|
|
11.11.2014 - 04:42
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mieliscie kiedys taka sytuacje?
Zyjecie sobie dzien po dniu, jak gdyby nigdy nic. Nagle, podczas codziennych czynnosci (Ktore oczywiscie czesto się roznia), ewentualnie jakiejs czynnosci "eventowej", widzicie obraz ktory kiedys juz pojawil się w waszym umysle. Dokladnie ten sam, macie wrazenie jakbyscie kiedys juz to przezyli, kubek w kubek identyczne zdarzenie. I wtedy wlasnie, zdajecie sobie sprawe ze przezyliscie juz to, ale w snie. No otoz to, ja takich sytuacji moze mialem juz z 5-6. 80% owych zdarzen to tak naprawde kilkusekundowe kadry, badz tez pojedynczy obraz widziany z mojej perspektywy. Przewaznie te wydarzenia nastepowaly dlugo po ukazaniu się we snie, nawet do kilku miesiecy. Powiecie ze zwykle Deja Vu, albo moja wyobraznia, bo jak mozna zapamietac sen bez znaczenia na tyle miesiecy. Coz, czasami sa takie sny ktore po prostu czasami pamieta się i po kilka lat :) Jezeli juz mialbym odcedzac ziarna od plew, przynajmniej od 2 do 3 sytuacji jestem pewny na 100% ze spotkaly mnie juz w snie. Pytanie do was, jakie znaczenie moze miec dla mnie ta umiejetnosc, jak moge ja trenowac? |
|
|
|
![]() |
12.11.2014 - 02:38
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Prorocze sny mają jedną rzecz do dupy - stają się prorocze w momencie kiedy się sprawdzają - inaczej stają się zwykłymi snami. Zapytaj siebie ile jest snów których nie odczuwasz jako proroczych - jaki to odsetek? 97%? To teraz odpowiedz sobie na pytanie jakim cudem w przeciągu długiego czasu jakiś sen kojarzy Ci się z rzeczywistością? Chyba nie muszę dodawać że im dłuższy ten przedział czasu tym jest to bardziej prawdopodobne. Podzielam zdanie mojego przedmowcy g00rmika Oczywiscie, zgadzam sie z Toba ze zdecydowana wiekszosc snow nie pokrywa sie z rzeczywistoscia. Chcialbym jednakze napomknac, iz nigdy nie interpretowalem swoich snow, nie doszukiwalem w nich drugiego znaczenia, nawet o nich nie myslalem, tym bardziej w kontekscie "To sie wydarzy". Myslenie w kontekscie "Snow Proroczych" w mojej glowie zrodzilo sie dopiero niedawno, spodowowane powtarzalnoscia schematu ktory widnieje w sytuacjach opisanych przeze mnie powyzej. Chcialbym jeszcze dodac, ze zdarzenia ktorymi sie podzielilem nie sa praktykowane przeze mnie na poczatku dziennym. Co mam przez to na mysli? Z "autobusowym kolega" stycznosc mialem moze pare razy, miejscowosc w ktorej bylismy jest odwiedzana przeze mnie bardzo rzadko, nie mowiac juz o samych okolicznosciach naszego wypadu. Incydentu z serialem chyba nie mam co opisywac, bo to chyba mowi samo za siebie. Z kolei incydent w pracy byl o tyle ciekawy, ze kadr ze snu rowniez byl idealnie odwzorowany. Zawieral on podloge na ktorej stal opisany przeze mnie wczesniej pakunek, ona rowniez zgadzala sie ze snem. I tutaj wlasnie jest wisienka na torcie, bo dopiero przy ostatniej mojej wizycie w pracy nasza szatnia zmienila swoje umiejscowienie, nie wiedzialem jak bedzie wygladac nowe stanowisko, ba, nawet nie wiedzialem ze do czegos takiego dojdzie, a podlogi naturalnie sie roznily na pierwszym i drugim miejscu pracy :) Jezeli chodzi o moja opinie na temat cwiczenia tego "Talentu" to coz, traktuje to raczej jako cos co po prostu jest i respektuje. Nie mam zamiaru poswiecac zycia by teraz wrozyc ze snow, ale jako ze ta umiejetnosc wyjawia sie samoistnie mysle ze z checia poswiece temu uwage, nie zaniedbam, i w razie mozliwosc troche podpielegnuje :) I tutaj pytanie, czy poza poswieceniem uwagi, ewentualnym zapisywaniem snow moge poczynic jeszcze inne kroki? |
|
|
|
Darti Prorocze Sny 11.11.2014 - 04:42
nosołamacz "kilkusekundowe" ile dokładnie?
możesz... 11.11.2014 - 08:50
g00rmik Jeśli w danym momencie wystąpienia zjawiska nie ... 11.11.2014 - 13:28
Pavveł E tam, samo mówienie o tym to jeszcze nie mistrzo... 11.11.2014 - 13:50
g00rmik Pavveł, a gdzie ja napisałem mistrzostwo? Jak wi... 11.11.2014 - 15:41
Pavveł Niepotrzebnie łapiesz mnie za słówka :3
Zmienia... 11.11.2014 - 16:37
Darti Coz, Deja Vu jest dla mnie tym samym czym nazwal t... 11.11.2014 - 16:41
g00rmik Darti właśnie od takich trywialnych sytuacji si�... 11.11.2014 - 17:43
TyHu Szkoda że ja takich snów proroczych na miesiac w... 11.11.2014 - 18:48
Deimond Prorocze sny mają jedną rzecz do dupy - stają s... 11.11.2014 - 18:52
g00rmik CYTAT(Deimond @ 11.11.2014 - 18:52) ... 11.11.2014 - 22:36
Zielarz Gajowy Deimond pytanie nie zabrzmiało co sny prorocze ma... 11.11.2014 - 20:12
Deimond CYTAT(Zielarz Gajowy @ 11.11.2014 - 21... 11.11.2014 - 20:36
nosołamacz darti może doświadczać proroczych snów, chocia... 11.11.2014 - 21:30
Zielarz Gajowy Mojemu ojcu przyśniły się cyfry z totka, które... 11.11.2014 - 21:36
nosołamacz niby nie wnosi, ale uświadamia.
jqk chce niech t... 11.11.2014 - 21:44
Zielarz Gajowy Trenuj jogę snu. Już o tym wspomniałem.
C: Co ... 12.11.2014 - 07:07
jogicznyfeliks W proroczych snach nie ma nic cudownego. Naukowcy ... 12.11.2014 - 12:23
g00rmik Generalnie to można by rzecz, że w ogóle cudów... 12.11.2014 - 13:35![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |