oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Filmiki Z Informacjami O życiu Po śmierci, świecie, Poza Dualiźmie, Wolnej Woli
Bilu
post 01.03.2016 - 18:18
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam :)
Dawno mnie tu nie było, ale wróciłem się podzielić tymi oto filmikami, które zawierają wiele ciekawych informacji na temat życia po śmierci, świata, poza dualizmu, wolnej woli.

Filmik 1
Filmik 2

Pozdrawiam :)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Bilu
post 03.03.2016 - 14:09
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Oryginalny (angielski) tekst filmiku 1 jest autorstwa mężczyzny, który podaje się za ex plejadiańczyka, który inkarnował, aby podzielić się tą wiedzą z innymi ludźmi na Ziemi, więc z tego by wynikało, że mógł jednak to zbadać.
Mężczyzna ten ma do czynienia z okultyzmem, paranormalnością, sekretnymi stowarzyszeniami, starożytną historią, archeologią, antropologią, spirytualizmem, szamanizmem i innymi powiązanymi ezoterycznymi rzeczami. Drugi filmik jak można się domyślić wynika z przemyśleń odnoszących się do filmiku pierwszego, więc pod względem treści są to tematy luźno ze sobą powiązane. Jak jest wyjaśnione w Filmiku 1 karma jest jednym z programów przez które ludzie się zgadzają reinkarnować ponownie.

+Quote Post
Lisk
post 03.03.2016 - 15:33
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
Drugi filmik jak można się domyślić wynika z przemyśleń odnoszących się do filmiku pierwszego, więc pod względem treści są to tematy luźno ze sobą powiązane. Jak jest wyjaśnione w Filmiku 1 karma jest jednym z programów przez które ludzie się zgadzają reinkarnować ponownie.

Ja tam nie wiem, ale dla mnie karma jest prawem, a nie programem. Równie dobrze można powiedzieć że grawitacja to też taki program który zabrania nam latać :P
Sami sobie tworzymy karme, w dualistycznym świecie musi być równowaga, a karma to właśnie taka "wyrównywarka energii".
Karma jest tam gdzie jest dualizm i wybór, na "wyższych" planach prawo karmy nie obowiązuje ;]

+Quote Post
Bilu
post 03.03.2016 - 16:07
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Lisk @ 03.03.2016 - 15:33) *
Ja tam nie wiem, ale dla mnie karma jest prawem, a nie programem. Równie dobrze można powiedzieć że grawitacja to też taki program który zabrania nam latać :P
Sami sobie tworzymy karme, w dualistycznym świecie musi być równowaga, a karma to właśnie taka "wyrównywarka energii".
Karma jest tam gdzie jest dualizm i wybór, na "wyższych" planach prawo karmy nie obowiązuje ;]

W świecie jest równowaga przez to, że istnieją zarówno byty natury pozytywnej, jak i negatywnej, nie ma to nic wspólnego z karmą. Karma zakłada, że się coś niewłaściwego zrobiło, a to jest wykluczone w odniesieniu do równowagi natury dobro/zło, ponieważ obie te natury są manifestacją wolnej woli, a ta jeśli jest prawem uniwersalnym to jest też właściwe, więc i jakiekolwiek by nie były manifestacje wolnej woli, to wszystkie są właściwe - nie ma czego wyrównywać.

+Quote Post
Lisk
post 03.03.2016 - 17:08
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Bilu @ 03.03.2016 - 16:07) *
W świecie jest równowaga przez to, że istnieją zarówno byty natury pozytywnej, jak i negatywnej, nie ma to nic wspólnego z karmą. Karma zakłada, że się coś niewłaściwego zrobiło, a to jest wykluczone w odniesieniu do równowagi natury dobro/zło, ponieważ obie te natury są manifestacją wolnej woli, a ta jeśli jest prawej uniwersalnym to jest też właściwe, więc i jakiekolwiek by nie były manifestacje wolnej woli, to wszystkie są właściwe - nie ma czego wyrównywać.

Karma nic nie "zakłada". Karma to "przyczyna" - prawo przyczyny i skutku.

Nom dokładnie, obie te natury są manifestacją wolnej woli, ale żadna z tych natur nie może przechylić szali na swoją "stronę", bo wtedy w naszym świecie nie było by już dualizmu, po to właśnie jest karma.

Kto wie, może i jest tak jak mówisz, ale ja tam nie wierzę w byty które kontrolują wszystko za nas (gdzie w tym jest miejsce na naszą wolną wole?) Wg mnie te byty do niczego nie są potrzebne - jeśli karma istnieje to jaką wtedy role mają te byty? wtedy nie mają żadnej roli, są bezrobotne ;P

Karma jest prawem uniwersalnym, ale należy do praw "zmiennych/przejściowych". Niezmienne są tylko 3 prawa; prawo mentalizmu, powiązania i wibracji ;]

+Quote Post
Bilu
post 03.03.2016 - 17:24
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Lisk @ 03.03.2016 - 17:08) *
Karma nic nie "zakłada". Karma to "przyczyna" - prawo przyczyny i skutku.

Nom dokładnie, obie te natury są manifestacją wolnej woli, ale żadna z tych natur nie może przechylić szali na swoją "stronę", bo wtedy w naszym świecie nie było by już dualizmu, po to właśnie jest karma.

Kto wie, może i jest tak jak mówisz, ale ja tam nie wierzę w byty które kontrolują wszystko za nas (gdzie w tym jest miejsce na naszą wolną wole?) Wg mnie te byty do niczego nie są potrzebne - jeśli karma istnieje to jaką wtedy role mają te byty? wtedy nie mają żadnej roli, są bezrobotne ;P

Karma jest prawem uniwersalnym, ale należy do praw "zmiennych/przejściowych". Niezmienne są tylko 3 prawa; prawo mentalizmu, powiązania i wibracji ;]

Prawo opiera się na założeniach/przesłankach, więc jednak coś jest w założeniu. Tu nie ma nawet mowy o żadnym przechylaniu, po prostu są dwie strony tego samego medalu, a karma nie ma z tym nic wspólnego. Jeśli uważasz, że ma, to proszę wytłumacz.
Byty nie kontrolują za kogoś, byty kontrolują (za) siebie, tak samo, jak ludzie kontrolują sami (za) siebie.
Co to znaczy prawo "zmiennych/przejściowych"? Uważam, że karma istnieje jedynie jako idea, program, w który ludzie mają uwierzyć, żeby ludźmi manipulować.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park