|
|
29.09.2015 - 13:14
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dla porządku przenoszę do tego tematu kontynuację rozmowy, na tematy polityczne, zaczętej w temacie Off Top.
|
|
|
|
![]() |
29.09.2015 - 14:07
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wasze głębokie myślenie to takie, że jesteśmy dymani, PO nas grabi,zabija...
No naprawdę głębia myśli niesamowita. Paweł pokarz mi kraj w Europie, który nie jest zadłużony. Generalnie EUROPA jest zadłużona. Patrzcie na całokształt. To są fakty i Twoje naśmiewanie się tego nie zmieni. Acha, czyli że w całej Europie jest polityka zmierzająca do III WŚ, że dymają nas wszystkich w świecie zachodnim po równo, to dla Ciebie oznacza, że nas też mogą i powinni i jest to OK :) Wy zobaczyliście program Korwina i sikacie...ale zajebisty. Pokarzcie mi wyliczenia jakieś. Jego propozycje ile będą nas kosztowały. Takie programy to pic na wodę i program PO Was dyma, ale program Korwina już Was nie dyma:) Zabawne. Jak chcesz wyliczenia, idź na ekonomię. Tu wystarczy logika. Program PO za to to nie jest pic na wodę XD Obietnice wyborcze Tuska, masz je jak w banku :D same obietnice właśnie xD ;/ To jest dopiero śmieszne. I nie wiem z jakiego założenia wychodzisz twierdząc, że program Korwina dyma. Co to za bzdura? Dostała do pensji 1000zł. Gdzie jej niby połowę zabrano? Zabierano jej cały czas od początku, dlatego tego nie widzisz. Gdyby zmniejszono drastycznie VAT, gdyby odjęto podatek dochodowy i szereg niekorzystnych podatków, jakie pracodawca musi wyłożyć na pracownika, okazałoby się, że Twoja żona by zarabiała duuużo więcej, niż obecnie z tym "dodatkowym" 1000 zł. Co więcej prywatyzacja oświaty oznaczałaby brak konieczności finansowania lwiej ilości niepotrzebnych urzędników, oraz konkurencja na rynku szkół, a co za tym idzie, Twoja żona zarabiałaby jeszcze więcej. Aha. Czyli jak ktoś buduje np. dom na kredyt to oznacza, że jest on wirtualny i nie spełnia swojej funkcji? Co Ty pierdolisz? Teraz od wielu miesięcy remontowane są wały Odry...na jakiej zasadzie one są wirtualne i nietrwałe???? Co Ty bredzisz stary? Co Ty bredzisz? Co to za sztuka budować na kredyt? Państwo zabiera ludziom, oddaje naszą wolność Niemcom i Rosji, i zabija sobie niewygodnych. Ale weźmie tonę kredytu, który będziesz musiał spłacać w podatkach m.in. Ty, albo nie będziesz musiał, bo wybuchnie wojna, by wyzerować wszystkie długi. Weźmie sobie taki rząd tonę kredytu i zacznie budować bez opamiętania i już ludzie hepi. Szkoda, że kiedy remontują wały Odry, gdzie indziej mnóstwo Polaków klepie biedę, albo i ledwo trzyma koniec z końcem, podczas gdy reszta popuszcza pasa. Ci biedni nie mają czasu się buntować, bo zajęci są walką o przetrwanie, a ci co im już kasa zwisa, to dla nich wszystko w porządku, klapki na oczach. Żadna to sztuka budować na kredyt. Ale widać wystarczy rzucić ludziom ochłap, żeby się nim zadowolili, i dalej można robić co się chce, albo i nic nie robić, albo i szkodzić nawet. Bo ludzie już nawet zapomnieli, jak być powinno, więc siedzą cicho, ciesząc się, że mają ochłapy, które dla nich są bogactwem. Usiadł bym na krzesło, ale chyba elektryczne:) Paweł fajnie, że tak wierzysz w ludzi od wiary blisko do naiwności. Koszt lotu w kosmos - już od 75 tys. $: http://tech.wp.pl/kat,1009793,title,Prywat...l?ticaid=115abe Dla porównania koszt infrastruktury miejskiej: https://twojbudzet.um.warszawa.pl/sites/two...tuje_miasto.pdf Rozwaliło mnie to xD : "budowa sygnalizacji przy złożonych układach drogowych 2 100 000-3 200 000 zł, w tym projekt organizacji ruchu (sam projekt organizacji ruchu: 704 200 000 zł.) xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Teraz porównaj to proszę z oszacowaniem kosztów pojedynczej misji kosmicznej oszacowanej przez NASA, w przypadku gdy działyby się one często (wówczas koszt jednostkowy spada) - 7mln$. A teraz to: "Po turnieju EURO 2012 na Stadionie Narodowym odbyło się 8 imprez, w tym m.in. koncert Madonny, który przyniósł stratę w wysokości ponad 4,6 mln zł." xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD To już ponad połowa misji kosmicznej :PPP Albo to: "Premie w kwocie ogółem ponad 5 mln zł zostały wypłacone wszystkim członkom Zarządu NCS mimo iż zadanie nie zostało zakończone i rozliczone, a koszt budowy SN przekroczył co najmniej o 1 mld zł kwotę jaka była przewidziana w umowie o powierzeniu." xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Super rząd normalnie xDDDDD A Twoja żona dostała 1000 zł, normalnie łał. Ciekawe tylko skąd się wzięło to po 5 mln zł dla każdego z zarządu, i żeby tylko to... Hmm, od podatników? A więc i od Twojej żony. http://niezalezna.pl/59279-tyle-wydalismy-...tadion-narodowy Sam stadion narodowy kosztował nas prawie 2 mld złotych! Żeby skonstruować własną satelitę, wystarczy 25 tys. złotych, to jak jeden używany samochód :) Ciekawe, kto tu jest naiwny............... Wg prawa Korwina dzieci są moją własnością. Mogę je lać i prawo nic nie może mi zrobić. Dziękuję, ale wolę, aby Państwo kontrolowało w jakiś sposób rodziców dzieci bo często dochodzi do przemocy a wg Korwina to sprawa tylko rodzinna. To zobacz co się dzieje w Szwecji. Zabronisz czegoś swojemu dziecku, np. je za dużo czekolady, a za mało zdrowych potrzebnych rzeczy, albo pokrzyczysz na niego, żeby nie ruszało chemii do czyszczenia toalety, to Cię dziecko wskaże jakiemuś prokuratorowi i jeszcze Ci je odbiorą. Wolisz żeby tak było? Wolisz też, żeby Twoje dzieci były indoktrynowane w szkole? Żeby przymusowo były zaszczepiane trującymi "szczepionkami"? Czy żebyś sam mógł zdecydować jak chcesz je chować? Komu ma bardziej zależeć na dziecku, jak nie rodzicu? A patologia się zdarza niestety, ale nie możemy wszyscy za to płacić kosztem własnych dzieci. Jakoś Korwin jeszcze nie rządzi, a patologia mimo wszystko i tak dziś się dzieje i dochodzi do przemocy i jakoś nie psioczysz na obecny rząd. A jeśli dochodzi do patologii, wówczas powinna interweniować normalnie policja, nawet w rządzie Korwina, a w razie czego, dziecko odebrane. Korwin nie jest nieczułym matołem, tylko TVN go na takiego kreuje. Pooglądaj więcej wypowiedzi z jego udziałem, już nie takich zmanipulowanych, to może będziesz miał szansę się przekonać sam, jeśli tylko otworzysz umysł i spojrzysz z dala od antypropagandy. On chce się zatroszczyć o ludzi, a nie ich gnębić. A jeśli dziecko będzie lane, to się odwdzięczy ojcu w przyszłości i samo też już nie będzie lało, i w ciągu pokolenia wszelka przemoc powinna zniknąć, bo w systemie Korwina nie ma miejsca na patologicznych typów, ten system nie tworzy patologii, ale ją zwalcza nawet, bo takich ludzi system wygryzie, nie poradzą sobie i nie będą prowadzić swojej patologii, ssąc jednocześnie z socjala (gdzie państwo pośrednio wspiera i umożliwia takie zjawiska). |
|
|
|
Pożeracz Chmur Polityka 29.09.2015 - 13:14
Zielarz Gajowy Zielarz to jest bardzo płytkie myślenie.
Wasze ... 29.09.2015 - 13:44
nosołamacz no cuz może przeniesiecie się poprostu na inne f... 29.09.2015 - 14:37
Pożeracz Chmur Ten temat jest w hyde parku, czemu się czepiasz? ... 29.09.2015 - 14:40
nosołamacz CYTAT(Pożeracz Chmur @ 29.09.2015 - 15... 29.09.2015 - 14:48
Zielarz Gajowy Na PO nie będę głosował i mam swoje powody. Ni... 29.09.2015 - 14:42
Negai1 Moim zdaniem moglibyście przejść na PW bo to g�... 29.09.2015 - 14:56
Pożeracz Chmur A Andrzej Lepper, generał Petelicki to co? Samob�... 29.09.2015 - 14:59
Pożeracz Chmur były już nie jedne badania :(
monroe robił porz... 29.09.2015 - 15:07
nosołamacz są w polsce ośrodki, które badają obe i moznab... 29.09.2015 - 15:27
Pożeracz Chmur Jeśli są to rzetelne i wiarygodne ośrodki, to o... 29.09.2015 - 15:34
nosołamacz są jak każde wiarygodne:/ 29.09.2015 - 15:40
Pożeracz Chmur No nie dla każdego. Akredytację wiarygodności w... 29.09.2015 - 15:45
Se7en Co do Łągiewki mieszka on przy/w górach Sowich,... 29.09.2015 - 16:54
Zielarz Gajowy nagle pojawia się taki Petru z Nowoczesną, któr... 29.09.2015 - 16:54
Pożeracz Chmur Kukiz nie wygląda na kogoś na tyle ogarniętego ... 29.09.2015 - 18:22
rab A propos nowoczesnaPO(filmik z czerwca)
Zielarz ... 29.09.2015 - 18:52
Zielarz Gajowy Przy dzieciach często brakuje czasu. Oczywiście ... 29.09.2015 - 19:47
Pożeracz Chmur O jakim znów molestowaniu mowa, bo mi nic nie wia... 29.09.2015 - 20:05![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |