oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Sen Na Jawie, Zamyślenie
Romzizo
post 01.01.2015 - 23:53
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Jak myślicie? Tak z czystej ciekawości piszę. Czy sen na jawie ma coś wspólnego z OOBE? Jest czasami tak naprzykład w pracy. Stoję przy stoliku i przebieram ciuchami, nagle wkręci mi się w głowie jakiś temat i cały go sobie obrazuję w głowie. Wtedy nie widzę tego, że jestem koło stolika, tylko widzę same obrazy w głowie. Jakby mi się oczy wyłączały, a mózg aktywował.

Co myślicie o tym?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Krukos
post 09.01.2015 - 13:25
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

w takim razie czym różni się zamyślenie od nie zamyślenia?
jak wykonujemy prace np. bieg:
tu mamy oddychanie
tu mamy machanie nogami
tu mamy machanie rękoma
tu mamy myślenie o kierunku biegu
tu mamy itd. itd.
o czym ja muszę podczas tej pracy myśleć żeby to nie nazywać zamyśleniem??
nie mogę pojąć pewnych koncepcji

+Quote Post
Luu
post 10.01.2015 - 18:10
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(suchowiec @ 09.01.2015 - 13:25) *
w takim razie czym różni się zamyślenie od nie zamyślenia?
jak wykonujemy prace np. bieg:
tu mamy oddychanie
tu mamy machanie nogami
tu mamy machanie rękoma
tu mamy myślenie o kierunku biegu
tu mamy itd. itd.
o czym ja muszę podczas tej pracy myśleć żeby to nie nazywać zamyśleniem??
nie mogę pojąć pewnych koncepcji
dla mnie, różnica jest podobna jak między jawą a snem tzn. gdzie skupiona jest moja świadomość w danym momencie.
Kiedy śnię, to np. nie zarejestruję, że ktoś wszedł cicho do pokoju, bo akurat latam sobie nad ogródkiem :D

... podobnie kiedy odpływam myślami... tyle, ze ta 'faza' dzienna jest inna, jakby lżejsza i świadomość jest bardziej podzielona, np. mogę wykonywać równocześnie jakąś prostą czynność, no nie wiem powiedzmy, obierać jajka na sałatkę jarzynową. Nie widzę jajek, nie widzę kto wchodzi do pokoju, to co robię, robię na takim jakby "autopilocie", natomiast skupiam się na tym, że powiedzmy, tak jak poprzednio, latam sobie nad ogródkiem, widzę trawkę i kwiaty i czuję wiaterek na policzkach :D
... ale już np. sushi nie sposób tak zrobić, bo to za dużo skomplikowanych operacji wykonywanych po sobie i potrzeba na to większego skupienia.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park