oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pranie Mózgu
Shagy
post 05.07.2016 - 09:07
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

https://www.youtube.com/watch?v=FKui131ZrTc

a tu na poprawę humoru jak tv robi ludzi w hu... :D
jak ktoś ma wątpliwości można ustawić odtwarzanie 0.25 w zwolnionym tempie.

-zaczyna krzyczeć zanim przebija rękę,
-magik trzyma jej rękę jakby podawał jej gwóźdź,
-gwóźdź ma dobre 15 cm a ona płaszczy torebke,
-gwóźdź jest przymocowany na stałe do deski, a później zostaje w jej ręce,
-drze ryja ta prezenterka, ale jak koleś zaczyna mówić to przestaje nagle,
-jakby zdarzył się wypadek to wbiegli by ludzie ze studia.

i tak dalej, najgorzej że te kurw.. telewizyjne później wrzucają jeszcze na facebooka relacje że nic się nie stało i że już po szpitalu.....

itd.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pavveł
post 05.07.2016 - 16:06
Post #2

Notatnik

CYTAT(Lisk @ 05.07.2016 - 14:34) *
Nie pierze mózgi, pokazując nieudaną sztuczkę.

Tobie chyba już tak sprało, że nie tylko zaprzeczasz rzeczywistości, ale zapomniałeś jak się po polsku odmienia przez przypadki.

Dlaczego ten show to fake:
1) Nie ma krwi.
2) "Magik" skłamał, że przebił prezenterce dłoń, nawet tak jest w opisie, mimo że dłoń nie została przebita (co swoją drogą dziwne, że nie przebiło).
3) Po tym, jak skłamał, powtarzał jeszcze ileś razy, że NAPRAWDĘ przebił jej dłoń, jakby się tym zachwycał.
4) Zanim jej pomógł, popatrzył się, poczekał nie wiadomo na co.
5) Camel się uśmiechał, zamiast rzucić się do pomocy. Także nikt z ekipy nie przyszedł z pomocą. Kiedyś, gdy na antenie prezenter czy prezenterka zemdlała, od razu przybiegli ludzie, by pomóc.
6) Załóżmy, że ten "wypadek" nie był wyreżyserowany odgórnie i ekipia, jak i Camel, nic nie wiedzieli i nie mogli wiedzieć. Wówczas, jeśli prezenterka z "magikiem" ugadali się, co do spreparowania "wypadku", jak sugerował Camel, to Camel i załoga rzuciliby się z pomocą. A gdyby jeszcze się nie ugadali, to prezenterka sama uciekałaby po pomoc, o ile byłaby przytomna, a "magik" zamiast zachwycać się nad wypadkiem, pomógłby jej.
7) "Magik" wyjął gwóźdź z dłoni prezenterki, bez żadnego oporu, bez żadnej ostrożności, tylko jakby jej zabierał go z dłoni. Pomijam już, że przy przebiciu nie wolno by było wyjmować gwoździa, bo groziłoby to niepohamowanym krwotokiem! a w dodatku by nieźle zabolało, a przy tym ruchu nawet nie jęknęła. Tam nawet kropli krwi nie było widać.
Wniosek taki, że wcale nie było przebicia, co z resztą zostało potwierdzone, więc po co "magik" powtarzał: "naprawdę przebiłem ci dłoń" i w ogóle wyjął jej ten gwóźdź, przytrzymał dłoń palcem i zaczął gadać do publiczności, patrząc do kamer, zamiast zająć się "ranną" -.-'
8) Gdy naprawdę boli, to najpierw jest okrzyk zaskoczenia, a potem głuche stłumienie. Potem panika. Tu nie było paniki za krzty, było tylko nierealne udawanie bólu i kręcenie się wokół jednego miejsca, by przedłużyć szopkę.
9) Drętwe i nieszczere emocje i nieadekwatne działania.

To, że iluzjonista Y w swoim filmiku wypowiada się krytycznie wobec zajścia na planie programu, pokazuje tylko, że naiwnie i głupio dał sobie sprać mózg, bo nie podejrzewał, że ci z telewizji są do czegoś takiego zdolni, co więcej możliwe, że miał za mało wiedzy z fizyki/biologi/psychologii, co uniemożliwiło mu prawidłową ocenę sytuacji. Albo też nie chciał ryzykować i publicznie zadawać kłam, a wolał wykorzystać sytuację i ostrzec przed szarlatanami.
Tak i ja wykorzystam sytuację i ostrzegę przed podobnymi szarlatanami, tylko w dziedzinie okultyzmu/ezoteryki, bo takich jest pełno, niektórzy perfidni, inni sami nieświadomi, powielający głupio schematy, których nie rozumieją.
Jak widać warhołów nie brakuje i niestety psują dobre imię tych, którzy robią coś porządnie i tego, czym się zajmują. Szkoda, ale cóż począć, takie życie.

+Quote Post
Lisk
post 05.07.2016 - 18:51
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Pożeracz Chmur @ 05.07.2016 - 17:06) *
Tobie chyba już tak sprało, że nie tylko zaprzeczasz rzeczywistości, ale zapomniałeś jak się po polsku odmienia przez przypadki.

Dlaczego ten show to fake:
1) Nie ma krwi.
2) "Magik" skłamał, że przebił prezenterce dłoń, nawet tak jest w opisie, mimo że dłoń nie została przebita (co swoją drogą dziwne, że nie przebiło).
3) Po tym, jak skłamał, powtarzał jeszcze ileś razy, że NAPRAWDĘ przebił jej dłoń, jakby się tym zachwycał.
4) Zanim jej pomógł, popatrzył się, poczekał nie wiadomo na co.
5) Camel się uśmiechał, zamiast rzucić się do pomocy. Także nikt z ekipy nie przyszedł z pomocą. Kiedyś, gdy na antenie prezenter czy prezenterka zemdlała, od razu przybiegli ludzie, by pomóc.
6) Załóżmy, że ten "wypadek" nie był wyreżyserowany odgórnie i ekipia, jak i Camel, nic nie wiedzieli i nie mogli wiedzieć. Wówczas, jeśli prezenterka z "magikiem" ugadali się, co do spreparowania "wypadku", jak sugerował Camel, to Camel i załoga rzuciliby się z pomocą. A gdyby jeszcze się nie ugadali, to prezenterka sama uciekałaby po pomoc, o ile byłaby przytomna, a "magik" zamiast zachwycać się nad wypadkiem, pomógłby jej.
7) "Magik" wyjął gwóźdź z dłoni prezenterki, bez żadnego oporu, bez żadnej ostrożności, tylko jakby jej zabierał go z dłoni. Pomijam już, że przy przebiciu nie wolno by było wyjmować gwoździa, bo groziłoby to niepohamowanym krwotokiem! a w dodatku by nieźle zabolało, a przy tym ruchu nawet nie jęknęła. Tam nawet kropli krwi nie było widać.
Wniosek taki, że wcale nie było przebicia, co z resztą zostało potwierdzone, więc po co "magik" powtarzał: "naprawdę przebiłem ci dłoń" i w ogóle wyjął jej ten gwóźdź, przytrzymał dłoń palcem i zaczął gadać do publiczności, patrząc do kamer, zamiast zająć się "ranną" -.-'
8) Gdy naprawdę boli, to najpierw jest okrzyk zaskoczenia, a potem głuche stłumienie. Potem panika. Tu nie było paniki za krzty, było tylko nierealne udawanie bólu i kręcenie się wokół jednego miejsca, by przedłużyć szopkę.
9) Drętwe i nieszczere emocje i nieadekwatne działania.

To, że iluzjonista Y w swoim filmiku wypowiada się krytycznie wobec zajścia na planie programu, pokazuje tylko, że naiwnie i głupio dał sobie sprać mózg, bo nie podejrzewał, że ci z telewizji są do czegoś takiego zdolni, co więcej możliwe, że miał za mało wiedzy z fizyki/biologi/psychologii, co uniemożliwiło mu prawidłową ocenę sytuacji. Albo też nie chciał ryzykować i publicznie zadawać kłam, a wolał wykorzystać sytuację i ostrzec przed szarlatanami.
Tak i ja wykorzystam sytuację i ostrzegę przed podobnymi szarlatanami, tylko w dziedzinie okultyzmu/ezoteryki, bo takich jest pełno, niektórzy perfidni, inni sami nieświadomi, powielający głupio schematy, których nie rozumieją.
Jak widać warhołów nie brakuje i niestety psują dobre imię tych, którzy robią coś porządnie i tego, czym się zajmują. Szkoda, ale cóż począć, takie życie.

Sam nawet nie wiem dlaczego na takie cuś odpisuje... :/

1. Przycisną ranę kciukiem
2. Gdybyś komuś wbił w rękę gwóźdź to na pewno w tym momencie najważniejsze byłoby to co mówisz, poprawna polszczyzna ponad wszystko - "przebiłem ci rękę, a nie zaraz zaraz, przepraszam za mój zły dobór słów, nie przebiłem tylko wbiłem" :D
3. Szok
4. Szok
5. Bo myślał że nic się nie stało, dopiero po chwili zajarzył
6. Tak Rogalska sobie to wymyśliła i nikt o tym nie wiedzial... za takie rzeczy to się ludzi z tv wywala
7. Kiedyś wbiłem sobie drut w łape i to naprawdę głęboko i wiesz co zrobiłem? od razu go wyciągłem bez żadnego oporu:D
8. Tia ludzie to roboty i każdy zachowuje się tak samo
9. Tia ludzie to roboty i każdy zachowuje się tak samo

Pavveł ty jesteś botem? Już widzę jak ty byś się w takiej sytuacji zachował, pewnie byś wyciągną listę tych punktów i zaczął je odhaczać :D

I zakładając że to jest to fake, to co to ma do prania mózgów? żadne pranie tylko zwyczajny show, proste...

+Quote Post

Posty w temacie
- Shagy   Pranie Mózgu   05.07.2016 - 09:07
- - Shagy   wszedł pod kątem ? chyba z ręki "magika...   05.07.2016 - 11:11
- - Lisk   Normalnie mindcontrol :P tak mnie zmanipulowali ż...   05.07.2016 - 11:24
- - Shagy   poczytaj jak telewizje śniadaniowe robią ...   05.07.2016 - 11:29
- - Lisk   Ja bym tego praniem mózgu nie nazywał tylko robi...   05.07.2016 - 11:33
- - Shagy   nie, to ma zadanie przyciągnąć ludzi przed tv, ...   05.07.2016 - 11:45
- - Lisk   Dla mnie to po prostu był chu*owy magik :D i tyl...   05.07.2016 - 12:21
- - Shagy   raczej hu.. aktor, bo gra jak karolak czyli drętw...   05.07.2016 - 12:58
- - Lisk   Nie pierze mózgi, pokazując nieudaną sztuczkę.   05.07.2016 - 13:34
- - Pożeracz Chmur   CYTAT(Lisk @ 05.07.2016 - 14:34) Nie...   05.07.2016 - 16:06
|- - Lisk   CYTAT(Pożeracz Chmur @ 05.07.2016 - 17...   05.07.2016 - 18:51
|- - Lisk   CYTAT(Pożeracz Chmur @ 05.07.2016 - 17...   05.07.2016 - 19:18
||- - Pożeracz Chmur   CYTAT(Lisk @ 05.07.2016 - 20:18) Pav...   05.07.2016 - 20:04
|- - Lisk   CYTAT(Pożeracz Chmur @ 05.07.2016 - 17...   05.07.2016 - 19:21
- - Pożeracz Chmur   Co by pokazać, jak telewizja kłamie, przypomnia�...   05.07.2016 - 17:04
- - Zielarz Gajowy   Biorąc pod uwagę jak Kaczyński czy Rydzyk manip...   05.07.2016 - 18:12
|- - Se7en   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 05.07.2016 - 19...   05.07.2016 - 18:34
- - Zielarz Gajowy   No w sumie tak...Macierewicz nieźle nim steruje a...   05.07.2016 - 18:44
- - Lisk   Magik Y - To zdarzenie było jak najbardziej prawd...   05.07.2016 - 18:52
- - Zielarz Gajowy   Propisowski portal i zajebista wiedza naukowa:) h...   05.07.2016 - 18:59
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park