Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Jak Pozbyć Się Hipnagogow ?, i moje poboczne pytanie
Kajetanmalyevil
post 03.04.2015 - 03:36
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2045

Witam, dawno mnie tutaj nie było, widze ze wiele osób od Nas odeszło, ale tez wiele przybyło :) Widze tez ze tematyka OOBE i nie tylko stale sie rozwija, milo czytać znów Wasze nowe doświadczenia i udoskonalone metody. Dziękuję Moderatorom ze utrzymują forum w starym dobrym klimacie utrzymując porządek i Wam użytkownicy za wymienianie sie nowymi doświadczeniami, poglądami i dyskusjami dzięki którym forum żyje :)

Chciałbym sie Was poradzić odnośnie Hipnagogow/paraliżów sennych i stanów przejścia miedzy snem a jawa, jednakze pytania i zachecenie do dyskusji nie bedzie takie jak to zwykle bywa w takich tematach (CHYBA), by nie marnować Waszego czasu (tych kilkunastu cennych sekund) podzielę temat na dwie części:

1/. Temat powszechnie znany i "lubiany" mianowicie Hipnagogi/Paraliz senny - Od pewnego czasu siostra zaczela mi sie skarzyc na dokuczliwe i częste Hipnagogi/paralize podczas ktorych :

a. Występują szumy o jednostajnym tonie
b. Poczucie obecności osoby trzeciej bardzo wrogo nastawionej

Mianowicie w skrócie - Z czesem pogłębiają jej sie te stany i dochodzi coraz więcej hipnagogow, nie zagłębiała sie w tematy Ezoteryczne, po prostu samo z siebie jej sie zaczęło to dziać i tutaj moje pytanie:
Jak zapobiec występowaniu paraliżów? Nie interesują mnie odpowiedzi typu "powinna to wykozystac do OOBE w taki czy inny sposob" czy "powinna to poznać bo boi sie nieznanego" czy w tym stylu bo ona sie Ezoteryka nie interesuje, chodzi mi o Wasze rady które pomogłyby jej (chętnie widziane Wasze przypadki i sposoby na radzenia sobie z takimi rzeczami jak zaczynaliście stawiać swoje pierwsze kroki w tym temacie) opanować strach i wybudzać się z tego stanu bez ataków paniki lub najlepiej kontrolować/wpływać na to aby moc całkowicie zniwelować ten problem lub maksymalnie załagodzić hipnagogi.

2/. Pytanie o mniejszym dla mnie priorytecie:

Zaobserwowaliście jakieś wspólne cechy podczas występowania hipnagogow które sa podobne do siebie w zależności od nasilenia poszczególnych emocji podczas dnia? (przykładowo, sporo stresu hipnagogi bardziej nieprzyjemnie, interesuje mnie czy można jakoś wpłynąć na stan przed i podczas wyjścia (oczywiście wiem ze nastawienie wiele zmienia i naprawdę wiele czynników ale chciałbym sie skupić na obserwacji głownie konkretnych wytycznych(które podam) odnośnie tych konkretnych emocji, gdy podczas dnia bardzo sie stresowaliśmy, martwiliśmy czy mieliśmy spokojny dzień podczas występowania hipnagogi byli bardziej nieprzyjemne czy zauważyliście ze sa one bardziej nasilone/słabsze oraz porównywalne w jakimś stopniu do odczucia sprzed czasu gdy sie położyliśmy (odzwierciedlenie/przeciwieństwo poprzedniego nastroju) czy podczas jeszcze silnego odczuwania emocji ale nie tak silnego zeby przeszkadzało na podjęciu próby oobe co odczuwaliście po wyjściu i trzeci gdy kładliście z odczuciem emocji jaki mieliście poranek po przebudzeniu np i na odwrót jak to ma wyglądać:

Emocje(Stres/Smutek/pozytywny w skali 1-10) -- "ochłoniecie z emocji" -- Nasilenie(hipnagogow w skali nasilenia/natręctwa 1-10 )

Np.

Smutek6-poprawa nastroju 4- Hipnagogi 8 / Humor pozytywny-6 stres-5 hipnagogi-9 /

Oraz podobne lecz z wyjściem, przykładowo :

Smutek-wyjście niemile-pozytywne przebudzenie rano itp.

Z góry Dziękuję za Pomoc i Pozdrawiam :

KKS
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pavveł
post 03.04.2015 - 10:29
Post #2

Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3901

Hahahahah, ja się tyle rozpisałem, a ten w jednym krótkim zdaniu to streścił :D