oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Co Mi Się Dzieje? Jestem Przerażona, Pomóżcie :(
isabel
post 19.10.2016 - 05:40
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Hej, od jakiegoś czasu doswiadczam paraliży przysennych oraz hipnagog (a w zasadzie czuję się przy zasypianiu jakbym robiła niektontrolowane ruchy + wydawała dźwięki, które nie są ,,moje'') pisałam o tym osobny temat (http://www.oobe.pl/park/Dziwne-Hipnagogi-t9371.html)

Dziś była kulminacja - obudziła mnie w nocy współlokatorka, poszłam do łazienki (ok.2.40) potem się położyłam, nagle paraliż, chciałam się obudzić, probówałam się przekrecić na bok, skończyło się tym, że wypadłam cialem astralnym na podłogę i nie mogłam się podnieść, pukałam w podłogę żeby ktoś przyszedł, nic oczywiście, próbowałam się do drzwi doczołgać, potem jakby wróciłam, przebudziłam się, sytuacja powtarzała się z jakieś 15 razy w ciągu kolejnych 3 godzin, czułam się jakby ,,coś we mnie wstąpiło'', jakby coś kontrolowało moje ruchy - jeśli się temu poddałam to to co opisałam w poprzednim wątku się nasilało, do teraz pamiętam te ,,dźwięki'' które na pewno były tylko w mojej głowie, które z siebie wydawałam, przerażające to było..., potem śnił mi się bardzo realistyczny koszmar, w którym robiłam dziwne rzeczy... wydawałam z siebie dziwne dźwięki, chciałam zabic siebie, innych ludzi - tak jakbym się poddawała czemuś co ze środka mną kieruje, obudziłam się teraz i jestem przerażona :((( to bylo straszne przeżycie, spałam może 3h w nocy a tu do pracy trzeba iść a ja rostrzęsiona :/ dodam, że w ostatnim czasie spotęgowały się u mnie stany lękowe - od dziecka bałam się ciemności, ostatnio szczególnie po marihuanie (już odstawiłam), stany lękowe pojawiały się częściej + napływ niekontrolowanych myśli, strasznych myśli... co ja mam robić? co mi się dzieje? jestem na prawdę przerażona, zaczyna to wszystko wpływać na moje codzienne życie:

edit: psychiatrom nie ufam, a łykanie leków nasennych/uspokajających mi się nie widzi ;) wierzę, że to ma jakąś przyczynę wewnętrzną lub zewnętrzną i chciałabym potraktować to z tej strony, a nie maskować objawy. dzieją się u mnie czasem dziwne rzeczy i to one powodują to, że potem się boję np. zasnąć sama etc.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zielarz Gajowy
post 19.10.2016 - 07:58
Post #2

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Tu o derealizacji i kuracji kozłkiem:

http://www.derealizacja.fora.pl/leki-i-zio...zielska,28.html

Derealizacja zaburzenie psychiczne określające różnego rodzaju odczuwanie zmian otaczającego świata. Osoba dotknięta derealizacją ma poczucie jakby otaczający ją świat był w jakiś sposób zmieniony, nierealny, oddalony. Główną przyczyną pojawienia się tego zaburzenia jest lęk, jednak może do niej również doprowadzić zmęczenie.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Derealizacja

Po 4-5 tygodniach przyjmowania Kozłka Lekarskiego, mogę określić jego wpływ na derealizację, jako znaczący a nawet wystarczający.

Jeszcze 4 tygodnie temu miałem klasyczne objawy dysocjacyjne - uczucie silnego odcięcia od rzeczywistości, stałe poczucie napięcia oraz mętlik w głowie i subiektywne spłycenie świadomości/koncentracji.

Obecnie lęk ustąpił, co znacząco poprawia mój komfort psychiczny Poszerzyła się też świadomość i wzmocniła koncentracja. Uczucia o których chcę powiedzieć trudno określić słowami, ponieważ są bardzo subiektywnymi przeżyciami. Często pojawiają się chwile, w których odczuwam powrót ładu i porządku w swoich myślach - emanuje to spokojem, trzeźwością osądu i głęboką logiką. To bardzo przyjemne i odprężające doznanie.

Jeżeli chodzi o samą derealizację czyli poczucie izolacji, to określiłbym ją jako "dziurawą" lub "ustępującą". Od pewnego momentu przestała być ona uciążliwa, ale cały czas jeszcze odczuwałem jej obecność. Na dzień dzisiejszy moja świadomość nie koncentruje się na niej - po prostu muszę pomyśleć o derealizacji żeby odczuć, że ją mam. Często zastanawiam się też gdzie jest miejsce derealizacji i zaczynam rozumieć ją jako iluzję umysłu na którą mam wpływ. Wydaje mi się ona stanem, który samodzielnie produkuję myśląc o nim.

Reasumując, wydaje mi się, że to czego jestem obecnie świadkiem to klasyczne ustępowanie derealizacji. Charakterystyczne dla tego stanu jest bardzo wyraźne przechodzenie świadomości od "węwnątrz-skierowanej" do "zęwnętrznej".

Tymczasem kontynuuję terapię z Kozłka Lekarskiego.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- isabel   Co Mi Się Dzieje? Jestem Przerażona, Pomóżcie :(   19.10.2016 - 05:40
- - Zielarz Gajowy   ostatnim czasie bardzo spotęgowały się u mnie s...   19.10.2016 - 06:21
- - isabel   dzięki za odpowiedź - te stany lękowe to najmni...   19.10.2016 - 07:43
|- - masa   CYTAT(isabel @ 19.10.2016 - 08:43) d...   19.10.2016 - 19:50
|- - Se7en   Dokładnie marihuana pogłębia stan, Co do % thc ...   19.10.2016 - 23:20
- - isabel   dodam, że ja nie praktykuję wychodzenia i nie ch...   19.10.2016 - 07:43
- - Zielarz Gajowy   Bo to się nakręca i niestety łatwo się nakręc...   19.10.2016 - 07:46
- - isabel   kupię dziś ta herbatkę :) dzięki!   19.10.2016 - 07:48
- - Zielarz Gajowy   Kozłek jest silny. To nie melisa:) Pij tyle ile t...   19.10.2016 - 07:54
- - Zielarz Gajowy   Tu o derealizacji i kuracji kozłkiem: http://www...   19.10.2016 - 07:58
- - astrologos   CYTAT(isabel @ 19.10.2016 - 06:40) H...   19.10.2016 - 09:14
- - isabel   ahhaha :D chetnie się zamienię :) poobserwuję t...   19.10.2016 - 09:58
|- - astrologos   CYTAT(isabel @ 19.10.2016 - 10:58) a...   19.10.2016 - 10:03
- - Shagy   marihuana sama w sobie jest bardzo dobra, wszystki...   19.10.2016 - 10:06
- - isabel   wiem jak działa marihuana, jestem aktywistką i p...   19.10.2016 - 12:30
|- - Lisk   CYTAT(isabel @ 19.10.2016 - 13:30) W...   19.10.2016 - 13:57
- - Lisk   Dokładnie, marihuana ma wiele zalet, ale to nie p...   19.10.2016 - 13:51
- - Shagy   jak ktoś je w mcdonaldzie 2 razy dziennie, na kol...   19.10.2016 - 14:31
- - Zielarz Gajowy   Dlatego kto chce powinien np. do 5 krzaków legaln...   19.10.2016 - 14:40
- - Pożeracz Chmur   CYTAT(isabel @ 19.10.2016 - 06:40) H...   20.10.2016 - 02:07
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park