oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Sny
Shagy
post 11.04.2016 - 07:38
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Czym są sny ? dlaczego śnimy ? Nie mówię o świadomym śnieniu czy opuszczaniu ciała, ale o zwykłych snach.
W swoich snach prowadzę życie takie samo jak w realu. Mam zadania do zrobienia, podróżuje etc..
Czasem jestem zmęczony to w śnie idę spać. Do godziny pamiętam wszystkie sny jak poprzedni dzień (albo większość).

Większość snów ma za zadanie wywołać we mnie efekt nie wiem jak to ująć, rozdrażnienia, przejmowania się, obawy o coś, są to zadania które trzeba zrobić szybko albo ktoś próbuje wywołać we mnie efekt empatii.
Czasami zdam sobie sprawę w pewnym sensie że to sen i nie robię tego co mam zrobić.

W filmie INK było pokazane że sny są efektem istot, które pojawiają się w nocy.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Se7en
post 11.04.2016 - 15:25
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 11.04.2016 - 08:38) *
Czym są sny ? dlaczego śnimy ? Nie mówię o świadomym śnieniu czy opuszczaniu ciała, ale o zwykłych snach.
W swoich snach prowadzę życie takie samo jak w realu. Mam zadania do zrobienia, podróżuje etc..
Czasem jestem zmęczony to w śnie idę spać. Do godziny pamiętam wszystkie sny jak poprzedni dzień (albo większość).

Większość snów ma za zadanie wywołać we mnie efekt nie wiem jak to ująć, rozdrażnienia, przejmowania się, obawy o coś, są to zadania które trzeba zrobić szybko albo ktoś próbuje wywołać we mnie efekt empatii.
Czasami zdam sobie sprawę w pewnym sensie że to sen i nie robię tego co mam zrobić.

W filmie INK było pokazane że sny są efektem istot, które pojawiają się w nocy.

Czym według Ciebie różnią się świadome sny od zwykłych, pomijając fakt mania świadomości? Kiedyś też miałem taką świetną pamieć snów ale nagle zanikła, a teraz jak cokolwiek pamiętam to jest dobrze. Umiałem w jakiś sposób wpływać na przebieg wydarzeń, albo nagle zmieniać sny. Dzisiaj myślę, że lepiej mógłbym wykorzystać taki potencjał w dobrym zapamiętywaniu snów. Myślę, że nic w przyrodzie nie ma bez przyczyny, sny są i dalej będą potrzebne. Naukowo zostało stwierdzone, że osoba ćwicząca we śnie w równie skuteczny sposób nabywa umiejętności co osoba ćwicząca w rzeczywistości. Sen naprawdę daje spore możliwości w realizowaniu swoich zainteresowań.

+Quote Post
ciciak
post 31.05.2016 - 20:49
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ktoś kiedyś ujął to tak:
"Sen to największa tajemnica".

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park