Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czy Związek Z Kobietą/mężczyzna Spowalnia Rozwój Duchowy?
Rokinon
post 25.09.2014 - 20:43
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7813

Dużo śmiechu;p

https://www.youtube.com/watch?v=U0Pi6EK5eLg
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zielarz Gajowy
post 26.09.2014 - 18:06
Post #2

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Ponoć Mooji okazał się oszustem. Fakt go zdemaskował.
Profile CardPM
+Quote Post
Rokinon
post 26.09.2014 - 19:03
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 26.09.2014 - 19:06) *
Ponoć Mooji okazał się oszustem. Fakt go zdemaskował.

Wow, ja znam Moojiego od dwóch dni, znalazłem go na utube;)

Ale poszedłem za Twoją sugestią i odnalazłem artykuł o nim.

http://ezoteryka77.wordpress.com/2014/04/2...ajki-i-londynu/

Miazga;p Szkoda, że nie jest tym, za kogo chciałby uchodzić.
Przykro mi,że człowiek może się dopuszczać aż tak wielkich przestępstw duchowych.

Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 26.09.2014 - 19:54
Post #4

Nr użytkownika: 3901

CYTAT(astrologos @ 26.09.2014 - 20:03) *
Wow, ja znam Moojiego od dwóch dni, znalazłem go na utube;)

Ale poszedłem za Twoją sugestią i odnalazłem artykuł o nim.

http://ezoteryka77.wordpress.com/2014/04/2...ajki-i-londynu/

Miazga;p Szkoda, że nie jest tym, za kogo chciałby uchodzić.
Przykro mi,że człowiek może się dopuszczać aż tak wielkich przestępstw duchowych.

WTF??? I to niby ma godzić w Moojiego? xD Chyba bardziej w autora artykułu x)

Astrologos, pozwól Ci coś poradzić w tej kwestii - polecam obejrzeć trochę filmików z Moojim i samemu wyrobić sobie opinię, a nie czytać jakiegoś zawistnego jEGOmościa :)

Mooji dla mnie jest fajny :) nawet super i żaden z niego szarlatan, LOL o.O'

Myślcie ludzie samodzielnie... Pełno nienawiści w przytoczonym przez Ciebie tekście, a w dodatku nieścisłości i manipulacji. Popatrz na przykłady:

"Mooji czy Mooyoung to facet który w ludziach wywołuje raczej negatywne odczucia" - Autor tekstu wypowiada się za innych próbując manipulować tym, co czytelnik ma sądzić o Moojim. We mnie Mooji wywołuje pozytywne odczucia. I co teraz?

"zażera się kilogramami kurczaków i kaczek" - fizycznie niemożliwe na raz tyle jeść, wyolbrzymianie faktów w celu nakłonienia opinii czytelnika do własnej (w tym przypadku autora tekstu). W ogóle skąd wiadomo czy to prawda, że w ogóle je mięso? Skąd wiesz ile danych (pomijając osobiste wywody autora) z tego artykułu jest prawdą?
A nawet gdyby jadł mięso... cóż z tego? Człowiekowi jest potrzebne, tak świat zbudowany... Przynajmniej póki stopniowo i w kontrolowany sposób nie przyzwyczai swojego organizmu do zieleniny, a to jest trudne w dzisiejszym świecie z wielu względów... I trzeba posiadać konkretną wiedzę na temat odżywiania, żeby bez jedzenia mięsa zapewnić ciału wszystkie potrzebne składniki odżywcze...

"Pozy przybierane przez Mooyoung?a przypominają skrzyżowanie Mahatma Gandhi z Bobem Marley?em" - jak nie ma się czego konkretnego czepiać, to czepia się takich dupereli jak przyjmowane pozy -.-'

"Jak wielu New Age?owych nawiedzonych i pomylonych, Mooji sam ogłosił swoje oświecenie." - LOL, nikt inny nie wie tak dobrze czy jesteś oświecony, jak nie Ty sam. Tak samo nikt inny nie wie tak dobrze czy i jak jesteś zakochany, jak nie Ty sam. Oczywiście gdy nie byłeś nigdy zakochany, to tego nie stwierdzisz, ale gdy byłeś, to wszystko już się zmienia. I oczywiście gdy ktoś był zakochany, to jest w stanie to dostrzec w drugiej osobie. Tak też ktoś, kto nie był zakochany cynicznie dostrzeże tylko głupie zachowanie u zakochanego, nie rozumiejąc go wcale. Podobnie ktoś kto nigdy nie zaznał choć chwili oświecenia, nie zrozumie i nie dostrzeże tego u innego, nie rozpozna tego. Tak i autor tekstu powołuje się na jakieś sekty religijne, jakby one miały być wyznacznikiem oświecenia, jakby one dawały komuś prawo uważać się mądrym i nauczać mądrości innych. TO jest dopiero szarlataństwo, takie sekciarstwo.
A już naprawdę niskie jest osądzanie Moojiego na podstawie jego przeszłości, jakby miała tu cokolwiek do rzeczy. Gość widać wiele przeżył w życiu, doświadczył wiele, miał okazje porównać różne energie, zaznać różnych rzeczy i wyciągnąć z tego wszystkiego szerokokątne wnioski, stąd też jego mądrość...
A przykro to stwierdzić, ale wbrew temu co pisze autor tamtego tekstu, nauki Moojiego są dla ludzi inteligentnych, którzy umieją używać łepetyny i serca, a nie tylko bezmyślnie poruszają się w brodziku suplementu "logiki" i "inteligencji", w jakim chlapią się cynicy tego świata. :/

Pozdrawiam...
Profile CardPM
+Quote Post
Rokinon
post 26.09.2014 - 20:24
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Pavveł @ 26.09.2014 - 20:54) *
WTF??? I to niby ma godzić w Moojiego? xD Chyba bardziej w autora artykułu x)

Astrologos, pozwól Ci coś poradzić w tej kwestii - polecam obejrzeć trochę filmików z Moojim i samemu wyrobić sobie opinię, a nie czytać jakiegoś zawistnego jEGOmościa :)

Mooji dla mnie jest fajny :) nawet super i żaden z niego szarlatan, LOL o.O'

Myślcie ludzie samodzielnie... Pełno nienawiści w przytoczonym przez Ciebie tekście, a w dodatku nieścisłości i manipulacji. Popatrz na przykłady:

"Mooji czy Mooyoung to facet który w ludziach wywołuje raczej negatywne odczucia" - Autor tekstu wypowiada się za innych próbując manipulować tym, co czytelnik ma sądzić o Moojim. We mnie Mooji wywołuje pozytywne odczucia. I co teraz?

"zażera się kilogramami kurczaków i kaczek" - fizycznie niemożliwe na raz tyle jeść, wyolbrzymianie faktów w celu nakłonienia opinii czytelnika do własnej (w tym przypadku autora tekstu). W ogóle skąd wiadomo czy to prawda, że w ogóle je mięso? Skąd wiesz ile danych (pomijając osobiste wywody autora) z tego artykułu jest prawdą?
A nawet gdyby jadł mięso... cóż z tego? Człowiekowi jest potrzebne, tak świat zbudowany... Przynajmniej póki stopniowo i w kontrolowany sposób nie przyzwyczai swojego organizmu do zieleniny, a to jest trudne w dzisiejszym świecie z wielu względów... I trzeba posiadać konkretną wiedzę na temat odżywiania, żeby bez jedzenia mięsa zapewnić ciału wszystkie potrzebne składniki odżywcze...

"Pozy przybierane przez Mooyoung?a przypominają skrzyżowanie Mahatma Gandhi z Bobem Marley?em" - jak nie ma się czego konkretnego czepiać, to czepia się takich dupereli jak przyjmowane pozy -.-'

"Jak wielu New Age?owych nawiedzonych i pomylonych, Mooji sam ogłosił swoje oświecenie." - LOL, nikt inny nie wie tak dobrze czy jesteś oświecony, jak nie Ty sam. Tak samo nikt inny nie wie tak dobrze czy i jak jesteś zakochany, jak nie Ty sam. Oczywiście gdy nie byłeś nigdy zakochany, to tego nie stwierdzisz, ale gdy byłeś, to wszystko już się zmienia. I oczywiście gdy ktoś był zakochany, to jest w stanie to dostrzec w drugiej osobie. Tak też ktoś, kto nie był zakochany cynicznie dostrzeże tylko głupie zachowanie u zakochanego, nie rozumiejąc go wcale. Podobnie ktoś kto nigdy nie zaznał choć chwili oświecenia, nie zrozumie i nie dostrzeże tego u innego, nie rozpozna tego. Tak i autor tekstu powołuje się na jakieś sekty religijne, jakby one miały być wyznacznikiem oświecenia, jakby one dawały komuś prawo uważać się mądrym i nauczać mądrości innych. TO jest dopiero szarlataństwo, takie sekciarstwo.
A już naprawdę niskie jest osądzanie Moojiego na podstawie jego przeszłości, jakby miała tu cokolwiek do rzeczy. Gość widać wiele przeżył w życiu, doświadczył wiele, miał okazje porównać różne energie, zaznać różnych rzeczy i wyciągnąć z tego wszystkiego szerokokątne wnioski, stąd też jego mądrość...
A przykro to stwierdzić, ale wbrew temu co pisze autor tamtego tekstu, nauki Moojiego są dla ludzi inteligentnych, którzy umieją używać łepetyny i serca, a nie tylko bezmyślnie poruszają się w brodziku suplementu "logiki" i "inteligencji", w jakim chlapią się cynicy tego świata. :/

Pozdrawiam...

Oglądałem, dlatego ten artykuł mnie szokuje. Jak pisałem, z jego postacią zetknąłem się kilka dni temu;) Zielarz coś pisał o jego zdemaskowaniu - widocznie zbyt dużo ziela....................;p
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- astrologos   Czy Związek Z Kobietą/mężczyzna Spowalnia Rozwój Duchowy?   25.09.2014 - 20:43
- - ma_sny   https://www.youtube.com/watch?v=Nor03XiJtPQ   25.09.2014 - 21:19
- - PigsOnTheWings   fajny film astralogos :) z moojiego ten jest bard...   25.09.2014 - 21:24
|- - astrologos   CYTAT(PigsOnTheWings @ 25.09.2014 - 22...   25.09.2014 - 21:36
- - ma_sny   Pod koniec opowieści zrozumiał że jest nie godn...   25.09.2014 - 22:32
|- - Pavveł   CYTAT(ma_sny @ 25.09.2014 - 23:32) P...   26.09.2014 - 18:40
- - twistoid   nie ma czegoś takiego jak rozwój duchowy i nie m...   26.09.2014 - 11:50
|- - astrologos   CYTAT(twistoid @ 26.09.2014 - 12:50)...   26.09.2014 - 14:05
- - Zielarz Gajowy   Twist czytając Twoje niekótre posty można rzecz...   26.09.2014 - 15:27
- - TyHu   ktoś docenił moojina widzę   26.09.2014 - 16:13
- - PigsOnTheWings   CYTAT(astrologos @ 26.09.2014 - 20:0...   26.09.2014 - 19:15
|- - astrologos   CYTAT(PigsOnTheWings @ 26.09.2014 - 20...   26.09.2014 - 19:17
- - PigsOnTheWings   CYTAT(astrologos @ 26.09.2014 - 20:1...   26.09.2014 - 19:26
|- - astrologos   CYTAT(PigsOnTheWings @ 26.09.2014 - 20...   26.09.2014 - 19:31
- - suchowiec   mundzia zarzucił ostatnią kotwicę na po**ów i ...   26.09.2014 - 19:50
- - Zielarz Gajowy   żartowałem z tym oszustwem bo ostatnio jak wstaw...   26.09.2014 - 20:40
3 Stron V   1 2 3 >

Go to the top of the page
Start new topic