CYTAT(Zielarz Gajowy @ 18.09.2016 - 17:25)

Jutro jadę znowu oddać krew suchowiec i namawiam Cię do tego samego. No chyba, że czujesz się chory to nie oddawaj albo się boisz wkłucia lub jesteś egoistą po prostu i masz w dupie innych.
Skoro w Polsce jest tulu patriotuf to dlaczego krwi ciągle brakuje?
z tego co wiem to żaden lekarz nie oddaje krwi. moim zdaniem oddawanie własnej krwi nie jest warte nawet darmowych przejazdów komunikacją miejską
niby mogę ją uzupełnić jedzeniem? ale ja nie jestem krowa z której ktoś będzie doił krew: )
jeżeli będzie mi potrzebna czyjaś krew, to gdy uzupełni się moja wtedy mogę ją oddać, tyle ile ktoś mi pożyczył. nawet w banku nikt za free nie oddaje pieniędzy
moja krew ma uratować komuś życie? i dlaczego mam ją tak tanio cenić? ktoś chce żyć to niech zapłaci mi za nią porządnie
zresztą człowiek, który dostanie od kogoś krew to już nie ten sam człowiek. ta krew walczy z nim w środku i zmienia się jego charakter i nie tylko
znajdzie się kilku głupich biedaków, co nie mają na życie, bo bogaty ich wyzyskuje i oddaje tą swoją cenną krew.
lekarz nie odda krwi i woli zapłacić na komunikację miejską, bo go stać. a biedakowi powiesz tyś patriota oddaj mi swoją krew za czekoladkę. a on dumny jak paw, bo może zostać idiotycznym patriotą
załóżmy ze ja jestem biedny, jestem traktowany niżej, jestem traktowany jako służący u pracodawcy, jestem pomiotem, zjadam żywność z biedronek. ale moja krew jest cenna i zdrowa. ratuje życie komuś bogatemu, no bo biednego nie stać na leczenie, zresztą biednych nie chcą tak leczyć, na biednych w szpitalu robią testy, a bogatemu wszczepiają nerki z biednych itd.
krew moim zdaniem tylko na pożyczkę, wtedy wiem ze jest równowarta. a za darmo nie, cenić trzeba ją wysoko jeżeli jest na sprzedaż.
woda, która ratuje życie jest za pieniądz, a krew za darmo to jest śmieszne
wyobraź sobie zielarz ze jesteś biedny i nie masz wody? da ci ktoś za darmo wody pitnej zdrowej? będziesz umierał a musisz wziąć na tą wodę pożyczkę z banku.