Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Jawbone Up3 - Monitoring Snu, Medytacji
Rokinon
post 26.10.2016 - 16:30
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7813

Dziś dotarła do mnie opaska Jawbone UP3

(IMG:http://fotowrzut.pl/tmp/upload/U8QDUR4L4Y/1.jpg)

Opaska UP3 została znacznie udoskonalona względem poprzednika. Zastosowano w niej nowe czujniki, takie jak miernik tętna, czy termometr.
UP3 przylegając do skóry użytkownika, dzięki podkładce przewodzącej ciepło, zbierać będzie dane nie tylko o pracy serca, ale także o nawodnieniu skóry, respiracji, czy reakcji skórno-galwanicznej. Dodatkowo tętno noszącego będzie mierzone także w czasie spoczynku, co pozwoli na zabranie bardziej precyzyjnych danych na temat jego aktywności. Podobnie jak w przypadku poprzednika, dzięki zastosowaniu modułu wibracyjnego i diod LED, opaska będzie mogła posłużyć jako budzik. Jedno ładowanie baterii pozwoli na tydzień pracy urządzenia
Opaska została stworzona z myślą, by użytkownik nosił ją nie tylko w ciągu, ale przez całą dobę. UP3 posiada opcję badania spoczynkowej częstotliwości akcji serca. Taki pomiar może być prawidłowo wykonany wyłącznie tuż po przebudzeniu. Producent zapowiada, że w przyszłości będzie również możliwość pomiaru akcji serca na żądanie.
Kolejnym punktem, który ma zachęcić użytkowników do korzystania z opaski również w nocy jest badanie organizmu podczas snu. UP3 śledzi poszczególne fazy snu (REM, sen lekki i głęboki), by dostarczyć informacji na temat jakości wypoczynku posiadacza opaski.
Ciekawą opcją jest automatyczne rozpoznawanie konkretnych czynności. Nie musimy się już martwić, że zapomnimy ustawić opaskę, kiedy zaczynamy biegać, grać w tenisa czy jeździć na rowerze - opaska sama rozpozna wykonywane przez nas ćwiczenia.

Pierwszy test. Założyłem opaskę i położyłem się spać. Obudził mnie telefon, co widać na wykresie - z deep sleep to reality = ból głowy;>

(IMG:http://fotowrzut.pl/tmp/upload/YB99Q0DU2D/1.jpg)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zielarz Gajowy
post 26.10.2016 - 16:55
Post #2

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7816

Fajny gadżet jak ktoś lubi zabawki dla dużych chłopców:) Tylko ta forma obrączkowania. Musi to być takie duże? W sumie niezbyt dużo funkcji, ale ta obserwacja fazy snu do czegoś może się przyda.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic