CYTAT(Mango @ 29.03.2015 - 17:04)

Kościół katolicki uznaje oobe oraz techniki wizualizacji za okultyzm. Zgadza się?
Zabraniają tego typu praktyk bo diabeł piekło siarka wieczne potępienie itp.
... bo KK nie chce konkurencji ;)
Rozumiem wątpliwości, jak się wychowało w katolickiej rodzinie, to chyba każdy przechodzi taki etap, rozpuszczania swoich przekonań na temat tego co się mówiło w kościele na pewne tematy.
Moim zdaniem jednak nikt ci ze strony kościoła nie podejmie dyskusji na ten temat, o który pytasz, bo to się po prostu nie mieści w ramach tej instytucji... masz 2 drogi,
-albo wychodzisz poza instytucję i zostajesz sam, badasz temat na własną rękę,
-albo wracasz i zapominasz o sprawie.
A czy to jest niebezpieczne? ...jak wszystko!
CYTAT(Deimond @ 29.03.2015 - 20:05)

Nie wiem gdzie Ty widzaisz w sobie pionka - jak nie chcę chodzić do kościoła to nie idę i tyle . Jak masz się za pionka to nim będziesz - nie ma przymusu bezpośredniego - ja go przynajmniej nie zauważyłem. Bijecie pianę o coś czego nie ma w rzeczywistości. Jedyne co Cie zmusza do chodzenia to wychowanie i to musisz przewalczyć sama - lum nie przewalczyć - zależnie od woli.
nie ma przymusu? a
1,8mld złotych z podatków, to co to niby jest, jak nie przymus?
Rząd proponuje odpis podatkowy na kościół dla CHĘTNYCH, przed którym kościół się broni, to jest ta katolika 'uczciwość'?
(IMG:
http://demotywatory.pl//uploads/201006/1275768161_by_Lokstar_600.jpg)
CYTAT(bielik110 @ 29.03.2015 - 22:02)

Sztuką jest ukazać coś nowego:) zapoczątkować to czego pragniemy sami dla siebie
no dobra, tylko jak coś zmienić bez dyskusji na ten temat... bo to że ja sobie żyję trochę z boku tego całego szaleństwa to jeszcze niczego nie zmienia.
Ja mam świadomość pewnych rzeczy, moi bliscy mają świadomość, ale na dale nie mogę np. kupić pasty do zębów w sklepie na rogu tylko muszę ją sprowadzać z Dublina... aby ta pasta byłą dostępna, to ludzie musieliby poszerzyć świadomość na temat szkodliwości fluoru, a żeby to osiągnąć, to muszą się jakoś o tym dowiedzieć.