, może skaleczyć i wprowadzić dysharmonie, jak np. życie w kłamstwie. Bądź uważny, trzymaj dystans i analizuj. A będzie spoko. :D
1. Sam wytworzyłem tulpę, kierując się poradami znajomego ateisty. Zwykłe mówienie do siebie. Mam ją od 11 miesięcy, zaś pozostałe twory (wcześniej wspomniani serwitorzy) powstawały w trakcie, też poprzez moją ingerencję. Raczej nie zauważyłem jakichś niepokojących zmian, a nawet wiele się poprawiło (pamięć, wyobraźnia, kontrola nad ciałem i emocjami).
2. Chodzi o to, że tylko w dwóch przypadkach mam potwierdzenie z zewnątrz na istnienie ducha (podał imię które potwierdził żyjący), a co do reszty pozostają tylko domysły.
3. Dziękuję za rady :)