|
nikt na tym forum nie udzieli ci jednoznacznej odpowiedzi ... mogą jedynie powtarzać po kimś, albo powtarzać co przeczytali albo co im się wydaje... prawda może być tak naprawdę nie do objęcia rozumem, czyli np. możesz przeżywać po 1ooooooooo razy to samo życie i w tym samym czasie miliony innych czegoś przeżywać to samo życie co ty.... tego nikt nie wie.. i równie dobrze możesz mieć jedno życie wielu znanych naukowców mówi wprost "żyjemy w projekcji" ....
wielu zaciekle broni jakiejś idei pokroju że przychodzimy tu aby się uczyć itp. jest to myślenie aby uspokoić się i nie dopuszczanie innych opcji i na siłę próbują wcisnąć innym swoje przekonania żeby więcej ludzi myślało tak jak oni .... tylko że akurat przestarzała teoria reinkarnacji nie ma sensu, w każdym życiu zrobisz sobie tylu wrogów karmicznych tyle osób będzie ci się chciało odwdzięczyć że wygląda to jak rzeka która z każdym życiem się poszerza ...
ja wychodzę z założenia" wiem że nic nie wiem" i z każdym rokiem coraz bardziej się utwierdzam w tym że to nie takie proste.... choć przeżyłem śmierć kliniczną, przeżyłem śmiertelny upadek z wysokości- upadek z 3 piętra był dla mnie jak położenie się na łóżku! doświadczam oobe, mam prorocze sny i im bardziej szukam tym wydaje się to mniej do ogarnięcia ...
ogólnie religia, tv, technologia, 'materialne' życie przeszkadza w zrozumieniu po co i dlaczego .......
|