|
|
22.05.2014 - 20:56
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
A jeszcze chciałem poruszyć jeden bardzo ciekawy wątek.
Testowania. Kiedyś miewałem bardzo często Ld. W zasadzie conocnie. W lD sny są czasami tak rzeczywiste / ja miewam tylko "rzeczywiste" sny - znaczy dzieją się one w rzeczywistości, która jest odzwierciedleniem "reala" - mieszkanie, bliskie otoczenie itd./ W LD jest to charakterystyczne odczucie,że "jest inaczej" a jednak. Nawet tam czasami się zastanawiam, czy to mi się śni, czy nie. Tak więc wymyśliłem sobie test, który daje mi 100% pewności. Wchodzę na klatkę schodową i otwieram wszystkie drzwi po kolei. Oczywiście w "realu" drzwi do mieszkań są solidnie pozamykane. Można też spróbować przenikać przez drzwi/ nie zawsze działa/ lub też zastosować "extreme reality test" - skoczyć np z dachu hehehe;) To "coś" mówi,że można zapomnieć o prawach fizyki, mimo wszystko, kiedy budzę się po obee lub ld zastanawiam się, skąd wiedziałem,że to mi się śni i wyskoczyłem np przez okno;) bum;) |
|
|
|
![]() |
22.05.2014 - 22:07
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ot test rzeczywistości.
Ja najczęściej wkładam rękę w rękę. Inne dość popularne to m. in. oddychanie przez zatkany noc, wkładanie rąk w ścianę lub szybę okienną, czyli wszystko to co jest nie możliwe w realu, a wykonalne podczas ld czy obe. Osobiście polecam też skupić się na momencie wykonywania tr, swoją świadomość, zwracanie uwagi na abstrakcyjne zjawiska podczas snu, które są zresztą bardzo częste np najczęstsze(IMO) jest latanie lub widzenie jakichś oryginalnych przedmiotów itd, (np w moim przypadku były to raz mocno czerwone chmury z żółtymi, świecącymi kulami lub chodzące, 'żywe' krasnoludki ceramiczne u sąsiada), takie zjawiska są jakby bodźcami do tego by można się 'logicznie' zastanowić włączając myślenie -> świadomość, a dalej ld czy obe. Pozdrawiam ;). |
|
|
|
23.05.2014 - 02:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dodam tez cos od siebie:
Tworzenie przedmiotow w ld,machanie rekami i unoszenie sie,tworzenie portali, fruniecie przez okno, zmiana postaci w fajne kobietki (nie zawsze wychodzi jezeli ktos nas odwiedza) najlepszy sposob to lewitacja przedmiotow zmiana pogody, stary sposob z zatkanym nosem tez bomba, ogolnie obserwacja i traktowanie zycia jak sen;)wybudzanie do paralizu z ld no i podczas cofki bezruch... Odwiedziny zmarlych itd... |
|
|
|
astrologos Jak Testujesz,że Jesteś Poza Ciałem A Nie W Realu? 22.05.2014 - 20:56
Twisted_Sister CYTAT(astrologos @ 22.05.2014 - 21:5... 23.05.2014 - 20:56
Zielarz Gajowy Wiem na pewno, że to mi się nie śni, bo czuję ... 23.05.2014 - 21:57
Rafael198 heh ja poprostu pamietam, wiem jestem swiadom, że... 24.05.2014 - 09:43
Sagle Faktycznie podczas obe się czuje co się dzieje, ... 24.05.2014 - 13:30
aumakumma Ale piękny temat.
Dopiero teraz zauważyłam go. ... 24.05.2014 - 23:20
MadziaKK //No jeden temat w ktorym nie ma o dzieciach ziela... 26.05.2014 - 21:36![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |