oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Czytanie W Myślach, eksperyment szybkiej nauki czytani w myślach :)
MadziaKK
post 19.05.2016 - 16:24
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Już jakiś czas się nad tym zastanawiam, może się jakoś podzielić swoją wiedzą i tym co osiągnęłam, pierwsze co jest z tego najłatwiejsze to czytanie w myślach.

Od razu uprzedzam, nie odczytasz tego, czego ktoś nie będzie chciał tobie udostępnić. Z pewnym wyjątkiem, ale to dla "bardziej zaawansowanych".

Potrzebne mi chętne osoby, które ze mną przeprowadzą takie próby. jeszcze nie wiem, dokładnie jak miałoby to wyglądać, ale pomysł jest.
Zgłaszajcie się pod tematem i od razu piszcie komentarze, co myślicie na temat takiego kursu.
:)
Pozdrawiam, MadziaKK.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
MadziaKK
post 27.05.2016 - 08:57
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 27.05.2016 - 03:11) *
sprawdziłem, na kilku osobach, nawet przypadkowych, w jakich są nastrojach.

teraz czekam na kolejne lekcje...

Dziś oglądałem filmy X-men tam jest telepata profesor Xavier który czyta w myślach, przy robieniu tego dwoma palcami (wskazujący i środkowy) trzyma przy skroni, ciekawe czy to w czymś pomaga, czy to tylko fikcja filmowa ??

Ok,

Następny krok trochę później.

A to z filmu?
Jest możliwość poruszania się ciałem (energią) lżejszą niż ciało fizyczne, i to jest podróż poza ciałem fizycznym. Wiele osób już doświadczyło takiego oddzielania ciała fizycznego, od tego, co niesie ze sobą naszą świadomość, i możliwości doświadczania poza ciałem fizycznym. Pionierem doświadczeń poza ciałem był Robert Monroe z USA. Chyba nic nie pozamieniam w czasie, jeśli napiszę, że najpierw wydał książkę, był biznesmenem a w jego kręgach nie było osoby, która by wychodziła z ciała, czy to badała. Już o napisaniu książki nie wspominając. Założył instytut swojego imienia, w którym opracował z grupą przyjaciół nagrania dźwiękowe, które na zasadzie różnicy częstotliwości fal podawanych do obu uszu wywołują odpowiednie fazy snu i fazy rozbudzenia itp. Jego naukowe podejście rozwiewa wątpliwości, że wychodzenie z ciała jest związane z jakakolwiek religią. I oprócz niego, było w tamtym czasie dużo osób, które się zdecydowały opisać w książce swoje doświadczenia, jednak były bardziej mistyczne i mniej dostępne dla każdego. Można nauczyć się wychodzenia ze swojego ciała fizycznego, i może to zrobić każdy człowiek, bo tak jest zbudowany, że ma takie możliwości.

Można używać innych zmysłów, jakie ma człowiek, a których się nie używa, i to też jest dostępne dla każdego. Nie ma jednego przepisu na to, żeby móc powiedzieć, tak to działa, a to nie działa. Dlaczego? Dlatego, że każdy ma jakieś inne wychowanie, inne przekonania, inny obraz świata, i reaguje inaczej na to samo. Na to samo co przeczyta, co usłyszy, co dociera do jego jako energia. Główna interpretacja odbywa się w mózgu. Ale nie mam na myśli tylko i wyłącznie fizycznego organu, jaki właściwie jest mało zbadany, ale wszystkiego tego, co daje nam taki a nie inny obraz świata. Już nawet "dobry" i "zły" humor jaki mamy zabarwia energetycznie inaczej jakieś zdarzenia, i daje inny obraz świata i inne odczucia, daje inne doświadczenia.

I chciałabym napisać od czego zależy, czy komuś byłoby potrzebne coś dodatkowego, do tego, żeby odczytać myśli drugiej osoby fizycznej, lub nie. Ale nie dam rady. Dla każdego może być to coś innego. A w miarę wprawy może nie być potrzebne nic oprócz myśli o tej osobie.

Chciałabym jeszcze coś zaznaczyć, czytanie w myślach jest podobne do rozmowy. Nie można wyciągnąć od kogoś jego tajemnicy bez jego zgody! Więc, niestety, chciałabym rozwiać mit, jakim jest telepatia, o niezmierzonych i jakiś nie wiadomo jakich możliwościach. Nie znane, owszem, mało znane, ale na pewno nie jest nie używane. Zazwyczaj nazwane inaczej i nie wykorzystywane w takim stopniu, żeby powiedzieć, że to jest choćby 10% możliwości komunikowania się niewerbalnego - energetycznego. Nie jakiejś mowy ciała, chociaż, wiadomo, że jest w miarę trafne, to jest to efekt fizyczny, jaki przywykliśmy dostrzegać, i jest akceptowane, że można to odczytać. Na podanie przyczyny, skąd się wie, coś więcej nie ma takiej możliwości, nie da się powiedzieć, że się czyta myśli, albo rozpoznaje energetyczne przyczyny i energetyczne koncepcje. Może dopiero jakbym napisała książkę i ją opublikowała... Ale nie lubię słów ;p A już ich nadmiaru zupełnie nie.

Normalnie, się dziwię, że tyle napisałam. I poprawiam literówki, jakby ktoś chciał to potem tłumaczyć automatycznie ;) Jak nie ja...

Nie wiem, czy napisałam obraz tego, czym jest telepatia, czytanie w myślach. Jest wybiórcze. I najzabawniejsze jest to, że świadomość osoby, która miałaby zacząć czytać w myślach, zamyka przekaz tak, jakby zamykała usta przy mówieniu, że nic nie można zrozumieć. I zazwyczaj w myślach żąda dowodu, no to jka to usłyszysz, to napisz, powiedz, coś tam... Ale po co? Mi nie zależy, żeby komuś udowadniać, że ja to potrafię. Zależy mi na tym, żeby udowodnić, że wszyscy to potrafią! :o :)

Chętnie pogadam z kimś w myślach, oczywiście nie ze wszystkimi w tym samym czasie (może kiedyś będzie to obojętne). I oczywiście jak będę świadoma tego, że ktoś do mnie coś mówi, bo z tym mam teraz różnie.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- MadziaKK   Czytanie W Myślach   19.05.2016 - 16:24
- - Księciunio   CYTAT(MadziaKK @ 19.05.2016 - 16:24)...   19.05.2016 - 16:48
- - Rafael198   Świetny temat jedna rzecz mnie tylko zastanawia, ...   19.05.2016 - 17:24
- - Se7en   Ja się z chęcią zgłaszam chociaż nie wiem jak...   19.05.2016 - 19:07
|- - Foks   CYTAT(Se7en @ 19.05.2016 - 20:07) Ja...   19.05.2016 - 20:35
- - MadziaKK   CYTAT(Księciunio @ 19.05.2016 - 17...   19.05.2016 - 21:38
|- - Księciunio   CYTAT(MadziaKK @ 19.05.2016 - 21:38)...   20.05.2016 - 06:17
- - Michu60   A ja też bardzo chętnie wezmę udział w zajęci...   20.05.2016 - 07:09
- - Zielarz Gajowy   Jestem otwarty. Możesz zrobić ze mną co chcesz:...   20.05.2016 - 22:58
- - Aga V   ja też, ja też!!! :)   23.05.2016 - 08:01
- - Shagy   Ja bym chciał usłyszeć jakie masz osiągnięcia...   23.05.2016 - 10:06
- - MadziaKK   No to coś, co można uznać za wstęp. :) Czy tr...   24.05.2016 - 11:16
- - rab   Jako sceptyk muszę to wkleić:) Fundacja Edukacy...   25.05.2016 - 13:49
|- - Lisk   CYTAT(rab @ 25.05.2016 - 14:49) Jako...   27.05.2016 - 13:12
- - MadziaKK   no raczej tak   25.05.2016 - 15:09
- - Shagy   sprawdziłem, na kilku osobach, nawet przypadkowyc...   27.05.2016 - 02:11
- - Aga V   ja tez sprawdzałam, ale coś nie idzie, mogę tyl...   27.05.2016 - 08:38
|- - MadziaKK   CYTAT(Aga V @ 27.05.2016 - 09:38) ja...   27.05.2016 - 09:00
- - MadziaKK   CYTAT(Shagy @ 27.05.2016 - 03:11) sp...   27.05.2016 - 08:57
- - Lisk   CYTATKażdy, ma takie wspomnienie, w którym, wycz...   27.05.2016 - 13:09
3 Stron V   1 2 3 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park