|
Na to czy forum jest wymarłe czy nie, wpływa więcej czynników, niż tylko opłata, lub jej brak. W dodatku to się zmienia w czasie. Nie generalizujmy więc. Jeśli uważasz, że mało kto zostaje na dłużej, to zobacz sobie datę mojej rejestracji czy kilku losowych osób udzielających się ostatnio w tym temacie. Wiele osób na tym forum wolało czytać, niż pisać i tak może być i dzisiaj. Ja wolę iść na jakość, niż na ilość. Tutaj nadal jest bardzo dużo do czytania. Przy odpowiednim nakładzie pracy, z zawartości tego forum mogłaby wyjść bardzo ciekawa i bardzo gruba książka ^^. Ja wolę, żeby była opłata i było mało postów, ale konkretnych i ciekawych, wnoszących coś nietuzinkowego... niż mnóstwo spamu i powtarzających się podstawowych wątków. Też łatwiej i skuteczniej się pisze oraz przyjemniej czyta, gdy jest nieco mniej materiału, ale poukładanego, niż zalew nie zawsze konstruktywnych wiadomości. Jedyna aktywność admina od początków istnienia tego forum, to chyba płacenie za serwer i domenę :P Kiedyś byli aktywni moderatorzy, potem przestali - co niektórzy wiedzą z jakim skutkiem (bardzo złym!), ale teraz na szczęście wrócili ;) Potencjał wykorzystuje się poprzez pracę, nie przez obietnicę tanich deklaracji i płonne nadzieje. Tak więc, jeśli chcesz, by potencjał tego forum zakwitł, przyczyń się do tego ze swojej strony, zapoczątkuj jakiś ciekawy temat, a ze swojej strony chętnie go podsycę i się w nim wypowiem, i sądzę, że nie tylko ja.
|