|
|
24.12.2016 - 01:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dziwne uczucie, żyć w strachu, co?
Tak właśnie wygląda życie niewolnika. Na zakończenie roku proponuję podsumowanie tych gorących tematów, w których poruszaliśmy egzystencjalny problem istnienia każdego człowieka. Podkreślam, istoty istnienia. Dlaczego w ogóle istniejemy i dla czyjej przyjemności, dla jakiej wyższej konieczności. W zakres tej problematyki wchodziły: - karma - reinkarnacja (nauka czy doświadczanie) - wolna wolna - decyzje człowieka po śmierci - stwórcy świata i ich intencje wobec człowieka - lusz - sens istnienia Boga Spis tematów: http://www.oobe.pl/park/Lusz-Niewola-Matri...owla-t9569.html http://www.oobe.pl/park/Czy-Zdecydujesz-Si...ieta-t9570.html http://www.oobe.pl/park/Matrix-Itand39s-A-...ieta-t9573.html Żeby zmierzyć się z tym tematem trzeba było poddać krytyce sens istnienia wielu pojęć, które egzystują w świadomości okultystów jako nienaruszalne dogmaty. Przykładowo. Problematyka karmy: - karma i reinkarnacja to fikcja, gdyż nie istnieje w rzeczywistości trwały byt, który mógłby tym prawom podlegać. Astrologos żyjący 10 lat temu jest kimś innym, niż Astrologos teraz. ( dziecko i dorosły to dwie różne osoby, działają na innych płaszczyznach i podlegają innym wpływom i prawom). - z istnienia w świecie karmy , przyczyny i skutku, nie ma nigdy wyjścia - zawsze powstają jakieś przyczyny i skutki działań i to bez względu na to, czy są "dobre" czy "złe", - złe intencje i działania mogą prowadzić do dobrych skutków i na odwrót - zła karma prowadzi w ostateczności do samozniszczenia, podobnie jak dobra! ( nadmiar zgromadzonego dobra ostatecznie degeneruje się) Z tematem karmy idzie w parze koncepcja reinkarnacji, która ma być drogą nauki ludzkiej duszy. Pytanie oczywiście dotyczyło ostatecznego sensu tego procesu. Po bliższym, krytycznym przyjrzeniu się tematowi, okazuje się,że reinkarnacja może prowadzić do ....nikąd. Wszelkie ludzkie doświadczenia są wynikiem "losowania" pewnych dodatnich i ujemnych wartości, niezależnych od nas i działających poza naszym zasięgiem. Np losowa sytuacja, czy urodzisz się mężczyzną czy kobietą determinuje całą Twoją przyszłość. ( życie ludzkie jako wynik "losowania" to coś na podobieństwo jednostkowego eksperymentu w wielkim zderzaczu hadronów). Poruszając temat karmy i reinkarnacji, dotykaliśmy z kolei problemu wolnej woli człowieka. Oczywiście, jeśli ktoś uznaje dogmat jednego i drugiego (karmy i reinkarnacji) nie może równocześnie twierdzić ,że istnieje wolna wola. Istnienie wolnej woli wyłącza z działania system karmy i reinkarnacji ( w dowolnym momencie możemy opuścić matrix). Jeśli mówiliśmy o systemie( karma - reinkarnacja) , w jakim funkcjonuje człowiek( ze swoją wolną wolą) podonosiliśmy automatycznie temat twórców systemu oraz metody i cel jaki nam oni odgórnie narzucili. Co ciekawe, 61 % respondentów forum OOBE nie chce kolejnej inkarnacji ( nie widzi sensu). Czy Bóg istnieje? Kim są twórcy matrixa i jakie mają intencje? Tu pojawił się motyw Ogrodu oraz luszu ( R.Monroe),czyli wskazanie, iż życie ludzkie nie jest celem samym w sobie, lecz służy celom i potrzebom nadrzędnym( ogrodnikom). W tym kontekście cele ludzkie ( rozwijanie współczucia, nauka, rozwój duszy) są albo sprzężone z potrzebami twórców Ogrodu albo w ogóle nie mają znaczenia. Z ważniejszych wniosków z dyskusji: - świadomość człowieka nie zmienia się po śmierci (podobnie, jak pozostajemy sobą podczas OOBE), - nie wiemy, do jakiego stopnia możemy decydować o kolejnej inkarnacji lub wycofania się z cyklu, - są poważne wątpliwości, co do naszej właściwej misji na ziemi i jej celu ( nieweryfikowalny i narzucony nam z góry) - wysokie prawdopodobieństwo,że nasz aparat myślenia(podobnie, jak ciało) , jest tworem działającym automatycznie i autonomicznie (bez naszej woli), nie my jesteśmy autorami myśli - jedyny znany i niepodważalny dla każdego postulat: jesteśmy( gdyż jesteśmy). BLADERUNNER Historia, jaką opowiada film jest zapewne znana wszystkim. Grupa zbuntowanych Replikantów, zbudowanych przez genialnego człowieka, dowiedziawszy się,że ich życie jest ograniczone pewnym cyklem czasowym, poszukuje swego twórcy. W kontekście naszych rozważań P.K. Dick odwrócił tutaj role. Ogrodnikami (twórcami dającymi życie) są ludzie...... Przez cały film odnosimy wrażenie, że replikanci to grupa "niebezpiecznych wariatów" a jedynym właściwym celem ludzi jest ich eliminacja. Replikantka Rachel, wierzy ,że jest człowiekiem. Dlaczego? Gdyż posiada wspomnienia swojej matki(które są w rzeczywistości implantem pamięci). Czy my, ludzie, znajdujemy się w takiej sytuacji, jak Replikanci? Czy jesteśmy Replikantami? |
|
|
|
![]() |
25.12.2016 - 20:48
|
|
|
a co do technologi to ludzie jej nie wymyślili większość wynalazców, tzw geniuszy było masonami, zdarzały się wyjątki ale takie wyjątki były szybko zabijane przez państwo, nasz skok technologiczny trwał 200lat, od poczatów kalendarza mineło 2000 lat, więc przez te 1800lat ludzie byli upośledzeni umysłowo?
nie mamy to co oni chcą byśmy mieli, jak jakaś cywilizacja im podskakuje tą ją rozwalają przykład słowian, plemion indiańskich, tybetu, nie mówiąc o legendarnych cywilizacjach przedpotopowych lemuria, atlantyda wedy słowańsko- aryjskie wyraznie mówią że ludzie zbuntowali się przeciwko ogrodnikom, bogom wybuchła wojna, za kare Bogowie, się zemścili obalili powstanie i zadbali o ere kamienia łupanego od potopu po epoke oświecenia, gdzie teraz technologia jest kontrolowana przez ich sługów tzw iluminatów, banki światowe, masonerie i szatanistów, nie ma wolności trzyma nas twardą ręką wartość pieniądza, im żyjesz bardziej współczuciem tym jesteś biedniejszy ;) cywilizacja technokracyjna ma swój zakres granic, bo bydło nie może sie dowiedzieć że żyje na farmie bo wtedy zrobią nam drugi potop internet nie pasuje ogrodnikom, bardzo im nie pasuje, ale ten ich problem nie potrwa długo, bo po wielkiej ofensywie, znowu cofną bydło do epoki brązu, bo wtedy nie muszą nic kontrolować lub ludzkimi rękami stworzą elektryczny Matrix, wszędzie niewolnicze fabryki i kamery ale to też nie wypali na dłuższą mete bendą mieć problemy z depresją, to wersja matrixu eksperymentalna, ale bardziej stawiam na epoke brązu, funkcjonowała im bezbłędnie przez tysiące lat |
|
|
|
25.12.2016 - 20:56
|
|
|
a co do technologi to ludzie jej nie wymyślili większość wynalazców, tzw geniuszy było masonami, zdarzały się wyjątki ale takie wyjątki były szybko zabijane przez państwo, nasz skok technologiczny trwał 200lat, od poczatów kalendarza mineło 2000 lat, więc przez te 1800lat ludzie byli upośledzeni umysłowo? nie mamy to co oni chcą byśmy mieli, jak jakaś cywilizacja im podskakuje tą ją rozwalają przykład słowian, plemion indiańskich, tybetu, nie mówiąc o legendarnych cywilizacjach przedpotopowych lemuria, atlantyda wedy słowańsko- aryjskie wyraznie mówią że ludzie zbuntowali się przeciwko ogrodnikom, bogom wybuchła wojna, za kare Bogowie, się zemścili obalili powstanie i zadbali o ere kamienia łupanego od potopu po epoke oświecenia, gdzie teraz technologia jest kontrolowana przez ich sługów ale ona ma swój zakres bydło nie może sie dowiedzieć że żyje na farmie bo wtedy zrobią nam drugi potop internet nie pasuje ogrodnikom, bardzo im nie pasuje, ale ten ich problem nie potrwa długo, bo po wielkiej ofensywie, znowu cofną bydło do epoki brązu, bo wtedy nie muszą nic kontrolować lub ludzkimi rękami stworzą elektryczny Matrix, wszędzie niewolnicze fabryki i kamery ale to też nie wypali na dłuższą mete bendą mieć problemy z depresją, to wersja matrixu eksperymentalna, ale bardziej stawiam na epoke brązu, funkcjonowała im bezbłędnie przez tysiące lat Twoja wiedza jest ogromna. A powiedz mi, gdzie te poprzednie cywilizacje odnalazly tych bogow-ogrodnikow? No bo skoro toczyli z nimi wojny to chyba tu w Matrixie a nie gdzies na innych planach ? Gdzie oni sie teraz podziewaja, ci bogowie? |
|
|
|
25.12.2016 - 21:23
|
|
|
Twoja wiedza jest ogromna. A powiedz mi, gdzie te poprzednie cywilizacje odnalazly tych bogow-ogrodnikow? No bo skoro toczyli z nimi wojny to chyba tu w Matrixie a nie gdzies na innych planach ? Gdzie oni sie teraz podziewaja, ci bogowie? tworzyli wojny ze sługami ogrodników za pomocom olbrzymich pojazdów latających wiman, przebijali się poza osłonę planety ale to jeszcze ogrodników tak nie wkurzyło, jak czytamy w bibli Boga najbardziej wkurzyło to ze ludzie odwrócili się od ogrodników i łączyli się z prawdziwym Bogiem duchowo, co przyniosło wojnę między Bogami - wedy hinduskie, podniebne rydwany Bogów w każdym razie Bogowie postanowi przez ruchy wibracyjne zalać cały ogród, podobno wtedy dużo dusz się uwolniło, a ogrodnicy musieli zrobić reset systemu globalnym potopem a, w ich łapach zostały same zatwardziałe i ziemskie dusze, które sobie inkarnowały przez tysiące lat, bez żadnych postępów duchowych teraz gdy inkarnują fale ochotników są tam dusze z lemuri i atlantydy, sam miałem okazje poznać atlantkę fale ochotników nadchodzą, bo wiedzą że zostaną odbici i innaczej byśmy się tutaj nie pojawili za żadne skarby materii hehe fale ochotników tylko przygotowują ludzi na odbicie z Matrixa, ogrodnicy napewno bendą prowadzić negocjacje z archaniołami, po wielkiej kondrofensywie i wypuszczą z cyklu inkarnacyjnego tylko osoby świadome swojej niewoli i współczujące biada tym duszą które tutaj zostaną i bendą musiały żyć z ogrodnikami mogą tylko walczyć istoty duchowe, archaniołowie, natomiast ludzie wtedy walczyli z ich sługami wężami drakonami i reptylianami ogrodnicy się zbroją, nasi się też zbroją, a wszystko to z powodu wspułczócia, nasi bracia niemoga zieść widoku jak ludzie współczujący którzy się tutaj pojawili by pomagać innym ludziom cytat z bibli Wprowadzam nieprzyjaźń między ciebie a niewiastę, pomiędzy potomstwo twoje a potomstwo jej: ono zmiażdży ci głowę, a ty zmiażdżysz mu piętę. więc mamy dwa gatunki istot stworzonych przez ogrodników, kata i ofiare potomstwo wężowe to reptylianie, czyli archonci którzy inkarnowali aby być królami, aby pilnować ogrodu i go kontrolować bezpośrednio na ziemi, tak więc ludzie toczyli walki z cywilizacjami archońskimi, które miały technologie od ogrodników, natomiast ludzie mieli swoją technologie najsłynniejsze były wimany i wajmary reptylianie zazwyczaj grają role ateistów, mówią po co sie starać przeciesz tam nic nie ma, zjadaj lub sam zostaniesz zjedzony, takie jest święte prawo życia, a my mamy go jedynie pilnować by tak zostało oczywiście wiedzą że są tutaj po to by tutaj uprawiać farme dusz Bogowie są tam gdzie byli na początku, świat wygląda innaczej nisz myślicie, musisz patrzeć rozumem i oczami ducha by to zrozumieć, ciało widzi tylko to z czego jest zbudowane ciało, duch widzi to z czego jest stworzony duch,Bogowie są podobni do ducha teras wydaje się to nie logiczne, ale gdy twoje ciało pada z wycięczenia ty tracisz ten świat, a rano nikt nie chce wstawać z łuszka gdy słyszy budzik ;) iluzja tego co prawdziwe, gdy brakuje ciału energii staje się to obojętne i znika, zaczyna się sen życie równie realne co życie w ciele ps. przepraszam czytających mam problemy z ortografią i zlepianiem zdań dlatego wciąż znajduje jakieś błędy w pisowni, lub w zdaniach i aktualizuje posta co jakiś czas jak wyłapie jakieś błędy |
|
|
|
25.12.2016 - 21:41
|
|
|
tworzyli wojny ze sługami ogrodników za pomocom olbrzymich pojazdów latających wiman, przebijali się poza osłonę planety ale to jeszcze ogrodników tak nie wkurzyło, jak czytamy w bibli Boga najbardziej wkurzyło to ze ludzie odwrócili się od ogrodników i łączyli się z prawdziwym Bogiem duchowo, co przyniosło wojnę między Bogami - wedy hinduskie, podniebne rydwany Bogów w każdym razie Bogowie postanowi przez ruchy wibracyjne zalać cały ogród, podobno wtedy dużo dusz się uwolniło, a ogrodnicy musieli zrobić reset systemu globalnym potopem a, w ich łapach zostały same zatwardziałe i ziemskie dusze, które sobie inkarnowały przez tysiące lat, bez żadnych postępów duchowych teraz gdy inkarnują fale ochotników są tam dusze z lemuri i atlantydy, sam miałem okazje poznać atlantkę fale ochotników nadchodzą, bo wiedzą że zostaną odbici i innaczej byśmy się tutaj nie pojawili za żadne skarby materii hehe fale ochotników tylko przygotowują ludzi na odbicie z Matrixa, ogrodnicy napewno bendą prowadzić negocjacje z archaniołami, po wielkiej kondrofensywie i wypuszczą z cyklu inkarnacyjnego tylko osoby świadome swojej niewoli i współczujące biada tym duszą które tutaj zostaną i bendą musiały żyć z ogrodnikami mogą tylko walczyć istoty duchowe, archaniołowie, natomiast ludzie wtedy walczyli z ich sługami wężami drakonami i reptylianami ogrodnicy się zbroją, nasi się też zbroją, a wszystko to z powodu wspułczócia, nasi bracia niemoga zieść widoku jak ludzie współczujący którzy się tutaj pojawili by pomagać innym ludziom cytat z bibli Wprowadzam nieprzyjaźń między ciebie a niewiastę, pomiędzy potomstwo twoje a potomstwo jej: ono zmiażdży ci głowę, a ty zmiażdżysz mu piętę. więc mamy dwa gatunki istot stworzonych przez ogrodników, kata i ofiare potomstwo wężowe to reptylianie, czyli archonci którzy inkarnowali aby być królami, aby pilnować ogrodu i go kontrolować bezpośrednio na ziemi, tak więc ludzie toczyli walki z cywilizacjami archońskimi, które miały technologie od ogrodników, natomiast ludzie mieli swoją technologie najsłynniejsze były wimany i wajmary reptylianie zazwyczaj grają role ateistów, mówią po co sie starć przeciesz tam nic nie ma, zjadaj lub sam zostaniesz zjedzony, takie jest święte prawo życia, a my mamy go jedynie pilnować by tak zostało ps. przepraszam czytających mam problemy z ortografią i zlepianiem zdań dlatego wciąż znajduje jakieś błędy w pisowni, lub w zdaniach i aktualizuje posta co jakiś czas jak wyłapie jakieś błędy Nie przejmuj sie pisownia Rafael. W Twoim przypadku to wcale nie razi bo liczy sie tesc, a te jest latwo wyczytac pomimo bledow. Zapewne jestes dysortografikiem, co wcale nie ujmuje Ci inteligencji ani wiedzy. Gorzej jest jak ktos zamieszcza zlosliwe i nienawistne posty, w dodatku pelne bledow, to wtedy bardzo to razi. Pisz Rafaelu i dziekuje Ci ze jestes :) Czuje na odleglosc, pomimo ze nawet nie widzialam Cie na zdjeciu, ze jestes bardzo dobrym czlowiekiem. Jest w Tobie duzo lagodnosci i jestes delikatna osoba ktorej latwo wyrzadzic przykrosc. Czy sie pomylilam? :) |
|
|
|
25.12.2016 - 22:10
|
|
|
Nie przejmuj sie pisownia Rafael. W Twoim przypadku to wcale nie razi bo liczy sie tesc, a te jest latwo wyczytac pomimo bledow. Zapewne jestes dysortografikiem, co wcale nie ujmuje Ci inteligencji ani wiedzy. Gorzej jest jak ktos zamieszcza zlosliwe i nienawistne posty, w dodatku pelne bledow, to wtedy bardzo to razi. Pisz Rafaelu i dziekuje Ci ze jestes :) Czuje na odleglosc, pomimo ze nawet nie widzialam Cie na zdjeciu, ze jestes bardzo dobrym człowiekiem. Jest w Tobie duzo lagodnosci i jestes delikatna osoba ktorej latwo wyrzadzic przykrosc. Czy sie pomylilam? :) taki się tutaj inkarnowałem jak piszesz, ale już od dziecka miałem pod górkę i gorycz mnie ukształtowała, od dziecka byłem atakowany przez archontów szczególnie w snach, posyłali mi już jako 4 latkowi sny gdzie żywcem obdzierali i palili ludzi żywcem dziś czuje się wojownikiem :) wogóle to dziwnie się czuje, bo za niedługo zasnę i bende miał inną świadomość która bendzie się kontaktować ze szarakami, tej świadomości nie mogę objąć aktywnym umysłem, ten poziom dla niej jest dla mnie nie pojęty, podzieliłem świadomość na lewą i prawą stronę, teras jest lewa strona gdy zasnę obudzi się prawa strona co do błędów w postach to jóż je naprawiłem, tak do 5 min po skończeniu posta jeszcze go aktualizuje, max 5 min to trwa ja tutaj jestem pierwszy raz, na początku miałem ogromne trudności z nauczeniem się języka, bo bardziej jestem telepatom nisz mówcą, jest to widoczne w prawej stronie świadomości jak z nimi gadam, to nawet nie wiem co to jest język, w szkole trudno szło mi pisanie bo wydawało mi się to bezsensu gdzie trzeba dawać u, a ó liczył się zawsze dla mnie przekaz jako dziecko rozmawiałem z pogodą, gdy wracałem do domu i czułem ze nadciąga burza, to prosiłem ją żeby zaczekała do 14.00 i wtedy punktualnie luneła woda i błyskawice, tak pogoda mi wyjątkowo sprzyjała, zawsze na mnie zaczekała dziś jestem innym człowiekiem, ta inkarnacja mnie odmieniła jako dziecko byłem zacofany nie mogłem nadążyć przyswajać wszystkiego, uciekałem do wyobrazni, nie jeden by mi jej pozazdrościł, tam lizałem rany ale miałem też zewnętrzne idee z uniwersum gdy byłem smutny otrzymywałem myśl, spójż na ten świerk rosnący pośrodku polany, trawa go tak mocno zagłusza że prawie usycha, ale jeżeli świerk okaże się wytrzymały i wytrwały przerośnie trawę, a to co bendzie w jego cieniu w początkowej fazie rozwoju zginie z braku światła, jesteś jak ten świerk, trawą są twoi rówieśnicy tylko z punktu widzenia czasu można określić co przetrwa- wtedy się uśmiechnąłem w wieku 16 lat gdy było mi zle, otrzymałem kolejną myśl, nie przejmuj się przyjdzie czas że z bólu i smutku bendziesz czerpał ogromną siłę zrozumiałem że to pragnienie życia tworzy z człowieka niewolnika życia |
|
|
|
25.12.2016 - 23:22
|
|
|
taki się tutaj inkarnowałem jak piszesz, ale już od dziecka miałem pod górkę i gorycz mnie ukształtowała, od dziecka byłem atakowany przez archontów szczególnie w snach, posyłali mi już jako 4 latkowi sny gdzie żywcem obdzierali i palili ludzi żywcem dziś czuje się wojownikiem :) wogóle to dziwnie się czuje, bo za niedługo zasnę i bende miał inną świadomość która bendzie się kontaktować ze szarakami, tej świadomości nie mogę objąć aktywnym umysłem, ten poziom dla niej jest dla mnie nie pojęty, podzieliłem świadomość na lewą i prawą stronę, teras jest lewa strona gdy zasnę obudzi się prawa strona co do błędów w postach to jóż je naprawiłem, tak do 5 min po skończeniu posta jeszcze go aktualizuje, max 5 min to trwa ja tutaj jestem pierwszy raz, na początku miałem ogromne trudności z nauczeniem się języka, bo bardziej jestem telepatom nisz mówcą, jest to widoczne w prawej stronie świadomości jak z nimi gadam, to nawet nie wiem co to jest język, w szkole trudno szło mi pisanie bo wydawało mi się to bezsensu gdzie trzeba dawać u, a ó liczył się zawsze dla mnie przekaz jako dziecko rozmawiałem z pogodą, gdy wracałem do domu i czułem ze nadciąga burza, to prosiłem ją żeby zaczekała do 14.00 i wtedy punktualnie luneła woda i błyskawice, tak pogoda mi wyjątkowo sprzyjała, zawsze na mnie zaczekała dziś jestem innym człowiekiem, ta inkarnacja mnie odmieniła jako dziecko byłem zacofany nie mogłem nadążyć przyswajać wszystkiego, uciekałem do wyobrazni, nie jeden by mi jej pozazdrościł, tam lizałem rany ale miałem też zewnętrzne idee z uniwersum gdy byłem smutny otrzymywałem myśl, spójż na ten świerk rosnący pośrodku polany, trawa go tak mocno zagłusza że prawie usycha, ale jeżeli świerk okaże się wytrzymały i wytrwały przerośnie trawę, a to co bendzie w jego cieniu w początkowej fazie rozwoju zginie z braku światła, jesteś jak ten świerk, trawą są twoi rówieśnicy tylko z punktu widzenia czasu można określić co przetrwa- wtedy się uśmiechnąłem w wieku 16 lat gdy było mi zle, otrzymałem kolejną myśl, nie przejmuj się przyjdzie czas że z bólu i smutku bendziesz czerpał ogromną siłę zrozumiałem że to pragnienie życia tworzy z człowieka niewolnika życia Jakie dziwne masz to zycie... Przyznam ze nie ogarniam tego. Co do pragnienia zycia to mysle ze mamy wszczepione instynkty. Prawie kazdy broni sie przed smiercia jak tylko moze, nawet jesli zle mu na tym swiecie. Podejrzewam ze u samobojcow z nieznanych powodow ten instynkt wylacza sie czy wygasa, i wtedy najmniejszy negatywny bodziec powoduje samobojstwo. Bo jak inaczej wytlumaczyc samobojstwa? Godzine temu normalnie sie zachowywal a nagle trach, i cos sobie zrobil. |
|
|
|
astrologos Czy Jesteś Replikantem? Zinterpretuj Zakończenie Filmu + Ankieta 24.12.2016 - 01:23
Rafael198 CYTAT(Tulsi @ 25.12.2016 - 23:22) Ja... 25.12.2016 - 23:58
Allanntaniel Masz problemy z ortografią, ale to co piszesz jes... 25.12.2016 - 21:39
Shagy polecam obejrzeć nowy serial Westworld jest na cd... 26.12.2016 - 01:26![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |