|
|
06.05.2018 - 18:55
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam, jestem tu nowy i chcialbym prosic o wasza opinie. Od bardzo dawna nie zdarza sie żebym przespał całą noc bez przerwy. Najczęściej budze się między 3:00 a 4:00. Po przebudzeniu przeważnie wykorzystywałem ten czas, ponieważ gdy układałem się wygodnie, myślałem o czymś miłym, czułem duży relaks bardzo często przyjemne mrowienie głównie w kończynach. Było raz delikatne a raz mocniejsze mrowienie i nigdy sie nad nim nie zastanawiałem. Ostatnio kolega powiedział mi o czymś takim jak stan oobe (nigdy wczesniej o tym nie słyszałem). Podszedłem do tego sceptycznie ale zaciekawiło mnie to i zgłebiłem temat. Wyczytałem, ze takie mrowienie czy właśnie wibracje jakich ja doświadczam podczas relaksu, występuje również gdy chce sie wyjść z ciała. Wczoraj postanowiłem spróbować... Znalazłem taki materiał którym sie posłużyłem https://www.youtube.com/watch?v=lb778PUp-cE&t=1137s Robiłem wszystko tak jak w tym materiale. Nie miałem problemów ze skierowaniem świadomości na części ciała które sie relaksowały i delikatnie mrowiły. Gdy odprężyłem już całe ciało pan w tej medytacji zaczął odliczać od 10 do 0. Im bardziej odliczanie zbliżało sie ku zeru tym większe wibracje (bo juz nie mrowienie) wypełniały całego mnie. Nigdy czegos takiego nie doswiadczyłem. Poddałem sie temu i czułem sie przepełniony bardzo intensywnymi wibracjami które na sam koniec jakby chciały ze mnie wyjść. Tak jakby coś wyciągało je do góry z mojego ciała. To było tak dziwne a zarazem ekscytujące że serce zaczęło mi walić jak szalone i momentalnie to przerwałem. Zaznaczam że nie byłem w paraliżu sennym, byłem w pełni świadomy i czułem że moge w każdej chwili sie poruszyć. Oczy miałem zamknięte a zrobiło sie jasno jak podczas wschodu słońca gdy słońce jest jeszcze za horyzontem. Powiedzcie prosze czy to co przeżyłem ma związek z przejściem w stan oobe ?? Bardzo mnie to ciekawi, to było niesamowite doświadczenie.
|
|
|
|
![]() |
06.05.2018 - 21:53
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witaj Dorian. ale czy zadałeś sobie pytanie czym jest atral i w czym może pomóc, zaszkodzić? Warmine wspomniała o predyspozycji do oobe...nie zapomnijmy o predyspozycji do życia ;-)
Pewnie poznasz hipnagogi - anaturalne dźwięki, obrazy... halucynacje (to akurat brzmi dziwnie bo życie/dualizm to halucynacja:) Dostrojenie to klucz a wręcz wytrych :-) |
|
|
|
Dorian Pierwsze Podejście 06.05.2018 - 18:55
warmine Wygląda na to, że masz naturalne predyspozycje d... 06.05.2018 - 21:03
Dorian Dużo czytam. Chciałbym poszerzyć swoją świado... 07.05.2018 - 16:40
warmine Tak to jest stan w którym za chwile opuscilbys sw... 08.05.2018 - 22:42
Cao Jeśli masz do tego naturalne predyspozycje to są... 11.09.2018 - 03:41![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |