oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Paraliż Senny- Zmory Etc.
polik
post 26.01.2016 - 10:26
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Krótkie pytanie. Skoro zmory senne/demony/cienie czy co tam jeszcze się pojawia podczas paraliżu jest naszą wyobraźnią to czemu każdy tego doświadcza i są to akurat bardzo nieprzyjemne wizje, czemu nie np. różowe skaczące słoniki skoro umysł ponoć generuje co tylko chce? Rozumiem, że przed paraliżem mogłem się o tym za dużo naczytać ale to, że jakaś zmora szeptała mi coś nad uchem (po łacinie jak mniemam bo brzmiało to podobnie) dopiero następnego dnia po przebudzeniu wyszukałem coś więcej o paraliżu i jakiś użytkownik pisał, że często mu ktoś szepce nad uchem właśnie po łacinie. Przypadek, że mamy te same halucynacje czy coś więcej?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Lisk
post 26.01.2016 - 23:16
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(polik @ 26.01.2016 - 10:26) *
Krótkie pytanie. Skoro zmory senne/demony/cienie czy co tam jeszcze się pojawia podczas paraliżu jest naszą wyobraźnią to czemu każdy tego doświadcza i są to akurat bardzo nieprzyjemne wizje, czemu nie np. różowe skaczące słoniki skoro umysł ponoć generuje co tylko chce?...

Pewnie strach. Paraliż nie jest przyjemny, dlatego "wyobraźnia" nie wymyśli niczego przyjemnego, no chyba że jej pomożesz :P
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park