oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Filmiki Z Informacjami O życiu Po śmierci, świecie, Poza Dualiźmie, Wolnej Woli
Bilu
post 01.03.2016 - 18:18
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam :)
Dawno mnie tu nie było, ale wróciłem się podzielić tymi oto filmikami, które zawierają wiele ciekawych informacji na temat życia po śmierci, świata, poza dualizmu, wolnej woli.

Filmik 1
Filmik 2

Pozdrawiam :)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Bilu
post 03.03.2016 - 14:09
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Oryginalny (angielski) tekst filmiku 1 jest autorstwa mężczyzny, który podaje się za ex plejadiańczyka, który inkarnował, aby podzielić się tą wiedzą z innymi ludźmi na Ziemi, więc z tego by wynikało, że mógł jednak to zbadać.
Mężczyzna ten ma do czynienia z okultyzmem, paranormalnością, sekretnymi stowarzyszeniami, starożytną historią, archeologią, antropologią, spirytualizmem, szamanizmem i innymi powiązanymi ezoterycznymi rzeczami. Drugi filmik jak można się domyślić wynika z przemyśleń odnoszących się do filmiku pierwszego, więc pod względem treści są to tematy luźno ze sobą powiązane. Jak jest wyjaśnione w Filmiku 1 karma jest jednym z programów przez które ludzie się zgadzają reinkarnować ponownie.

+Quote Post
Lisk
post 03.03.2016 - 15:33
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
Drugi filmik jak można się domyślić wynika z przemyśleń odnoszących się do filmiku pierwszego, więc pod względem treści są to tematy luźno ze sobą powiązane. Jak jest wyjaśnione w Filmiku 1 karma jest jednym z programów przez które ludzie się zgadzają reinkarnować ponownie.

Ja tam nie wiem, ale dla mnie karma jest prawem, a nie programem. Równie dobrze można powiedzieć że grawitacja to też taki program który zabrania nam latać :P
Sami sobie tworzymy karme, w dualistycznym świecie musi być równowaga, a karma to właśnie taka "wyrównywarka energii".
Karma jest tam gdzie jest dualizm i wybór, na "wyższych" planach prawo karmy nie obowiązuje ;]

+Quote Post
Bilu
post 03.03.2016 - 16:07
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Lisk @ 03.03.2016 - 15:33) *
Ja tam nie wiem, ale dla mnie karma jest prawem, a nie programem. Równie dobrze można powiedzieć że grawitacja to też taki program który zabrania nam latać :P
Sami sobie tworzymy karme, w dualistycznym świecie musi być równowaga, a karma to właśnie taka "wyrównywarka energii".
Karma jest tam gdzie jest dualizm i wybór, na "wyższych" planach prawo karmy nie obowiązuje ;]

W świecie jest równowaga przez to, że istnieją zarówno byty natury pozytywnej, jak i negatywnej, nie ma to nic wspólnego z karmą. Karma zakłada, że się coś niewłaściwego zrobiło, a to jest wykluczone w odniesieniu do równowagi natury dobro/zło, ponieważ obie te natury są manifestacją wolnej woli, a ta jeśli jest prawem uniwersalnym to jest też właściwe, więc i jakiekolwiek by nie były manifestacje wolnej woli, to wszystkie są właściwe - nie ma czego wyrównywać.

+Quote Post
Lisk
post 03.03.2016 - 17:08
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Bilu @ 03.03.2016 - 16:07) *
W świecie jest równowaga przez to, że istnieją zarówno byty natury pozytywnej, jak i negatywnej, nie ma to nic wspólnego z karmą. Karma zakłada, że się coś niewłaściwego zrobiło, a to jest wykluczone w odniesieniu do równowagi natury dobro/zło, ponieważ obie te natury są manifestacją wolnej woli, a ta jeśli jest prawej uniwersalnym to jest też właściwe, więc i jakiekolwiek by nie były manifestacje wolnej woli, to wszystkie są właściwe - nie ma czego wyrównywać.

Karma nic nie "zakłada". Karma to "przyczyna" - prawo przyczyny i skutku.

Nom dokładnie, obie te natury są manifestacją wolnej woli, ale żadna z tych natur nie może przechylić szali na swoją "stronę", bo wtedy w naszym świecie nie było by już dualizmu, po to właśnie jest karma.

Kto wie, może i jest tak jak mówisz, ale ja tam nie wierzę w byty które kontrolują wszystko za nas (gdzie w tym jest miejsce na naszą wolną wole?) Wg mnie te byty do niczego nie są potrzebne - jeśli karma istnieje to jaką wtedy role mają te byty? wtedy nie mają żadnej roli, są bezrobotne ;P

Karma jest prawem uniwersalnym, ale należy do praw "zmiennych/przejściowych". Niezmienne są tylko 3 prawa; prawo mentalizmu, powiązania i wibracji ;]

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park