oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Sprzątanie (wszech)świata, Wierzyć Nie Wierzyć?
g00rmik
post 02.10.2015 - 19:46
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Natknąłem się niedawno na pewnym portalu, gdzie czasem coś obejrzę czy posłucham na poniższą rozmowę:

Oczyszczanie recykling podróże astralne

Rozmowa jest bardzo długa, bo to prawie godzina czterdzieści minut, więc trzeba mieć trochę czasu, żeby ich wysłuchać. Po za tym napchana jest stuffem lightworkingu, z czego powiem szczerze naprawdę niewiele rozumiem i jakoś to do mnie nie do końca trafia. Ale jest w tej trójcy również Piotr, który podróżuje poza ciałem od ośmiu lat i dość szczegółowo opowiada.
Czemu zakładam temat? Bo im dłużej słuchałem tej rozmowy, tym bardziej szczęka mi opadała... Jestem bardzo otwartym człowiekiem, ale mam poważny opór przed kupieniem tego w tej formie. Mimo tego, że z wieloma poglądami się zgadzam. Biorąc pod uwagę, że to właśnie temat bezpośrednio o oobe, chciałbym żeby osoby bardziej doświadczone zweryfikowały te twierdzenia.

Piotr wydaje się osobą, która nagle urwała się skądś i robi naprawdę cudowne rzeczy, w miejscach gdzie byle śmiertelnik nie powinien się zapuszczać. Uwalnianie dusz czy aspektów świadomości to standard. Banalne sprawy - oczyszczenie egregora niezdrowej rywalizacji (46min)... Ale jak usłyszałem o odetkaniu "dolnego astrala" (1:30), to naprawdę wymiękłem?
Jak tego słucham to czuję się taki ślepy i głuchy. Ale z drugiej strony, każde moje doświadczenie przeżywam silnie, głęboko i mógłbym o nim długo i szczegółowo opowiadać nawet po wielu latach. A tu wygląda to z tym ich przekazem, po łebkach, lekko. Tak jakby pomieszać własne doświadczenia z czymś o czym przeczytałem w paru miejscach i próbować je opowiedzieć jako swoje. W żadnym razie nie oceniam Piotra, bo nie o to tu chodzi. Po prostu któryś raz trafiam na świadectwa, filmy i materiały, w których trąci bujdą. Z drugiej strony wiele z opisywanych rzeczy zgadza się z innymi świadectwami autorytetów w tej dziedzinie, czy chociażby notatnikami tego forum.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
g00rmik
post 04.10.2015 - 21:10
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Całe życie robię większość nowych rzeczy na czuja, bo taki już jestem. Bo komu potrzebna jest ta instrukcja obsługi, jak można przyciąć palec :)

Więc pewnie z tym też tak będzie. A w duszy gra coraz bardziej. Ale fajnie by było czasem zasięgnąć języka, czy nawet podzielić się odczuciami, wnioskami. I nie dla próżnej zasady, a chociażby żeby nie popełniać błędów, które na takiej drodze prób, zawsze będą się zdarzać.

A że są ludzie, których szczerze bym polecił, bo wiem że nie są szarlatanami, tak są. I pewnie każdy z nas takie osoby zna. I można się zwrócić do nich, bo wiem ze sprawdzonego źrodła, że jest ok. Dam przykład, ten człowiek:

http://aleksanderdeyev.pl/index.php/wspolczesny-szaman

To pewniak, wiem bo mój dobry przyjaciel go zna, chodził z nim zresztą do szkoły. Ostatnio weryfikuje osoby przez serce, też na czują :). Jest jednak pewna sprawa o której trzeba wspomnieć, że to że ktoś ma wysokie wibracje, to nie musi być do końca dobry.

Może trochę trąci populizmem, ale w tej zbieraninie wszelkiej maści magików, może zrobić ranking, typu dobry fachowiec, który naprawdę pomógł... ale tu już wchodzimy w wojnę informacyjną, gdzie trolle miały by co robić. A przecież nie o to chodzi, chodzi o to, żeby człowiek, który dziś np. puka na naszym forum o pomoc, znalazł skuteczne rozwiązanie na swój problem. Zobaczcie ilu już doświadczonych ludzi od czasu do czasu prosi o pomoc, bo nie wie co się z nimi dzieje... a o nowych na ścieżce rozwoju nie wspomnę.

+Quote Post
Bin
post 04.10.2015 - 21:42
Post #3

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(g00rmik @ 04.10.2015 - 21:10) *
http://aleksanderdeyev.pl/index.php/wspolczesny-szaman

To pewniak, wiem bo mój dobry przyjaciel go zna, chodził z nim zresztą do szkoły. Ostatnio weryfikuje osoby przez serce, też na czują :). Jest jednak pewna sprawa o której trzeba wspomnieć, że to że ktoś ma wysokie wibracje, to nie musi być do końca dobry.

500zł tyg za pracę ze zdjęciem:)) ubawiłam się. Idealny pomysł na biznes. Że też sama na to nie wpadłam. Oddaje duszę jej właścicielowi - czyli komu? Cudotwórca potrzebuje Internetu żeby odnaleźć dusze potrzebujące pomocy? Nie żeby mnie to jakoś napawało nienawiścią, jednak przeczyta to parę młodych, wrażliwych osób, które jeszcze się nabiorą.

+Quote Post

Posty w temacie
- g00rmik   Sprzątanie (wszech)świata, Wierzyć Nie Wierzyć?   02.10.2015 - 19:46
- - Pożeracz Chmur   Wystarczy trochę skopiować z innych teorii, troc...   03.10.2015 - 17:39
- - g00rmik   No materiał jest długi i niezjadliwy, ale wart p...   03.10.2015 - 20:53
- - Pożeracz Chmur   Jak odróżnić czy to prawda czy nie? Jeśli mas...   04.10.2015 - 18:53
- - g00rmik   Całe życie robię większość nowych rzeczy na ...   04.10.2015 - 21:10
|- - ivanova   CYTAT(g00rmik @ 04.10.2015 - 21:10) ...   04.10.2015 - 21:42
- - Zielarz Gajowy   Goornik jaki masz procent udziałów z tych 500zł...   05.10.2015 - 07:13
- - g00rmik   Jak to jaki... pół na pół, moi wspólnicy zaws...   05.10.2015 - 17:38
- - Zielarz Gajowy   Dlaczego te kobiety na drugim planie zachowują si...   05.10.2015 - 18:32
- - g00rmik   A ja nikogo nie bronię :) Prawda ma się bronić...   05.10.2015 - 18:48
- - aumakumma   Opinia nie jest dobra.Przeradza się w naładowan�...   10.10.2015 - 07:09
|- - Pożeracz Chmur   CYTAT(aumakumma @ 10.10.2015 - 08:09...   10.10.2015 - 15:44
|- - g00rmik   CYTAT(aumakumma @ 10.10.2015 - 08:09...   12.10.2015 - 11:38
- - aumakumma   Zaczynam słuchać ten film i uważam ,że jest ś...   10.10.2015 - 07:17
- - Pożeracz Chmur   "Natomiast zdaje sobie sprawę z tego, że wi...   12.10.2015 - 13:42
|- - g00rmik   CYTAT(Pożeracz Chmur @ 12.10.2015 - 14...   12.10.2015 - 18:46
- - Pożeracz Chmur   Ani jeden, ani drugi sposób nie są dobre. Czują...   12.10.2015 - 20:42
|- - g00rmik   Dobra, jak określimy miejsce "świadomej ró...   12.10.2015 - 20:59
- - Pożeracz Chmur   Ale na każdego z nas działają te same prawa opt...   12.10.2015 - 21:41

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park