CYTAT(Zielarz Gajowy @ 06.05.2016 - 19:18)

To życie się skończy i nie ma innej drogi. Umrzesz jak każdy z nas. Wg mnie nie ma wielu wersji przyszłości. Każdy z nas ma jedną i ona ciągle się manifestuje. Jestem pewny, że nie mamy wyboru bo gdyby ludzie mieli wybór to żaden z nas nie chciałby cierpieć z głodu czy choroby a jednak miliony cierpią i umierają nie mając żadnej alternatywy.
A co to jest "olśnienie"? zdefiniuj...
Jak jest tylko jedna droga, to nic się nie musi się manifestować - no bo po co i jak? - przeca jest "jedna droga" no nie?
Tia... "żaden z nas nie chciałby cierpieć z głodu czy choroby"... No wiadomo ale chcenie to nie to samo co wybór, taki szczegół....
Wiesz zielarz wielu ludzi chciałoby strzelać laserami z oczu a jakoś nie strzelajo.
I pewnie wg Cb to jest dowód na brak wolnej woli - nie mogę robić tego co chce - XD
CYTAT
Nie była to żadna wizja. Po prostu dzięki relaksacji wchodzili w jakiś stan, który łączył ich z ogólną wiedzą do której każdy ma dostęp, ale nie każdy wie jak z niej korzystać.
"Wchodzenie w jakiś stan"? Tzn jaki stan, ale tak konkretnie bez pierdzielenia, sprecyzujesz czy nie? Czym jest wchodzenie w "jakiś stan", który łączył nas z ogólną wiedzą jak nie "wizją" he? I gdzie niby jest napisane że wizja to tylko to co ma się sprawdzić? oświeć mnie... skąd takie przekonanie?
Jesteś pewien że nie ma innych dróg? A niby skąd ten wniosek, to tylko takie Zielowe gdybanie? czy jak?...
Nie tylko ezoteryka mówi że jest wiele dróg, o tym samym mówi współczesna fizyka, mechanika kwantowa opiera się o prawdopodobieństwio (o wiele dróg) - takie coś jak detertynizm (jedna droga) nie istnieje w fizycznym świecie (opierasz się o jakieś spróchniałe przestarzałe paradygmaty)... Nie ma takiego czegoś jak "jedna droga", to jest zwykły ciemny zacofany wymysł z przed stu lat...