oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Kontrola Snu
arnon
post 04.07.2016 - 18:49
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Hej,
już kilka razy miałem sytuację, że w śnie się orientowałem, że to sen, natomiast nie mogłem w nim robić wszystkiego, czego chciałem, np. gonił mnie raz potwór i zorientowałem się, że to sen, zacząłem sobie powtarzać, że to mój sen i, że mam nad nim kontrolę, i, że ten potwór ma natychmiast zniknąć. Natomiast on nie zniknął i mnie pożarł :D ale chodzi mi o to, że nie potrafiłem zapanować nad swoim snem, a w necie jest wszędzie napisane, że w LD można robić wszystko, czego się zapragnie. Jak to w końcu jest?
Pzdr.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
masa
post 05.07.2016 - 22:25
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Są takie różne myki, że zapalając światło w pokoju ono się nie zapala i niby przecież to twój sen a powinieneś go zmieniać jak chcesz a tak się nie dzieje. W "Waking Life (2001)" jest wiele takich motywów poruszone, jak nie oglądałeś to warto bo jest naprawdę fajny. W poza dzień czy noc jest odbiciem twej fazy. Oczywiście można wszystko kontrolować, być panem swej fazy jak piszą ale to nie jest takie proste i mimo że uświadomisz sobie swoje leki i ograniczenia one nie znikną jak za pomocą naciśnięcia guzika od kontaktu czy afirmacji, krzyków czy próśb. Jak by ten potwór zeżarł Cię w nocy to pewnie teraz byś srał po gaciach a nie się chwalił. Ogólnie fajne pozytywne doświadczenie przekazujące Ci "coś". Zawsze starałem się nie włączać interpretatora do swoich doświadczeń ale może Ty powinieneś sam przemyśleć to głębiej, skoro twojej "podświadomości" zależało na tym żebyś to tak doskonale zapamiętał.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park