CYTAT(Zyga @ 28.01.2015 - 22:13)

O pojawił się nowy wpis. Wiedzieliście, że w Astralu podłączamy się do percepcji demona?
eh no dopiero teraz zauważyłam, że to forum uważa sie za "Forum Chrześcijan
Pierwotnych"
To smutne, że potrafią się wypowiedzieć, tylko po linni "religii niewolniczej" wymyślonej przez cesarza Konstantyna...
Ja bym się tym nie przejmowała, Jezus nauczał miłości blizniego, przebaczenia i szacunku do każdego, nawet najgorszego złoczyńcy, nawet do swoich oprawców... co to ma wspólnego doktryna Kościoła Katolickiego? chyba tylko tyle, że Wesołowski 'lata' sobie wciąż wolno po Watykanie ;) he he, no ale to przcież nie o to chodzi!
CYTAT(Zyga @ 28.01.2015 - 23:08)

Bo to są wszystko wynaturzenia. Chodzi o to, by słuchać tego postawionego wyżej od ciebie. Ci ludzie nie wiedzą, w co wierzą. Nowy Testament jest kontynuacją Starego Testamentu. Stary Testament jest bardzo mroczny, aż cieknie krwią.
bo w tych tekstach mamy po prostu różne energie, różne byty się tam "wypowiadają" a ludzie niesłusznie biorą je za jedno ;).
CYTAT(Deimond @ 28.01.2015 - 23:26)

Tak nagle przeszło mi przez myśl- rodzimy się z komórkami w mózgu czystymi jak prześcieradło wyrane wizirem za aprobatą Zygmunta Haizera.
tabula rasa ... to stara koncepcja, kiedyś też moja ulubiona :) niestety nie tłumaczy wielu zagadnień, odrzucona już przez Junga.