oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> 16 Typów Osobowości, Test psychologiczny
Negai1
post 27.12.2016 - 12:53
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Hejka Wam ;)
Kilka miesięcy temu koleżanka podesłała mi tą strone:
https://www.16personalities.com/pl/typy-osobowosci
Od razu powiem że nie lubię horoskopów, jakiś dziwnych schematów i szufladeczek, wiec początkowo patrzyłam na to sceptycznie, ale zrobiłam ten test osobowości, wyszła mi osobowość ENFJ, i bardzo się zdziwiłam ponieważ opis był bardzo trafny choć troche wyolbrzymiony. No i zaczęłam czytać o innych typach, zauważyłam że część moich znajomych można również spokojnie ,,włożyć" do któregoś z tych typów. Jestem ciekawa co Wam wyszło? ;) Jakie osobowości mają oobenauci?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Prozak
post 01.01.2017 - 23:34
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jestem delikatnie przerażony ilością osób traktującą model MBTI jako niepraktyczną zabawkę. Mam nadzieje, że taki osąd nie jest wynikiem zamurowanego światopoglądu, ale sceptycznym podejściem do testów i brakiem wiedzy o temacie. To pierwsze jest nawet rozsądne, a to drugie da się łatwo rozwiązać. Dlatego polecam wam zapoznać się z tym filmikiem:

Po za tym, to nie jest jedyny podział osobowości jaki został stworzony. Istnieje także coś takiego jak Enneagram i po szczegóły zapraszam do filmu:

Filmy są oczywiście tego samego autora i tak w ogóle to cały kanał polecam bo jest bardzo ciekawy. Pewnie filmy dotyczące programowania i technologi IT nie będą dla was interesujące ale Zelent w swoich filmikach porusza także bardziej filozoficzne tematy. Na przykład seria "Wojownik - Poeta" może was zaciekawić.

A i jeszcze żeby nikt mi nie zarzucił, że nie odpowiadam na temat (na tym forum są tacy ludzie) to u mnie INTJ, architekt. Na prawdę, nie wiem po co wam to.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park