Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czy Umysł To Tylko Mózg ? (ang.)
Rokinon
post 22.10.2016 - 22:05
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7813

English only, srry...

Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
klucznik
post 25.10.2016 - 07:45
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8401

Czy Umysł To Tylko Mózg ?
Według mnie mózg jest tylko narzędziem kupą mięsa i neuronów wytworzonego dla świadomości.
Aby mogła odkryć że jest świadomością a wszystko inne jest obiektami w niej samej.
Umysł jest niczym innym jak połączeniem myśli i emocji i świadomości czyli połączenie ciał niefizycznych astralnego i mentalnego i jakiegoś wyższego.
Umysł jest tak samo narzędziem jak i ciało i niczym więcej.
Choć nam wydaje się że jest inaczej. Mamy poczucie że jesteśmy czymś oddzielnym duszą czymś odrębnym.
Choc to prawda na pewnym poziomie swiadomości. Ale prawda jest taka że wszystko nie istnieje jest iluzją. Mysli emocje ego.
Gdybym był myślami to bym nie wiedział tych mysli tylko bym był nimi.
Kiedy nie myślę mam pustkę w głowie to ktoś rozpoznaje że jest tam pustka.
Kiedy jestem zaganiany to ktoś widzi to zaganianie a kiedy jestem szczęśliwy widzi to szczęście. Kiedy mija szczescie on widzi jak to mija.
Wszystko dzieje się w świadomości która wypełnia to wszystko lecz nie widzimy tego w ten sposób. Jesteśmy w matriksie nie zdając sobie że śnimy. I naszym zadaniem jest obudzenie się ze snu w tym sensie żebyśmy rozpoznali kim naprawdę jesteśmy. Bez tego inkarnacja gwarantowana:)
Profile CardPM
+Quote Post
obenautka
post 25.10.2016 - 12:58
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9168

CYTAT(klucznik @ 25.10.2016 - 08:45) *
Ale prawda jest taka że wszystko nie istnieje jest iluzją.

Sporo o tym kiedys czytalam. Niewiele rzeczy nie potrafie sobie wyobrazic i ta jest wlasnie jedna z tych niewielu :)
Profile CardPM
+Quote Post
klucznik
post 26.10.2016 - 07:16
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8401

CYTAT(obenautka @ 25.10.2016 - 13:58) *
Sporo o tym kiedys czytalam. Niewiele rzeczy nie potrafie sobie wyobrazic i ta jest wlasnie jedna z tych niewielu :)

Wszystko jest iluzją gdyż przemija, a co nie przemija jest non stop obecne to świadomość w której to się wydarza. Tylko mamy powywracane w głowach. Wierzymy że dzięki ciałom myślom emocjom możemy istnieć a to nie prawda. Wszytko jest grą w której chodzi aby odkryć kim naprawdę jesteśmy. Do puki utożsamiamy się z iluzją ciał nigdy nie bedziem wolni.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic