CYTAT(Krukos @ 07.10.2018 - 11:55)

To jaka jest najbardziej rozwinięta forma? Zjadam makaron po raz milionowy do czego to ma się przydać rozwiniętej formie? Chyba żeby się tym wychwalić innym formom lol
A może ten makaron powinien człowiek zjadać na różne sposoby? ha ha
Czy Ty założyłeś, że żyjesz po to aby jeść? To jest cel Twojego życia? Bo jeśli nie o to Ci chodzi, to nie wiem do czego odnosisz te aluzje z makaronem.
CYTAT(Glamorous @ 07.10.2018 - 13:55)

Zadałam to pytanie bo interesuje mnie fenomen deja vu... Są ludzie, którzy twierdzą, ze będąc w jakimś miejscu maja wrażenie, ze już tu kiedyś byli mimo, ze są tam pierwszy raz a moje deja vu ma zawsze taki sam przebieg i odnosi się do zaistniałej sytuacji, ze już kiedyś to mówiłam, ze już kiedyś ta rozmowa miała miejsce i z tymi właśnie ludźmi, mam deja vu tylko w domu rodzinnym i zawsze mam wrażenie, ze z tymi samymi ludźmi... nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłam, mam nadzieje, ze tak...
Z tego co mi wiadomo człowiek przed rozpoczęciem życia na Ziemi ogląda jego scenariusz, prawdopodobnie sam też ustala różne rzeczy w tym scenariuszu.
Potem to zapomina gdy rozpoczyna życie w fizycznym świecie, ale czasem coś nie zostanie całkiem zapomniane i gdzieś jakiś przebłysk pamięci scenariusza się uchowa, stąd bierze się wrażenie dejavu.
Nie jestem pewien czy to prawda, ale ta informacja pochodzi z wiarygodnego źródła.
CYTAT
Czasem sam mam wrażenie, w odniesieniu do określonych ludzi, że znam ich od wieków, i że ten teatrzyk życia powtarza się na swój sposób, w różnych wariantach ról.
Bo tak własnie jest. Ludzie często żyją w otoczeniu tych samych ludzi, w sensie maja swoją grupę powiedzmy 'znajomych' i wspólnie całą grupą rozpoczynają fizyczne życie odgrywając różne role. I tak w wielu wcieleniach. Robią tak dlatego, że ciekawiej jest ze znajomymi niż z jakimiś przypadkowymi obcymi osobami.