Całe życie robię większość nowych rzeczy na czuja, bo taki już jestem. Bo komu potrzebna jest ta instrukcja obsługi, jak można przyciąć palec :)
Więc pewnie z tym też tak będzie. A w duszy gra coraz bardziej. Ale fajnie by było czasem zasięgnąć języka, czy nawet podzielić się odczuciami, wnioskami. I nie dla próżnej zasady, a chociażby żeby nie popełniać błędów, które na takiej drodze prób, zawsze będą się zdarzać.
A że są ludzie, których szczerze bym polecił, bo wiem że nie są szarlatanami, tak są. I pewnie każdy z nas takie osoby zna. I można się zwrócić do nich, bo wiem ze sprawdzonego źrodła, że jest ok. Dam przykład, ten człowiek:
http://aleksanderdeyev.pl/index.php/wspolczesny-szamanTo pewniak, wiem bo mój dobry przyjaciel go zna, chodził z nim zresztą do szkoły. Ostatnio weryfikuje osoby przez serce, też na czują :). Jest jednak pewna sprawa o której trzeba wspomnieć, że to że ktoś ma wysokie wibracje, to nie musi być do końca dobry.
Może trochę trąci populizmem, ale w tej zbieraninie wszelkiej maści magików, może zrobić ranking, typu dobry fachowiec, który naprawdę pomógł... ale tu już wchodzimy w wojnę informacyjną, gdzie trolle miały by co robić. A przecież nie o to chodzi, chodzi o to, żeby człowiek, który dziś np. puka na naszym forum o pomoc, znalazł skuteczne rozwiązanie na swój problem. Zobaczcie ilu już doświadczonych ludzi od czasu do czasu prosi o pomoc, bo nie wie co się z nimi dzieje... a o nowych na ścieżce rozwoju nie wspomnę.