oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zdecydowałam Się.. Po 44 Latach, Czas przestać się oszukiwać, że nic się nie dzieje
EMPiria
post 19.09.2018 - 04:03
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Dzień dobry,
Mam 44 lata, jestem pracownikiem naukowo – dydaktycznym i jeszcze niedawno nie pomyślałabym, że tu będę szukała porady. Ale dość negowania faktów.
Choć od wczesnego dzieciństwa przydarzały mi się rzeczy ”dziwne” – to mój racjonalny umysł wolał się nad tym nie zastanawiać , bo nie sposób było logicznie wytłumaczyć pewnych incydentów. Dlatego nigdy nie zgłębiałam ani w internecie, ani w literaturze tego szerokiego spektrum trudnych do uwierzenia faktów. Choć nie miałam wątpliwości, że się wydarzyły (m. in jakiś „duszek” uratował mnie przed strasznym wypadkiem dokładnie pokazując kilka sekund wcześniej, co się wydarzy i gdzie mam się schować, obserwacja niezidentyfikowanego obiektu latającego, senne wizje z dwóch poprzednich wcieleń, wyjścia z ciała, świadome sny i wiele, wiele innych), to większość z nich wydarzyła się w dzieciństwie i nie zaprzątałam sobie nimi głowy. Ale przedwczoraj wydarzyło się znów coś niesamowitego. 3 m-ce temu zmarł przedwcześnie, nagle, mój serdeczny przyjaciel, z którym przede wszystkim kontaktowaliśmy się na Messengerze. Były to dwa lata szczerych, zaangażowanych, intensywnych „rozmów” i kilkunastu spotkań. Byłam w szoku. Dwa dni temu, rozwinęłam nasze okno rozmów i zaczęłam do niego pisać i pisać… wyjaśniając pewne sprawy, za niektóre przepraszając. Przed zaśnięciem , pomyślałam sobie: jeśli to prawda, że jednak nie oszalałam i 3 wcielenia temu łączyło nas coś niesamowitego, jeśli Ty, sceptyczny niedowiarku doświadczasz istnienia ducha po śmierci ciała - daj mi jakiś dowód. Obudziłam się o 3.30 w nocy ( to akurat norma - cierpię na bezsenność) i od razu zauważyłam, że z nieba, przez okno do wtyczki łączącej laptop w zasilaczem docierają w szybkim tempie (ok 3 na sekundę) świetliste punkty. Wzruszona wstałam i oglądałam to zjawisko z każdej możliwej strony. NIE SPAŁAM i nie miałam omamów. To się działo naprawdę przez kolejne 1.5 godziny, dopóki nie zasnęłam. To jakoś przełamało moją strategię wypierania i postanowiłam zwrócić się do kogoś o radę.
Przechodząc do meritum. Wybrałam to forum, gdyż jesteście obeznani w temacie a moje zapytanie dotyczy wyjścia z ciała podczas snu. Zdarzało mi się to minimum 3-krotnie w wieku około 9-11 lat. Później miałam sny mega realne, sny z poprzednich wcieleń i jakieś dziwne projekcje ( może kiedyś Wam to opiszę), - ale po tych 3 „wyjściach” , które były nie tylko absolutnie realne, co pozostały po nich dziwne dowody. I właśnie to przełożenie świata snów na świat realny mnie szokuje i szukam odpowiedzi.
Miałam około 10 lat. Spałam w pokoju z rodzicami ( to się wiąże z innym niewytłumaczalnym zjawiskiem - ale o tym może innym razem) i realnie czułam, jak powoli wychodzę z ciała ( to już był 2 lub 3 raz – wtedy „płynęłam” tuż pod sufitami lub ekstremalnie nisko między grządkami działkowymi – ale dziś nie o tym). „Zwiedzałam” wszystkie pokoje, czułam się błogo. W końcu popłynęłam do mojego „azylu” w trudnych chwilach – punktu bezpieczeństwa – łazience - a konkretniej usadowiłąm się na muszli klozetowej. Na brzegu wanny stała szklanka w fusami i resztą kawy , którą tata zawsze wypijał w trakcie kąpieli i jego zegarek. Jakby w mega zwolnionym tempie… myślą.. uniosłam tą szklankę… i powoli wylałam z niej zawartość na dno wanny, umieszczając tam w poziomie, bezpiecznie ta szklankę.. Te fudy, zaczęły przybierać różne kształty - nie rozbryzgnęły się po ściankach wanny - były raczej zwarte i plastyczne. Układałam z nich przeróżne wzory. One zachowywały się jak magnez - tzn nie brudziły swoimi pozostałościami dna wanny, tylko w całości i komplecie przybierały nową, wymyślną przeze mnie formę. Spojrzałam na zegarek taty - była 3.30. Poczułam się dziwnie. Miałam dylemat. Tam było tak błogo i tak cudnie, ale czułam, że powinnam wracać do ciała, że niebawem zadzwoni budzik taty do pracy. Miałam poważny dylemat - bo tam było tak cudnie i bezproblemowo. Ale w następnej sekundzie poczułam jakby cały ból i rozpacz rodziców, gdybym nie wróciła. Popłynęłam do sypialni i wniknęłam w swoje ciało. Rano niczego nie pamiętałam.. do momentu, kiedy mama zawołała mnie: kto wywalił fusy w kawie do wanny? Samo się to nie mogło stać, bo szklanka była cała - więc sama z siebie nie wpadła do wanny!. Kształt fusów był dokładnie taki, jaki mu nadałam w ostatecznej wersji .. a zegarek taty zepsuł się i stanął na godz, 3.30. Nie ukrywam, że przeraziło mnie to.
I tu pojawia się pytanie: jak i czy to możliwe, że wyjście z ciała wywołuje skutki w świecie realnym????
Jako totalna amatorka - będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Cao
post 21.09.2018 - 04:00
Post #2

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Z tego co mi wiadomo, ale zaznaczam iż jest to wiedza teoretyczna, bo praktycznych doświadczen z OBE zbyt wiele nie mam to człowiek po wyjściu z ciała domyślnie trafia do świata duchowego, świat duchowy i fizyczny przenikają się wzajemnie, z punktu widzenia naukowego można podejrzewać, że świat duchowy jest po prostu innym wymiarem którego normalnie nie widzimy, polecam poczytać o czwartym wymiarze, o tym jak dla istot w 2D wyglądałby obiekty 3D, aby lepiej zrozumieć jak taki inny wymiar może funkcjonować i dlaczego tego nie widzimy.
Ale do rzeczy, no więc człowiek trafia domyślnie do świata duchowego, bo w fizycznym wymiarze nie miałby co robić w duchowej formie, jedynie mógłby snuć się po tych samych lokacjach które i tak ogląda lub może oglądać będąc w ciele fizycznym. Z tego też względu bardzo trudne jest wykonanie słynnego tekstu z kartką z liczbami bo człowiek po wyjściu z ciała znajduje po prostu w innym świecie, albo innym wymiarze.
Jest jednak możliwe dostrojenie się do świata fizycznego aby wędrować w duchowej formie w świecie fizycznym. I wygląda na to, że Tobie się właśnie to przytrafiło dlatego wpłynęłaś na obiekty w świecie fizycznym.

Co do racjonalności - Zarówno OBE, jak i duchowy świat i wszystkie tego typu rzeczy jak najbardziej mają sensowne i racjonalne wyjaśnienie. Tylko po prostu ludzie go nie znają. Dla przykładu komputery i internet dla człowieka sprzed kilkuset lat to byłaby istna magia, coś niesamowicie cudownego i niewytłumaczalnego, a ludzie współcześni w tym świecie nie uznają tego za magię i wielki cud bo wiedzą dokładnie jak to działa.
Współczesna nauka nie bada za bardzo duchowości bo to jest nie na rękę ludziom którzy sprawują władzę i mają wpływy. Dla nich im mniej ludzie będą rozwinięci duchowo tym lepiej bo dużo łatwiej będzie nimi rządzić, oraz wpędzić w pułapkę materializmu i ciągłej pracy po to by zaspokajać coraz to kolejne materialne zachcianki.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- EMPiria   Zdecydowałam Się.. Po 44 Latach   19.09.2018 - 04:03
- - TyHu   Czy kiedykolwiek lunatykowałaś? Bo to też mogł...   19.09.2018 - 11:42
- - Cao   Z tego co mi wiadomo, ale zaznaczam iż jest to wi...   21.09.2018 - 04:00
- - masa   Wiele lat temu miałem takie zdarzenie, że w para...   21.09.2018 - 11:21
- - Freddy K   Sny mają swoją logikę, ale nie warto nimi zaprz...   25.09.2018 - 22:02
|- - Rokinon   CYTAT(Freddy K @ 25.09.2018 - 23:02)...   02.10.2018 - 21:15
- - Freddy K   Rokinon, a kto będzie wtedy ostrzegał ludzi prze...   04.10.2018 - 01:09
- - g00rmik   EMPiria wierzę Ci. Tak mogło się zdarzyć. Sam ...   08.10.2018 - 11:02
- - EMPiria   Bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedzi. Jestem ab...   08.10.2018 - 14:42
|- - g00rmik   CYTAT(EMPiria @ 08.10.2018 - 15:42) ...   08.10.2018 - 15:51
- - rab   Bardzo ciekawe wyjścia, bo w świecie fizycznym. ...   08.10.2018 - 23:41
- - Krukos   Ja sceptycznie podchodzę do takich opowieści. Ni...   09.10.2018 - 15:55
- - g00rmik   CYTAT(rab @ 09.10.2018 - 00:41) Bard...   10.10.2018 - 19:49
- - Freddy K   CYTAT(EMPiria @ 19.09.2018 - 16:03) ...   11.10.2018 - 22:34
- - rab   Monroe miał oobe w świecie fizycznym, ale z tego...   11.10.2018 - 22:56
|- - g00rmik   CYTAT(rab @ 11.10.2018 - 23:56) Monr...   11.10.2018 - 23:14
- - Freddy K   Monroe twierdził, że miał OBE w świecie fizycz...   12.10.2018 - 00:27
|- - Cao   CYTAT(Freddy K @ 12.10.2018 - 01:27)...   13.10.2018 - 04:53
- - g00rmik   Może Monroe miał powód, żeby tego nie opisywa�...   12.10.2018 - 11:58
- - Meshu   Z tego co wiem, OoBE jest bardziej realistyczny ni...   02.11.2018 - 21:49

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park