CYTAT(Zbyszek @ 17.07.2014 - 12:01)

samogwalt gupia sprawka
W ten sposób nazywali to księża na lekcjach religii, jak byłem dzieckiem i kazali się z tego spowiadać. To jest dopiero zboczone i "gupie", jak myślisz ? :). Mam teraz kilkadziesiąt lat więcej i nie mogę uwierzyć, że to słowo jeszcze żyje...
Garść definicji gwałtu:
(...)gwałt na osobie oznacza szczególnie groźną postać przemocy wobec osoby, charakteryzującą się użyciem siły fizycznej o natężeniu stwarzającym niebezpieczeństwo dla życia lub zdrowia ofiary(...).
(...)zmuszenie drugiej osoby do obcowania płciowego, poddania się innej czynności seksualnej lub wykonania takiej czynności przez jedną lub wiele osób, posługujących się siłą fizyczną, przymusem, nadużyciem władzy, podstępem lub wykorzystujących niemożność wyrażenia świadomej zgody przez daną osobę. Sprawca zgwałcenia nazywany jest gwałcicielem.
Wyjaśnisz, gdzie w słowie "samogwałt" następuję gwałt pod przymusem ? Bo chyba wszyscy byliśmy, bądź jesteśmy przestępcami, a to już sprawa dla prokuratury chyba, hmm ? Wpędzanie ludzi w poczucie winy na prawde nie jest fajne.