|
uzdrowionaschizofrenia.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61:jak-zatriumfowaem-nad-schizofreni&catid=36:teksty-uzdrowionych&Itemid=55
"Poprzez własne ciężkie doświadczenia nauczyłem się, że lekarstwa są często gorsze niż sama choroba".
Al Siebert
"Ludzie zdiagnozowani jako schizofrenicy nakłaniani są do myślenia, że są chorzy i z wielu powodów muszą poddawać się przymusowemu leczeniu."
Al Siebert / Twistoid
"Niektórzy ludzie nie powracają do całkowitego zdrowia po schizofrenicznym epizodzie. Dla innych ma on korzystne efekty, prowadzi do upragnionych zmian w osobowości i poprawia psychologiczne umiejętności."
Al Siebert
"Nic nie jest dobre ani złe. Czyni to takim wykrzywione"schizomyślenie"
Shakespeare
Wierz mi lub nie, schizofrenia paranoidalna może być błogosławieństwem w przebraniu i zawierać skarb artystycznego lub duchowego przebudzenia. Moje doświadczenie nie jest niczym wyjątkowym. Byłem jedynie w pułapce iluzji umysłu, gubiąc poczucie sensu życia. Może powinienem wiedzieć wcześniej, że problem zawsze zawiera odpowiedź. Kiedy zrozumiałem, jak poradzić sobie z moją iluzją, nawrotami i fobiami, symptomy osobowości schizofrenicznej zniknęły.
|