CYTAT(MadziaKK @ 01.02.2015 - 22:35)

normalnie zdebialam... te komentarze pod pierwszym postem na forum chrzescijanskim, to powaznie??!?? :/
wiecie, do czego ostatnio doszlam? ze nawet jakby ludziom dac wszsytkie mozliwosc jakie maja w ciele, i telepatie, i telekineze i jakies tam lewitowanie, czy tym podobne "sztuczki" to i tak sobie dosraja nawzajem... I nic z przebudzenia, oswiecenia, rebelii oobe, czy czegokolwiek innego. Ludzie nie chca sie zmieniac. Tylko szukaja rozrywki.
Jest taka perspektywa, w ktorej chce sie pomagac kazdemu.... tyle ze to tez niezla gierka... branie z kogos przykladu... stereotypy i rozprawianie o nich... zreszta po co ja to pisze
Mnie też przeraża fanatyzm tamtejszych ludzi, ich bezmyślne zapatrzenie i szybka ocena ludzi bez zrozumienia ich problemów. Ale mi w sumie to zwisa i powiewa. A niech sobie wierzą w co chcą. Nie wiem czy bym chciał w ogóle wdawać się z nimi jakiekolwiek dyskusje, bo by było to bardzo trudne o ile w ogóle możliwe.
Co do tego jakby to było gdyby ludziom "dać" te możliwości (np telepatie) to czy było by inaczej, to trudno powiedzieć. Zależy w sumie, bo jakby mieli od tego momentu taką możliwość to chyba nastąpiłby jakiś chaos myślowy, światopoglądowy. Jakby mieli taką możliwość (telepatii) od początku, albo jak dojdą wszyscy do jakiegoś w miarę jednoznacznego porozumienia (doprawdy pobożne życzenie :D) to może i było by lepiej.
Ale to takie gdybanie.
Dlatego ja nie uznaję autorytetów, nie mam takowego. Są tylko osoby, które motywują innych swoimi doświadczeniami.